emincihan
emincihan (üye)
Ardahan / Amatör

Uzaktan Kumanda Almanın Kriteri?

Herkse merhaba. Geçenlerde sonunda almayı başarabildiğim bir a330 um oldu. Bu cihaz için ebay da uzaktan kumanda bakarken o kadar çok ürün çeşidi ile karşılaştım ki, kafam allak bullak oldu. Fiyatları 3 dolardan başlayıp 50-60 dolarlara kadar giden bir ürün çeşitliliği var.

Benim sormak istediğim, kumanda alırken neye bakılmalıdır? Nedir kumanda almanın kriteri? Neden bir kumada 3 dolarken, diğeri 50 dolar?

#emincihan' tarafından 07.07.2010 00:35:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 00:34 - İp: 78.***.**1.32
didemdede
didemdede (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba..
yakın zamanda nikon d90'ıma kumanda aldım 40 tlye.
üzerinde sadece bir tuş var. o da deklanşör görevi görüyor.

fakat internetten araştırdığımda üzerinde çeşitli düğmeler olan kumandalar da görmüştüm. fiyat farkı bundan kaynaklanıyor olabilir. özelliklerini ve görüntülerini incelemenizi tavsiye ederim. ben sadece makinayı sarsmaması için kullanmak için basit bir model tercih ettim. siz daha farklı özellik beklentisinde olabilirsiniz.

selamlar..

 

Tarih: 7 Temmuz 2010, 20:08 - İp: 94.***.**8.185
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba,
Kumandaları kablolu ve kablosuz olarak iki sınıfa ayırabilirsiniz. Eğer makineyi sarsmadan çekim yapmaksa amacınız, ben kabloluyu tercih ederim. Ama daha uzaktan kendinizin de içinde bulunduğu resimleri çekmek için arıyorsanız, kablosuzları tercih etmelisiniz. Bu fiyata etki eden birinci etkendir.

İkinci etken ise markasıdır. Marka orijinal makinenin markası ise, fiyatı daha pahalı olmaktadır. Ancak 3. parti firmaların ürettiği kumandalar daha ucuzdur. Burada ise tercih sizindir, kimileri bir uzaktan kumandaya o kadar para vermem diyerek ucuzlarını almaktadırlar, herhangi bir sakınca olmadan kullanabilirsiniz. Ancak makinenizle uyumunu kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca bazı modellerde otofokus özelliğini kontrol edememe sorunu yaşayabilirsiniz.

Fiyatı etkileyen üçüncü faktör ise, uzaktan kumanda üzerinde lcd ekran bulunması. Bu ekranda makinenizdeki çekim zamanlarını ayarlayabilirsiniz. Yani 4 saat boyunca, 15 saniye aralıklarla başlamak üzere 15 dakikalık enstantane hızlarında otomatik ayarlar yapabilirsiniz. Bu daha çok astronomik çekimlerde işinize yarar.

Bana göre kablolu kontrollerle deklanşörü daha rahat kontrol eder ve hissedersiniz. Ayrıca kontrol etmeniz gereken, deklanşör kilidi var mı, yani kumanda üzerindeki düğmeye bastıktan sonra, bir şalter gibi aşağıya çekerek düğmeyi kilitlemenize yarayan bir özellik. "Bulb" ayarındaki çekimlerde elinizi devamlı deklanşör düğmesinde tutmadan kilitleyen ve sizi yormayan sistem.

 

Tarih: 9 Temmuz 2010, 10:55 - İp: 116.***.**1.60
emincihan
emincihan (üye)
Ardahan / Amatör

Teşekkürler

 

Tarih: 16 Temmuz 2010, 12:48 - İp: 78.***.**6.96
ertanaktas
ertanaktas (üye)
Almanya / Meraklı

Selam arkadaslar.Ben yaklasik biray önce e-Bay`dan kullanilmis bir Canon 350 D DSLR makina aldim,satan kisi beraberinde profesyonel kullanma kitabinida göndermisti,bu kitapta
kablolu uzaktan kumanda yaapimini anlatan bir grafik vardi.Fakat o grafikte Deklansör ve autofokus dügmesi olmak üzere iki ayri dügme vardi, zaten DSLR makinalarda deklansöre birkere dokundugunuzda autofokus yapip ikincisinde fotografi cekiyor, bende bundan yola cikarak grafikteki autofokus dügmesini iptal ettim ve kendime bir kablolu uzaktan kumanda yaptim,gayet güzelde calisiyor.Eger icinizde elektronikten biraz anlayan olanlariniz icin kendi yaptigim kumandanin fotografini ve yine kendi yaptigim basit grafigi asagiya ekliyorum.Kolay gelsin.



http://www.ressim.net/show.php/2407886_img-2987.jpg.html




 

Tarih: 2 Ekim 2010, 13:39 - İp: 84.***.**9.204
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

astarı yuzunden pahalıya gelmiş derler ya oyle olmus buda.
bırakın ebayi turkiyede bile 15 liraya satılıyor kablosuz kumandalar.
ugrasmaya degmez.

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 23:50 - İp: 88.***.**8.140
ersinkaplan
ersinkaplan (üye)
İstanbul / Amatör

D90 için yakın zamanda kablosuz uzaktan kumanda aldım. Fiyatı 9 TL, kargo ile yaklaşık 14 TL'y geldi. Basit, tek düğmeli bir yan sanayi kumanda. Yaklaşık çekim mesafesi 5 m. Makinanın karşısında iken kullanılabiliyor. Ben makina sarsıntısını engellemek için aldım. Şimdiye kadar kullanımlarımdan memnunun. gittigidiyor da aratılabilir.

 

Tarih: 29 Kasım 2010, 21:28 - İp: 94.***.**2.55
  • 1