Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
6 Mayıs 2024, Pazartesi
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Site Yöneticileri Uyuyor Mu?
adminMerhaba Arkadaşlar,      Sürekli eleştiriliyoruz. Taktir edilsek de genel de bu niye yok, şu niye eksik, onay niye geç gibi bir dolu sorunun muhatabı oluyoruz. Siteyle ilgili olarak bir çok konu açıldığı gibi birçok da e-mail alıyoruz. Bunların bir kısmına cevap verdiğimiz gibi b...
Devamı »
 
» İl İl Türkiye
Alaçatı
Alaçatı
ALAÇATI İzmir in güzel beldesi,son yıllarda deniz ve kültür turizminin gözde mekanı olmuştur.Yıllarca Çeşme nin popülerliğinin yanında sönük kalmış o...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: erdogan_yilmaz, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282378
Dün: 1
Bugün: 0

Çiçekli Köy - Bornova-çiçekli Köy / İzmir

ÇİÇEKLİ KÖY
İzmir-Manisa karayolu üzerinde ,Bornova dan yaklaşık 5-6 km.ileride ,yemyeşil çam ağaçları görünce Çiçekli Köy sapağına geldiğinizi anlarsınız..
Sapağın girişinde İzmir in akciğerlerinden biri olan Milli Park ve Kent Ormanı yoğun çam ağaçları ile sizleri bekler.
Bu girişten,Kemalpaşa tarafındaki Ulucak tarafına kadar güzel bir gezinti rotası bulunmaktadır.Özellikle çam ağaçların kokusu,şehrin bu kadar yakınındayken çok iyi gelecektir.Büyükşehir yaşantısının etkisinden midir,küçük bir ağaç kümesi bile görsek artık mutlu oluyoruz.Ve özellikle kentsel yaşamın çekilmez,acımasız ,hızlı hayat mecburiyeti sebebiyle unuttuğumuz,özlem duyduğumuz köy yaşantısı gün geçtikçe daha ilgi çekici hale gelmeye başlıyor.Arasıra bu hızlı mücadeleden çıkıp ,az da olsa bir köy havası almak,bir çam kokusu,bir kekik kokusu almak,insanı inanılmaz motive ediyor.Özellikle Çiçekli köy kentsel alana çok yakınlığı sebebiyle,İzmir de yaşayan,özellikle Bornova tarafında yaşayanlar için güzel bir hafta sonu turu oluyor.
Sabah kahvaltısını ,köy kahvaltısı ile yapmak,tertemiz doğa da,gözleme kokuları ile çiçek kokuları hava da karışırken yapmak,ayrı bir keyif.
Fotograf için,Eğer ağaç,orman,kozalak gibi konuların çekiminden hoşlanıyorsanız.girişteki Milli Park ve Kent Ormanı sizin için uygun olacaktır.
Köye doğru ilerledikçe bağ-bahçe ağırlıklı alanlar var.Daha çok meyve ağaçları görebilirsiniz.
Yol üzerinde fotograf çekebilecek değişik konular bulabilirsiniz.Daha ileride Yaka köyü manzara açısından daha iyi görüntüler verebilir.Bu alandan daha ileriler daha ıssız ve daha güzel fotograf alanları sunmaktadır.Bahar aylarında gelirseniz,bolca çiçek bulabilirsiniz.
Uçurtma uçurmak için de alanlar bulabilirsiniz,bu da ailecek bir eğlence olabilir.
Yolun devamında Ulucak Beldesinden çıkıp Kemalpaşa-Bornova yoluna girip İzmir e dönüş yapabilirsiniz.
Yemek olarak ,sabah kahvaltınızı kesinlikle burada yapın,Öğlen karnınız acıktıysa nefis otlarla yapılmış gözlemeler bulabilirsiniz.
Fotograf ve Temiz hava dopingi için güzel bir tur olabilir.Geniş Açı ve Makro özellikli bir tele objektif işinizi görebilir.

Gönderen: Kadir İrkin

Çiçekli Köyden - Kadir İrkin
Çiçekli Köyden
Baharın "beyaz ... - Kadir İrkin
Baharın beyaz Ayarı
Sayfalar: 1
 
©Copyright 2002 - 2011