Fotoğrafçılık Forumları
Canon A-1 Kırmızı Işık Sorunu
Ebay'dan istediğim Canon A-1 bir tanıdıkla elime ulaştı ancak bazı sorunları var. 2. analog makinem ve çok anlamıyorum o yüzden buraya yazmak istedim. Sırasıyla şöyle anlatayım ;
İlk makine elime geçtiğinde sarmaya çalıştım ama kol tutukluluk yaptı. Bende içinde pili yok deklanşör o yüzden çalışmıyordur diyerek pil taktım. Ancak pili taktıktan sonra A moduna aldığımda makinenin kırmızı ışığı sürekli yanıyor ve ne deklanşör çalışıyor deklanşör çalışmadığından sarma kolu da sabit duruyor. Önemli bir sorun mudur acaba ya da nasıl halledilir. Şimdiden teşekkürler.
Tavsiyem kullanma klavuzunu indir ve oradan oku bakalim kirmmizi isigin yanip sonmesi ne anlama geliyormus.
http://www.cameramanuals.org/canon_pdf/canon_a1.pdf
Senin makinaya ne olmus olabilecegini aksam ruyamda gordum :D Makinanin sol kosesinde iso cemberi var, onunda sag tarafinda battery check dugmesi var, kesinlikle o dugme basik kalmis ola bilir. O dugme basilinca deklansor calismiyor ve kirmizi lamba batarya durumunu gosteriyor. Biraz elinle kurcala dugme geri gelsin bir sekilde ve makina calismaya basliyacaktir. Basarilar!
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
05803 May. 2025, 18:10
aslls -
-
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede