Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
17 Nisan 2024, Çarşamba
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Fotografçı Bencilliği
sado34Çektiği fotografın içindeki insanı, mekanı, doğayı bir obje olarak görmekten öteye gidemeyen, çektiği yeri bir başkasının çekmesini istemediği için yer bilgisi vermeyenlerin son zamanlarda daha da artması gerçekten üzücü.      Bu bencil davranışı en başta çektiği konuya, modele v...
Devamı »
 
» İl İl Türkiye
Eski Tokat Evleri
Eski Tokat Evleri
Tokat ,geleneksel mimari mirasımızda "Türk Evi" diye nitelediğimiz ahşap evlerin yoğun olarak bulunduğu kentlerimizden biridir. Ahşap karkas ta...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: gibson, fdiker, (2)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282354
Dün: 2
Bugün: 0

Eski Foça - Eski Foça / İzmir

ESKİ FOÇA
İzmir in şirin deniz kasabası Foça,Büyük otel turizminden çok faydalanamamış ama iyi ki de öyle olmuş.Hem kıyı yapısı nedeniyle,hem de Askeri alanların çokluğu nedeniyle kıyı şeridi bu kadar mükemmel korunmuş ,cennet mekanlar az bulunur.
Antik çağda Phokai ismiyle anılan Foça nın,Fok lar ile ilgili ününü bilmeyen yoktur sanırım.
İlçe de iki ayrı bölümde yerleşim var.Eski ve yeni foça,İki yerleşim yerinin arasında uzun bir sahil şeridi ve eşsiz manzaralar bulunmaktadır.Fotograf severler için Eski ve Yeni Foça arası mükemmel manzaralar sunmaktadır.Yolun herhangi bir noktasında güzel Ege denizi,Türk ve Yunan Adaları manzarası hakimdir.
Denizi soğuk olarak bilinse de aslında Alaçatı kadar soğuk değildir.Yeme-İçme olarak genel olarak ucuzdur.Yaz-Kış yaşam alanı olarak kullanıldığı için fiyatlar şehir merkezine göre (diğer turistik ilçelere nazaran) daha uygundur,hafta sonları ilçede özellikle Askeri Personel yoğunluğu dikkat çekmektedir.
Yemek için küçük deniz dediğimiz koyun etrafında sıralanmış Balık Lokantaları iyi bir seçenektir,Taze Ege balıklarından tatmadan gitmeyin.
Marina ile Küçük deniz arasında yer alan tarihi kıyı kalesi,güzel bir konumdadır.Etrafında bir yürüyüş kaçınılmazdır.Kaleyi kadraja sığdırmak çok zor,küçük bir sandalla açılmak gerekebilir.
Diğer Ege kasabaları gibi Eski Foça sokakları,eski taş evleri,balıkçı tekneleri,balıkçıları bekleyen kediler güzel fotograf konusu olarak ilginizi çekebilir.
Eylül ayında akşam güneş batışında sahilde buram buram balık ve deniz kokusu,huzur dolu deniz ve gökyüzü,güzel bir günbatımı,sakin bir sahil kasabası sizin Foça ya aşık olmanıza yeter.Eğer gürültülü,hareketli bir tatil beldesi arıyorsanız,hemen vazgeçin,bu hali inanın çok güzel.
Deniz turizminden hoşlanıyorsanız iki seçeneğiniz var,günübirlik teken turlarıyla Adalar,özellikle Siren Kayalıkları görmeniz gereken yerlerden.Diğer seçeneğiniz Eski-Yeni Foça arası ıssız ve eşsiz koylar.Kumsalı olan plaj aramayın bulamazsınız.Bu koylarda güzel Beach Club lar bulunmakta,bunlardan herhangi birinde deniz zevkiniz çok güzel yaşayabilirsiniz.
Huzur dolu bir tatil beldesi Eski Foça İzmir e en yakın deniz kasabalarındandır.Umarım İzmir-Çanakkale çevre yolu bir an önce biter ,dönüşteki trafik çilesi tarihe karışır.
Fotografçılar için son söz,güzel deniz ve ada manzaraları,günbatımı manzarası,sokak ve eski taş evler sizleri bekliyor.unutmayın geniş açı objektif ve filtre gereklidir.

Gönderen: Kadir İrkin

Rastgele ... - Gürkan Koyuncu
Rastgele ...
Eski Foça-iskel... - Kadir İrkin
Eski Foça-iskele
Eski Evler, Esk... - Görkem Devrim
Eski Evler, Eski Pencereler, Eski Foça 2
Eski Foça Ve Es... - Görkem Devrim
Eski Foça Ve Eski Pencereler
Sayfalar: 1 | 2 | 3 | 4
 
©Copyright 2002 - 2011