1903
1903 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Still Life Masa

still life masa yaptım kendime geçenlerde bitane normalde mat plexiglas olması gerek ama matını bulamadım parlak yaptım.şimdi masanın altından ben normal florasan ışığımı versem yoksa özel bi ışık varmı bu iş için???

Tarih: 13 Nisan 2007, 17:24 - İp: 85.***.**3.17
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ha işte bırak nü model aramayıda böyle muhabbet edip bilgilenebileceğimiz konular açda güzel güzel sohbet edelim.

mat yüzey elde etmek için pleksinin üstünü fondoten ile kaplayabilirsin hatta gliserin, yağ gibi maddelerde daha farklı yansıma yüzeyi verebilir.floresan ışığı tehlikli olabilir. tehlikesi kararlı bir ışık kaynağı değildir. tungsten lambalar yada bildiğimiz ampüllerle ışık verebilirsen daha iyi olur.
bu yaptığın masanın bir fotoğrafını paylaşman mümkün olurmu?
bende fikir edineyim. nasıl yapılır,, neler kullanılır..

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 16:44 - İp: 88.***.**0.242
sabooot
sabooot (üye)
İstanbul / Amatör

dostum pleksiyi karaköyden perşembe pazarı ve çevresinden elde edebilirsin mat olanıda vardır eğer yoksa su zımparası diye tabir edilen o zımpara yada ince bulaşık teli ile ovala matlaşacaktır ama bu işlemi uzun süre yapmalısın yoksa zeminde kirli çizikler oluşur.(ve su altında yap)
veyahut bir polisajcı bulabilirsin karaköy yüksek kaldırımda onrada kalın keçe ile matlaştırt 2 ytl nin üstündede verme sakın :D ayrıca illa pleksiglas olmasına da gerek yok malzemenin
dakota diye tabir ettiğimiz bir malzeme vardır biz reklamcıların karaköy piyasasına bir sor çok çeşitli seçenekleri vardır ve esnektir. yüzeyi düz olanıda vardır pullu olanıda ve genelde mattır.
ve benim bildiğim kadarı ile bu masalarda bu malzemenin bir benzeri kullanılmakta
bende kendime yapmayı düşünüyorum yaptığımda görüntülerinide eklerim allah kısmet ederse

 

Tarih: 18 Nisan 2007, 18:37 - İp: 85.***.**4.170
  • 1