urban
urban (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon Fm2

Merhaba, fotoğraf dünyasına yeni girdim; oldukça yeniyim. Hangi makineyi alacağım konusunda araştırma yaparken fotoğrafla ilgilenen bir tanıdığım ısrarla Nikon FM2 almamı önerdi. Bu konuda değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bu makinayla başlamam benim için uygun olur mu? Beni ileride de tatmin eder mi?

Teşekkürler şimdiden...

Tarih: 12 Ocak 2005, 14:36 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon FM2 eski nesil analog makinaların en iyilerinden biridir.Yeni başlayan biri için fazla bile sayılır ama paranız yeterse niye en iyisinden başlamayasınız ki?
İleride de fazla fazla tatmin eder merak etmeyin.

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 15:54 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili urban,
Bu senin Nikon fm2 yi kaç paraya alacağına bağlı...Eğer sen de kendinde bir heves görüyorsan al eğer sende kendini merak ediyorsan o zaman fazla para verip iyi makine almaktansa ucuz olan bir bas-çek makine al ve böylece sokakta dolaşırken gördüklerinin fotoğrafını çekmek isteyip istemediğini kendinde sorgula ...Kendine sorduğun sorulara verdiğin yanıtlar hep olumluysa o zaman boş ver nikon fm2 'yi git kendine giriş seviyesi bir digital makine al ...

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 18:15 - İp: yok
maminci
maminci (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğraf çekmenin zevkine vararak çalışabileceğiniz çok iyi bir analog makine. Yanılmıyorsam 1980-1985 yılları arasında üretilmiş, metal gövdesi olan (kullanımda çok önemli olduğunu zamanla göreceksiniz), alışkanlık yapacak bir model. Bende Nikon FE2 var, özellikleri benzer..Zamanla makineyi daha kapasiteli bir modelle değiştirmek istese de 'eski klasiklerden' vazgeçemiyor insan..

 

Tarih: 12 Ocak 2005, 22:44 - İp: yok
urban
urban (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumlarınız için teşekkürler...Yalnız şimdi de merak ettiğim bir başka konu sözkonusu : Yalnızca ebay'den baktığımda bile, fiyatlar o kadar farklılık gösteriyor ki kafam karışmış durumda. Fiyatlar arasında bu kadar farklılık olması normal mi?
Mesela iyi durumdaki kullanılmış(bir kaç senelik olduğunu söylüyor satıcı) 50mm Nikon Nikkor f1.8 lens, Nikon ED AF-Nikkor 70mm-300mm f4-5.6 zoom telephoto lens, Nikon 105mm Nikkor f2.5 lens , Vivitar 24mm f2.8 lens ve FM2 body sinin fiyatı 382 dolarken(şu an için tabi), hiç kullanılmadığı iddia edilen FM2 bodysi tek başına 220 dolar gibi bir fiyattan satışta.
Fiyat konusunda fikri olan var mı? Avrupa'dan da, Amerika'dan da getirtebilecek durumum var, ancak fiyat beklentimin ne olması gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım da var )

 

Tarih: 13 Ocak 2005, 16:06 - İp: yok
umutcan
umutcan (üye)
Ankara / Amatör

öncelikle fotoğrafa ilgini ölçmelisin, fm2 tamamen manuel bir makina, hatta pilsiz de çalışabilir. öğrenmek için bire bir derim. fakat daha ilerde çalışmalar yapacağım diyorsan, devamlı çekimlerim olacak yada teknoloji hız zaman ve otomatik özellikler önem kazanacak ve biraz daha para ayırabileceksen f80 civarı serilere bakabilirsin. Fm2 tamamen fotoğraf ruhuna hitap eder ve zevkli makinadır.

 

Tarih: 13 Ocak 2005, 17:40 - İp: yok
fuseki
fuseki (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

dünyanın en sağlam body'si bu makinadadır. özellikle kış şartlarında soğuğa karşı anormal bir direnci vardır. çok ama çok sağlamdır. yeni bir başlangıç için birebir.

 

Tarih: 26 Ocak 2005, 16:48 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili fuseki,
zenitten daha sağlam bir makine düşünemiyorum

 

Tarih: 26 Ocak 2005, 18:54 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Makinelerimden biriside FM2 ama sağlamlığı biraz da nereye koyduğunuza bağlı, bugün arabamın arkasına kılıfsız koyduğum lensim kullanılamaz hale geldi, titreşim yüzünden arka büyütme grubu ile netleme grubu birbirinden ayrıldı. Ama Allaha çok şükür FM2 kaya gibi sağlam daha...

 

Tarih: 26 Ocak 2005, 21:08 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

amaç sağlamlık ise eğer Zenit daha sağlamdır.doğru pozlama yapılırsa çok iyi fotoğraflar elde edilebilir.ancak elden çıkarmak fm2 ye göre daha zor olur.

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 09:33 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

hangi makina ile başlarsanız başlayın belli bir süre sonra o sizi tatmin etmez.bundan emin olun.ama alın bu mainayı ileride daha iyisine geçersiniz...

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 18:46 - İp: yok