kaanarslan
kaanarslan (üye)
İzmir / Amatör

1. Sınıf Çekimler Hakkında Yardım

Öncelikle merhaba, sitede oldukça yeniyim. Ustalara ve bilgi sahiplerine bir konuda fikir danışmak istiyorum. Yardımlarınız benim gibi orta halli fotoğrafçıların daha iyi fotoğraflar çekebilme arzusuna hizmet edecektir. Düşünün ki bir hevesle Canon Eos 5D yahut Nikon D2xs gibi üst düzey makinalardan birini almışım, aynanın karşına geçmişim ve...;

bu fotoğrafı çekmişim. Baktığımda, oldukça yüksek çözünürlükte bir fotoğraf olduğunu görüyorum fakat "ben bu tür renklere (bu kırmızıya..) eos 350D'den de aşinayım, ne yani hepsi bu kadar mı?" demeden de geçemiyorum. Tabii hemen diğer fotoğrafçılar aynı makinayla ne çekmiş diye hummalı bir araştırmaya girişiyorum. O zaman da;

böyle çalışmalar karşıma çıkıyor. Üstadların moda ve portre çekimleri de malum. Peki bizim neye ihtiyacımız var? Etkin bir ışık sistemi ve program bilgisi diyeceksiniz belki, nedir bunlar?.. Daha klasik bir deyişle "bu fotoğrafları nasıl çekebilirim?"
Şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.
Saygılar...

#kaanarslan' tarafından 10.09.2008 18:15:18 tarihinde düzenlendi.

#kaanarslan' tarafından 10.09.2008 18:17:51 tarihinde düzenlendi.

#kaanarslan' tarafından 10.09.2008 18:18:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Eylül 2008, 18:13 - İp: 78.***.**4.191
fotoharun
fotoharun (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

tebrıkler merhaba bende bu konuyu acmak ıstedım ama soradan vaz geceenlerdenım sacma olur dıye ama olmamıs neyse ben sıze soyle soyleyım bıldıgım kadarıyla
1
pozorluk ve cektımız kısının poz verme seklı duygusu
2 netlıkte bende nıkon d2xs kullandım ama bunda sorunum olmadı yada senın makınada sarpeen ayarın nasıl
cekerken netlık yapmakta dıkkatsızlık olabılırmı hocam
saygılar

Tarih: 10 Eylül 2008, 18:48 - İp: 88.***.**2.237
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

İlk iki fotograf arasındaki farka bakalım.
Birinde beyaz ayarı yok, diğerinde var.
Birinde ana öge ön plana çıkarılmamış, diğerinde çıkarılmış. Yani diyafram seçimi farkı var.
Birinde ters ışık nedeniyle kontrast yok olmuş, diğerinde tam dozunda kontrast var, yani iyi aydınlatma.

Tarih: 11 Eylül 2008, 11:39 - İp: 85.***.**7.122
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ısıkla(foto) cizmek(graphy) için, ısıgı iyi kullanmak gerekli.
2. fotograftaki model cok guzelmiş buarada.

----------------------------------------------------------
beyaz ayarını dogru yapmak,yapamasanızda enazından photoshopta duzeltmek cogu fotografı kurtarır.
hangi fotografta hangi diyafram kullanılacagı,degerinin kac olacagı gibi seyler tecrubeyle edinilecektir..
----------------------
sadece,elinizdeki makineyı almadan once,bironceki makinenizi daha yakından tanımanız gerektigini soyleyebilirim.
daha iyi makine daha iyi fotograf demek degil herzaman malesef...

Tarih: 11 Eylül 2008, 21:44 - İp: 88.***.**7.200
kaanarslan
kaanarslan (üye)
İzmir / Amatör

Peki Işık sistemi olarak ne önerirsiniz? (Hastaya reçete yazar gibi olacak ama, tabirimi mâruz görün) fdemirhan ve gaijin, dersime iyi çalışmaya bakıyorum- tecrübe muhakkak gerekli, evet.
Harun, hocam.. netlik konusunda pek sorun yaşamıyorum, söyledikleri gibi beyaz ayarı ve diyafram konusunda deneyimsizim. Aslında yalnızca gece yahut az ışıklı bir ortamda çektiğim portrelerde bu böyle.

Tarih: 12 Eylül 2008, 03:49 - İp: 78.***.**1.116
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ben ekstra bır kaynak kullanmadan,mevcut ısık kosullarıyla cekilen fotografları daha cok sevıyorum.
reflektor,flaş vs gibi aksesuar kullanmadım hıc.sevmiyorum nedense..mesela bu ıkı fotograftan ıkıncısınde bır ısık kaynagı kullanılmamıs sanırım,ilkindede cok ısıltılı bır mekansa kullanılmamıs olabilir diye dusunuyorum..
fatıh usta bu konuda cok cok daha bilgili..kendisinin tavsıye vermesi daha uygun olur.

Tarih: 12 Eylül 2008, 13:04 - İp: 85.***.**3.117
  • 1