asterux
asterux (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Termal Baskı Sistemleri İnceleme

Merhaba Arkadaşlar 2 aydır. Termal Baskı sisitemleri ve Kiokslar üzerinde araştırma yapıyorum. Sony - Copal - Shinko - Mitsubishi - Agfa - Fuji - Kodak - Olmec vb. gibi Düşük maliyetlerde yüksek kalitede ve hızlı cihazlar. Sony Up Dr 150 modeli uzun bir süredir popülerliğini koruyor baskısı fena sayılmaz hızı gayet iyi fiyatıda güzel Copal - Agfa - Fuji zaten aynı printerler ama baskı olarak sony den iyi diyebilirim. (arada ufak nüanslar var) Kodak beni şok etti. Bu kadar büyük bir firmadan şaşırtıcı derecede kötü bir baskı olamaz. Sorun ne mi Photoshopta fotoğrafınıza 2 kere blur verin Sony Up Dr 150 de basın alın size kodak . Shinko da baskı kalitesi olarak hiç fena değil. fakat olmec gibi ribbon veya kağıt değiştirirken dikkat edin toz kaptığında hemen fotoğrafta görebilirsiniz. Mitsubishi hakkında açıkçası çok fazla bir bilgim yok ama söylenenler hep olumlu yönde. Aslında yukarıda yazdıklarımı bir tartışma başlatmak için bir ön bilgi gibi düşünerek karaladım.
Çünkü ortada iyi kalitede baskı yapan çok makina var ve bu makinalar ne yazık ki sarf malzemelerinde tekelcilik yapan firmalar tarafından piyasaya sürülmüş. Haliyle Bir Termal printer aldığımızda rekabetten zarar gören hep biz kullacılar olacak.
Baskı Maliyetleri şaibeli eminim hepimiz ayrı ayrı fiyatlara kağıt rulolar satın alıyoruz. Fuarda ismini vermiyeceğim bir firma Fuarınb ilk günü 10x15 baskı maliyetini 17ykr olarak tanıttıktan sonra fuarın son günü fiyatı 27,2ykr olarak değiştirdi. Bu durumda insan yüzüne bir yumruk yemiş gibi hissediyor. Arkadaşlar lütfen herkez neyi ne kadara nereden aldığını kdv dahil fiyatlarıyla yazsın. Hepimiz istifade edelim.

Tarih: 23 Nisan 2007, 12:15 - İp: 85.***.**5.66
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sony nin fiyatı cok değişken.. Aynı kişiye farkı zamanlarda sorsanız 3 farklı fiyat alırsınız..

 

Tarih: 23 Nisan 2007, 14:39 - İp: 85.***.**2.173
mecnundemi
mecnundemi (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

slm çok güzel konuya parmak basmışsın öncelıkle senı tebrık edıyorum bende copal var 2 adet mecburen yalçınlardan alıyorum ribbon ve kağıdımı ben 15*21 kullanıyorum tanesı 700 ykrş yanı paketı 316 lıra ve hemde çok kullanıyorum bılmıyorum başka arkadaşlar kaça alıyor ama sony nın fıyatları çok deyışıyor şu tekelcılıkten bır kurtulsak fıyatlar bıraz ınse kazancımızın yarısını mazemeye verıyoruz bızım gece işimizde bıtmek üzre açıkcası zaten uzatmaları oynuyoruz


#mecnundemi' tarafından 02.05.2007 23:46:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Nisan 2007, 20:44 - İp: 88.***.**1.54
  • 1