alican416
alican416 (üye)
Kocaeli / Amatör

Yeni Başlayanlara Öneriler ?

Merhaba

Çok forum dolaştım okudum anlamaya çalıştım ama karşıma 2 temel kanal çıktı biri analog kullanmanın yeni başlayanlar için zor masraflı olması diğeri ise zevkli öğrenici olması . Ben tercihimi analogdan yana kullandım çünkü asıl fotoğrafçılık analog kullanmaktan geçiyor bence.

Neyse . .
Lütfen analog kullanmak zordur yada analog çağdışı falan demeden bana bir kaç analog makina tavsiye edermisiniz ?

Tarih: 2 Şubat 2011, 01:04 - İp: 95.***.**7.68
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba , öğrenim sürenizin hızlı ilerlemesi ve bu sürecin az masraflı geçmesi için benim tavsiyem af yapabilen ve pozometresi düzgün çalışan modellere bakmanız.Bununla beraber temel kavramları teorik olarak öğrenmeye bakın.Diyafram,enstantene,asa,pozometre nedir ne işe yarar birbirleri arasındaki ilişki nedir gibi...

 

Tarih: 2 Şubat 2011, 09:47 - İp: 85.***.**7.34
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Canon, Nikon, Pentax ve Minolta'nın en son çıkardığı modellerde auto focus, otomatik film sarma, netlik noktası ayarları, full manuel, yarı otomatik, tam otomatik çekim modları gibi pek çok özellik vardır. Bu tip makineler bence fazlasıyla işinizi görecektir.

Canon EOS serisi modeller ve Pentax MZ serisi modellerden kullandım, hala daha kullanıyorum. Ama dediğim gibi Nikon'un (sanırım F serisi) ve Minolta'nın da tamamen eşdeğer ürünleri var.

Sahibinden.com ya da gittigidiyorda bolca bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

 

Tarih: 2 Şubat 2011, 13:41 - İp: 195.***.**4.6
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

AF yapabilen , P , A(Av) , S (Tv) , M modları olan, kendinden flaşlı bütün Canon, Nikon, Minolta ve Pentax SLR makinalar + 50mm objektif

Dijital, filmden daha iyi değil, daha pratik sadece. Yeni öğrenirken yapacağınız denemelerde sonuçları masraf yapmadan hemen görüp ona göre ayarlama yapabileceğiniz için öğrenmek açısından dijital daha iyi, aynı işi filmde yaparsanız hayalkırıklığına uğrayıp erkenden havlu atma ihtimaliniz daha fazla. Sonuç olarak paranız varsa önce dijitalle başlayın, ustalaşınca çıtayı yükseltip filme geçersiniz.

 

Tarih: 2 Şubat 2011, 13:55 - İp: 78.***.**8.242
  • 1