Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Ak Sakallı Dede
ocaklilarYaş 35; yolun yarısı da olsa, bu güne kadar bir kare bile fotoğraf çektiğim olmadı, hiç mi hiç merakım olmadı fotoğrafa. Çekenlerin birinden makinesini isteyip onunla bile hiç fotoğraf çekmedim, hep poz vermekle yetindim.      Geçen gece rüyama, sol taraftan ak sakallı bir dede ...
Devamı »
 
» Doğal Yaşam
Güvercin
Güvercin
Güvercin , Güvercingiller (Columbidae), kuşlar sınıfına ait bir kuş türüdür. *Güvercinlerin Vücut Yapıları* Kuluçka Eşleştikten bir haft...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: bayar28, ertugrulkoca, (2)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282367
Dün: 2
Bugün: 0

Bayındır - İzmir-bayındır / İzmir

Bayındır
Ege bölgesinden gezi rotamızı bu sefer Bayındır a doğru çeviriyoruz.İzmir-Torbalı ilçesini geçtikten sonra nefis çiçek bahçelri eşiliğinde ilçeye ulaşılıyor.
Güzergah çok güzel,daha önceleri sebze-meyve ağırlıklı olan bahçeler şimdi tamamen süs bitkileri yetiştiriciliğne dönmüş durumda.
Çiçekler nefis,rengarenk,her birinde durmak gezmek istiyor insan.Son yıllarda artan bir talep ile Türkiye çiçek deposu haline gelmiş.
Bizde bir çiçek festivali bahanesi ile bayındır ile kaynaştık.
İlçe nin eski yerleşimi Osmanlı havasını halen hissettiriyor sanki,Ege nin diğer Rum tarzı evlerinden biraz farklı.zaten Selçuklu ve Osmanlı etkisi büyük oranda kalmış .ilçeni adı ise yöreye 1084 yılında hakim olan Selçuklu ların 24 Oğuz Boylarından biri olan Bayındır Türkmen Boyundan almış..
Eski yerleşim yerini gezerken bol bol tarihi eserle karşılaşıyorsunuz.Özellikle Hacı Sinan Camii ve Medresesi (1544) görülmeye değer.
Sokaklar çok şirin,benim en çok dikkatimi çeken evlerin ve kapıların rengi.Bütün evlerin rengi birbirinden farklı,aynı renk olanların ise kapı renkleri farklı.Yani orada oturuyorsanız evinizi tarif etmeniz çok kolay.mavi ev pembe kapı deseniz yeterli gelir herhalde 
Fotograf için sokaklar çok iyi fırsat tanıyor.tabiki geniş açı şart,yanınızda model bulundurmanız daha iyi olacaktır.
Birkaç su kemeri görmüştüm ama yeterli bilgi bulamadım,mutlaka görüntülemelisiniz.
Çiçek makro meraklılarına tavsiyem yol boyunca gördükleri bütün çiçekçilerde durup fotograf çekebilirler.fazlası ile tür var çünkü..
Yorgunluğunuzu atmak için kasabanın ortasında güzel bir park var.yemek için biz tercihimizi keşkek ten yana kullanmıştık ama yine de sizin tercihiniz farklı olabilir..

Sağlıcakla Kalın..

Kadir İrkin

Gönderen: Kadir İrkin

388 Eski Hüküme... - Kadir İrkin
388 Eski Hükümet Konağı
387 Yorgancı - Kadir İrkin
387 Yorgancı
Gezi Günlükleri... - Kadir İrkin
Gezi Günlükleri-bayındır 5
Gezi Günlükleri... - Kadir İrkin
Gezi Günlükleri-bayındır 4
Gezi Günlükleri... - Kadir İrkin
Gezi Günlükleri-bayındır-3
Gezi Günlükleri... - Kadir İrkin
Gezi Günlükleri-bayındır-2
Gezi Günlükleri... - Kadir İrkin
Gezi Günlükleri-bayındır-1
Sayfalar: 1
 
©Copyright 2002 - 2011