Fotoğrafçılık Forumları
Cannon Eos 300 İle İlgili Sorular?
slm
canon eos 300 var ama kullanım kitapçığı olmadığından bazı özelliklerini tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
1)makinanın arka yüzündeki * tuşu ne işe yarar ? fonksiyonu nedir?
2)a dep modu ne işe yarar ? otmatik çekim moduyla farkı nedir? ikisindede dyfrm ve enstantane ayarını otamatik yapıyor
3)diyafram öncelikli yada enstantane öncelikli modlarda çekim yaparken netlemeyi genel yapsamda , denklaşöre yarım basılı tutup netleme yaptığımda makine yinede 7netleme noktasından bi ikisine üçüne netleme yapıyor bu normal mi?
şimdiden teşekkürler...
1.
Poz kitleme tuşudur. o anki kadrajdaki ışık ölçülür, eğer ona basarsanız kadrajı değiştirseniz de yeni ölçüm yapmaz makine. önceki ölçümden aldığı değerleri kullanır yeni kadrajda.
2.
Net alan derinliği ile ilgili moddur. farklı uzaklıktaki nesnelere netlersiniz. genelde 3 nokta oluyor. sonra makine bu üç nesneninde net alan derinliğinde kalması için gereken en küçük diyafram değerini ayarlar.
3.
normal. farklı noktalardaki nesneler makineye farklı uzaklıktalarsa zaten makine aynı anda hepsine odaklayamaz.
makineler hangi netleme noktalarına öncelik veriyor veya neye göre seçiyor hangisine netleyeceğini bilmiyorum ama bu durum normal.
teşekkür ederim.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
093730 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
0106526 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Youtube Videosu Klip Oluşturma Ve Paylaşma Nasıl Y
04 Mar. 2022, 12:25 prodersler
0162504 Mar. 2022, 12:26
prodersler -