photographci
photographci (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Rayol Fotoğraf Kağıdını Kullanan Var Mı?

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

aranıza yeni katılıyorum. soruma geçeyim.

piyasada yeni mi bilmiyorum fakat benim yeni gördüğüm bir fotoğraf kağıdı var. donanım haber sitesinde gördüm. adı atak rayol fotoğraf kağıdı. bu firmanın yolladığı ücretsiz numunelerden istedim. sağolsunlar hemen yolladılar, ertesi gün numune elime geçti. parlak kağıdın bütün ebatlarından ikişer tane koymuşlar. mat olarak ta sadece 10x15 ebatından 2 tane koymuşlar. toplamda 10 kağıt vardı numune paketinde.

kağıdı denedim ve çok iyi, parlak bir görüntü elde ettim. zaten basmadan önce kağıt kendini belli ediyor. japonya'dan ithal ettiklerini söylemişler oradaki konuda.

ben rovi kullanıyordum ancak rovi ile arasındaki bariz canlılık, parlaklık farkını görünce rayol kullanmaya karar verdim ancak piyasada yeni gördüğüm için kafamda bazı soru işaretleri var.

ben yeni gördüm ancak uzun zamandır kullanan arkadaşlara şunu sormak istiyorum. kağıt ilerleyen zamanlarda solma yapıyor mu?

solmaya karşı direnci de parlaklığı gibi kaliteliyse hiç düşünmeden bundan sonra atak rayolu kullanabilirim.

tek eksiği şu an için 10x15 ebatındaki kağıt 1-2 mm kısa gibi. gerçi bu da çok önemli bir fark değil. benim için göz ardı edilebilir.

kağıdı bulduğum donanım haber konusu şu: http://forum.donanimhaber.com/m_92190251/tm.htm

link vermek yasak mı bilmiyorum ama yasaksa kaldırabilirim.

#photographci' tarafından 21.08.2014 17:16:44 tarihinde düzenlendi.


#photographci' tarafından 21.08.2014 17:19:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ağustos 2014, 17:16 - İp: 78.***.**8.250