mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Zenit 12 Xp, Zenit 122 Ne Farkı Var

Dijital fotoğraf makinem var.Bu günlerde filmli makinelere merak sardım.Ama pek öyle pahalı bir şey istemiyorum.Araştırdım biraz.Şu an Zenit XP yi düşünüyorum.Zenit 122 ile farkı nedir hangisini tavsiye edersiniz.Ya da başka hangi makineleri tavsiye edersiniz.Zorki, Fed gibi makineleri tavsiye edermisiniz?Çok şey sordum galiba. Teşekkürler.

Tarih: 4 Nisan 2007, 03:12 - İp: 88.***.**9.192
dpalut
dpalut (üye)
İstanbul / Amatör

yanlış hatırlamıyorsam poz ölçümlerinde fark vardı. xp de aşağı yukarı hareket eden bir ibre var iken 122 de elektronik devre (ledlerle) yapılıyordu.

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 10:24 - İp: 81.***.**5.119
zenit...
zenit... (üye)
Zonguldak / Amatör

Merhabalar!
Zenit 122 ,Zenit 12 xp ,Zorki 4k ve Fed 5 kullanıcısı olarak (
(fotokritik.com Stalingrad isimli kullanıcı fotolarına bakmanızı salık veririm) en çok Zenit 12 xp'den hoşlandığımı Zenit 122'ye oranla daha iyi görünüme sahip ve pozmetreleri daha sağlıklı olduklarını söyleyebilirim.Zorki Ve Fed rangefinder makinelerdir,ortak fabrikalarda üretilmişlerdir.Fed'ler İç piyasaya sürülen Leica tipi diyebileceğimiz makinelerdir.ZOrki'lerde Fed'lerin dış piyasaya sürülen örnekleridir.Çok keskin ,başarılı siyah beyaz fotoğraflar alınabiliyor bu tip makinalarla.Eğer internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız(lütfen reklam saymayın) benim de ürün aldığım güvenilirliği konusunda neredeyse tüm sitenin onay vereceği gittigidiyor com neciptezelden bir fed alabilirsiniz.Hakikaten memnun kalırsınız ve sonuçlar sizleri şaşırtacaktır.Bu makinelerin pozmetresiz olduğunu hatırlatmak isterim.Işık değerlerini verirken kendinizi ve fotoğrafçılık tecrübenizi geliştirmiş olacaksınız.Zenit 12 ve 122 'ler pille çalışan pozmetreye sahipken diğer Zenit Modelleri selenyum pozmetreleri ile pek güven vermezler.Çok ışıklı ortamlarda bez perdeli yapıdan dolayı 1,2 stop alt değer vermenizi tavsiye ederim.

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 15:58 - İp: 212.***.**2.172
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkürler.

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 23:21 - İp: 88.***.**9.246
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Peki bu Zenit ca modeli Zenit XP veya Zenit 122 modellerinden ne farkı vardır?Bir de Zenit ET modeli var.Bu modellerden hangileri daha iyidir?Zenit XP diğer modellere göre pahalı hangi modeli öerirsiniz?

 

Tarih: 8 Nisan 2007, 00:40 - İp: 81.***.**3.183
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Birkaç gün önce bir tane Zenit 12 XP aldım.Makineye baktıkça içim mutluluk doluyor nedense.Makine 1985 model.Ama temiz kullanılmış, bayandan çünkü Sorun şu ki benim filmli makinelerle neredeyse hiç tecrübem yok.Makineye filmi doğru yerleştirip yerleştiremediğimden bile emin değilim.İngilizce kullanma kılavuzuna bakarak makineye film taktım.Ama sanırım film göstergesi şu yanlış gösteriyor.Bu makineye film nasıl takılır ve film nasıl çıkarılır.İkincisi bu makinenin kullanımı hakkında Türkçe bir dokümanı olan ya da hazırlayacak olan bir hayırsever yok mu? Çünkü forumda bu tür bir çok istek gördüm.Ben yazarım ama benim makineyi çözmem biraz zaman alacak galiba.Teşekkürler.

 

Tarih: 25 Nisan 2007, 19:59 - İp: 88.***.**5.129
mrtgkce
mrtgkce (üye)
Bursa / Amatör

Makinen hayırlı uğurlu olsun. Film takma konusunda sana şunu söyleeyim sadece; kullanım klavuzunda gösterilen yönde filmi tak ve tek bir şeye dikkat et, eğer film sarma kolunu çevirdiğinde sol taraftaki kaçıncı pozda olduğunu gösteren halka da dönüyorsa fil doğru şekilde yakılmıştır. Eğer poz klunu çevirmene rağmen sol taraftaki halka dönmüyorsa filmin ucunu en sağdaki tırnaklı silindirin boşluklarından silindirin içine doğru güzelce sok ve filmi sarıp tekrar dene..umarım yardımcı olabilmişimdir..kolay gelsin.

 

Tarih: 29 Mayıs 2007, 17:26 - İp: 88.***.**8.254
  • 1