Fotoğrafçılık Forumları
Eos300v Xxx A75
fotografa yeni başlıyorum uzun zamandır canon a75 dijital fotograf makinası almayı planlıyordum
ama bu hafta okulun fotograf klübüne gittikten sonra benim için herşey altüst oldu
bende birden bir analog merakı başladı
eminim ikisininde artıları ve eksileri vardır ama yeni başlayan biri için hangisi daha iyi olur
yardımlarınız için teşekkürler...
Bu sizin ne kadar fotoğrafa ilgili olduğunuz ,sanatçı kimliğiniz olup olmadığı ve entellektüel yapınıza bağlı (dikkat edin kesenize bağlı demiyorum ) Eğer şiir tadında fotoğraflar çekmek istiyorsanız analog makinelerin yerini şimdilik dijitaller tutamaz zira o fotoğrafı çekmek ve banyo sürecine kadar geçen zaman içerisinde o merakla karışık heyecanlı bekleyişin tadı bir başka.Dijital makinelerle de fotoğraf çekersiniz ama o heyecanlı bekleyiş süresini hissedemezsiniz.
Bence Analog.
Neden diye sorarsan.Analogun tadı bir başka.Çektiğin anda o aynanın çıkardığı seslerin verdiği his hiç biryerde olmaz.Fotografın kalitesi. Ama yok ben bol bol fotograf cekeceğim diyorsan a75 ideal senin için.Sana Kolay gelsin iyi seçimler.
bencede analogun çıkardağı ses hiç bir şeyi tutmaz..acaba digitallerde bir ses çıkyor mu?bilen var mı?
bu konuda yeni olduğuniçin kesinlikle a75 veya tarzı bir makine alman gerekir 300v güzel ama makineye tahhammül edipte bekleyemezsin ben a75 le başlamıştım...
Analogtaki deklanşör sesini övenler galiba dijital makine kullanmamış
Dijital makineden istediğiniz farklı sesleri deklanşör sesi yapabiliyorsunuz. Şakırt, şukurt, çıkrıt gibi
Bence analog olayı artık bitti, alacaksan dijital al. Film banyosuyla falan uğrraşmadan direk pc'ye aktarısın fotoları. Daha pratik.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Canon da Dosya İsmi Img_xxxx. Jpg
10 Eyl. 2009, 20:34 hayalbert
0237910 Eyl. 2009, 20:35
hayalbert -
-
Xxxd Serisinde Neden Bilgi Ekranı Yok
25 Ağu. 2009, 14:28 rainman983