cagil
cagil (üye)
Muğla / Amatör

Nikon Fm2

Herkese merhabalar (:

Abim eskiden fotoğrafçıydı, canon eos3000 makinesini alıp çekimlere başlamıştım. Kendi çabamla az çok öğrendim. Abimin başka bir makinesini de buldum nikon fm2. Yanında 35-135 nikon 62mm macro lens, zykkor 62mm uv filtre. Bunlarla neler yapabilirim hiç bilmiyorum. Fotoğrafçılığa başlıyalı 1 ay belki olmuştur. Çok mu ileri seviye ekipmanlar bunlar yoksa bir şeyler yapabilir miyim ? Yorumlarınızı bekliyorum (:

Tarih: 18 Ağustos 2010, 15:00 - İp: 178.***.**5.57
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

1. K2'ye çıkacaksanız ve kutuba gidecekseniz veya Amazon ormanlarında yerlilerin arasında medeniyetten uzak 2 yıl geçirecekseniz veya çölün ortasında bozulan aracınızın radyatörünü düzeltmek için balyoz niyetine ihtiyacınız olacaksa FM2 sizin makinanızdır.

2. Yoğun güneş altında flaşlı çekim yapacaksanız ve 1/250'lik flaş-sync hızına ihtiyaç duyuyorsanız FM2 pekçok 1/90'lık ucuz modelden daha faydalıdır.

Bunlar dışında herşey için ve heryerde ve herzaman elinizdeki Canon çok daha yararlı bir cihazdır.

FM2 bir kolleksiyon parçasıdır, işe yaramasada elde tutun.

Tarih: 18 Ağustos 2010, 18:15 - İp: 78.***.**8.242
cagil
cagil (üye)
Muğla / Amatör

hiç bir işte yaramaz mı yani :/ ?

Tarih: 21 Ağustos 2010, 23:28 - İp: 178.***.**4.142
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yahu yaramaz olurmu,gittigidiyorda 450 lira ikinci el fm2
yanında lensleri falanda varmıs ustelik..
hem guzel hem degerli bir makine.

ister satın lensleriyle bir meraklısına parasını harclık yapın, ister canonunuza ıyı lensler alın, ister üste biraz daha para koyup giriş seviyesi bir dslr alın (mesela bir 1000d alınabilir)

yada saklayın, arasıra kullanır nostalji yaparsınız

Tarih: 22 Ağustos 2010, 00:55 - İp: 217.***.**5.65
zaferseckinler
zaferseckinler (üye)
Bolu / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba.Nikon FM2,filmli makinelerin en sağlam modellerinden biri.elektronik değil ama benim istediğim de elektronikten biraz uzaklaşmak.
üniversite yıllarında Zenit TTL ile acemi acemi çektiğim fotoğraflar bile şimdi kullandığım güya en başarılı digital makinelerden çok çok daha iyi.Nikon D200 ve Canon 30D kullandım,fotoğraf ne kadar iyi olursa olsun ben hep bir kusur buldum.sonuçta noktalardan oluşuyor.
madem öyle,en ucuzundan bir digital makine aldım.noktalardan oluşan fotoğraflar çekiyorum.elbette tat vermiyor.bu yüzden filmli bir otofokus nikon ayarladım hafta içinde elimde olacak.
tavsiyem fotoğraf ile ilgilenecekseniz makinenizi korumanızdır.ama satmak isterseniz ben memnuniyetle satın alırım.üstelik şu aşamada başka bir filmli makine-objektif anlaşması yapmış ve anlaşmış durumdayım lakin o da otofocus ve elektronik kontrollü.bana göre FM2 gibi tamamen mekanik fotoğraf makineleri en pahalı digitalden daha değerli...
saklayın ve değerini bilin,aksi halde üzülerek satın.
selam ve saygılarımla.zafer seçkinler.

Tarih: 22 Ağustos 2010, 15:20 - İp: 188.***.**3.115
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Tabiiki işe yarar, içine film koyarsınız, diaframı perdeyi ve fokusu ayarlarsınız basarsınız düğmeye, sonra kolu kurarsınız. Karanlıkta çekim için bir de ucuz tarafından harici flaş ayarlarsınız. Böyle böyle eğer titiz davranırsanız, içine koyduğunuz filme göre süper fotograflar yakalayabilirsiniz.

Tek sorun diaframı, perdeyi ve fokusu ayarlamak yavaş bir iş, hızınız düşecektir. Dahası harici flaş tak çıkar, (veya hiç çıkarmazsanız) harici flaşla gezinmek biraz dertli oluyor. Uzun lafın kısası pratik değil, elinizde öteki makina varken ( Canon EOS 3000 ) eliniz bu makinaya gitmeyecektir.

Herşeye rağmen bu makinanın 2 güçlü özelliğini belirttim : Sağlam ve 1/250 flaş sync.

Tarih: 22 Ağustos 2010, 21:36 - İp: 78.***.**8.242
  • 1