maltepeli
maltepeli (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sony Vrd-mc6 Kullanımı

selamlar değerli dostlar sony hdr 1000 e kamera ile video çekimi yaptıktan sonra SONY VRD-MC6 kayıt cihazı ile dvd ye kayıt yapmak istiyorum bu cihazın kullanımını ve hangi ayarlarda dvd ye aktaracağımı bilen arkadaşlardan yardım istemekteyim.telefon ilede sorabilirim yardımlarınız için teşekkür ederim.

Tarih: 4 Ocak 2013, 01:37 - İp: 212.***.**3.200
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ürünün adını aramamotorlarında aratın özelliklerine bakın. sonra youtubede aratın nasıl kullanıldığını izleyin. sonra deneme yanılma yaparak öğrenin.

 

Tarih: 4 Ocak 2013, 04:56 - İp: 88.***.**8.191
maltepeli
maltepeli (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

selamlar. bu sony dvr mc 6 ile kayıtlarımı dvd ye yazdırıyorum lakin vob dosyası olarak kaydediyor.. sormak istediğim şu: bu vob dosyasını bilgisayarda renderlasam ve tekrar vob dosyası olarak dvdye yazdırsam normal evlerde kullanılan dvd okuyucular bunu açarmı yani izlenirmi..teşekkürler.

 

Tarih: 18 Ocak 2013, 21:42 - İp: 82.***.**1.251
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

nero ile dvd yap dediğinizde nero dvdplayerlerın okuyacağı dosya yapısını dvdye yazar. bu sayede herhangi bir dvd playere taktığınızda okunur. yani dvd evlerdede izlenebilir. extradan bişey yapmaya gerek yoktur.

 

Tarih: 18 Ocak 2013, 23:12 - İp: 88.***.**0.127
maltepeli
maltepeli (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

sayın ncnz cevabın için teşekkürler şunuda öğrenmek istiyorum.vob dosyaları evlerde kullanılan dvd playerlearda düzgün şekilde okunurmu izlenirmi..... birde sizin söylediğiniz gibi nero ile yazdırdığımda bunu hangi dosya formatı olarak yazacak dvd ye cevaplar için teşekküler hayırlı işler...Son olarakta aklıma geldi şimdi şunu sorayım Ulead programı vob dosyalarını okumuyormu bilgisi olan kardeşlerden yardım rica ederim..

 

Tarih: 19 Ocak 2013, 13:09 - İp: 176.***.**4.53
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sanırım vob dosyası olayını anlamadınız. anlatalım;

herhangi bir videoyu nero yardımıyla video dvdsi yaptığınızda dvd içindeki dosyaların bir kısmı vob olur. bu demek değilki sadece vob var dvd içinde. diğer dosyalarda var tabi..

burada sizin anlamanız gereken şu; nero ile video dvdsi yaptığınızda bu dvdyi her dvdplayer sorunsuz çalıştırır. bilgisayarda bu dvdnin içine girip dosya sistemine bakarsanız birçok dosya adı görürsünüz bunların içindeki vob dosyalarına çift tıklarsanız video görünür. bunun için kodek paketi yüklemiş olmalısınız.

ulead ile vob dosyalarını işlemek isterseniz bunu bir video convert programı ile avi veya mpg formatına çevirmeniz (convert etmeniz) gerekir. ancak böyle ulead görür. direk göremeyebilir.

 

Tarih: 19 Ocak 2013, 14:32 - İp: 88.***.**4.201
maltepeli
maltepeli (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

değerli ncnz arkadaşım üşenmeden verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. ellerine sağlık.peki son birşey sorayım kardeşime. çekilen görüntüleri ulead ile işleyeceğim önce hangi formata dönüştüreyimki kayupsız olsun ve işledikten sonrada ulead ile yazdırmak istersem hangi formatta yazdırayımki hem her dvd player okusun hemde güzel ve kayıpsız görüntüler olsun. detaylı anlatabilirsen sevinirim..teşekkürler..

 

Tarih: 19 Ocak 2013, 15:43 - İp: 78.***.**5.234
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

anladığım kadarıyla vob dosyasını convert edeceksiniz..

pal ölçülerinde; avi, mpg (mpeg, MPEG-2) yada wmv hepsi olur. ben şahsen pa dvd olarak convert ediyorum. işliyoyum yine dvdpal mpg yapıyorum ve bunu nero ile dvdye yazdırıyorum.

işin püf noktası nedir?
işin püf noktası en az convert sayısı ve kaliteli görüntüdür.

---------------
bir örnek vereyim. cam gibi kaliteli çekilmiş PAL görüntüyü kameradan bilgisayara attım. bunu ulead ile işledim (yazı falan koydum renginle oynadım) sonra yine pal dvd olarak masaüstüne render aldım. spnra bunu nero ile video dvdsi yaptım.

ne olmuş oldu birlikte sayalım
1- kamera görüntüleri pal formatında bize verdi.
2- uleadda işledik (görüntüye müdahale ettiysek görüntü kalitesi biraz düşer) ve bidaha convert ettik
3- neroya verdik bideo convert etti.
böylece ham bile diyemeyeceğimiz görüntümüzü 3 kez convert ettik. her convert işlemi görüntü kalitesine biraz zarar verdi.

sonra ddikki ya ben bu dvdyi alayım içindeki vob dosyalarını bilgisayara kopyalayayım. sonra onu ulead görsün diye convert edeyim. sonra uleaddan çıkıştada convert edeyim. sonra bide nbero bunu convert etsin.

ne olmuş oldu? neredeyse 5-6 kez convert yedi video

hele hele bu orjnal görüntü zaten dandik kamerada dandik ışıkta dandik çektiyse görüntüler iyice çamur oluyor. kameradan gelen ham görüntüler iyi ise bir nebze kurtarıyor.
----------

yanisi şu; bu işlem biraz metal bir araba kaportasını tamir etmeye benziyor. ufak tefek şeylerde kaporta düzeltiliyor ama bi yerden sonra ilk çarpmada o bölge yırtılıyor tabiri caizse iflas ediyor.

dolayısıyla dvdden tekrar cpnvert etmek önerilmeyen bir iştir. elinizde ham görüntüler varsa onları yapmanızı öneririm. diğer türlü hem çalışıyorsunuz didiniyorsunuz hemde elinize adam gibi bişey geçmemiş oluyor.

convert programı olarakta "any video converter pro" yu öneririm.

 

Tarih: 19 Ocak 2013, 16:40 - İp: 88.***.**4.201
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

profesyonel video işleri yapanlar, iyi kameralarla-iyi ışıklarda-en az render mantığı (en az sayıda convert (format dönüştürme) ile çalışırlar.

 

Tarih: 19 Ocak 2013, 16:46 - İp: 88.***.**4.201
maltepeli
maltepeli (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

değerli kardeşim hiç üşenmeden uzun uzadıya cevap yazmışsın ellerin dert görmesin ..çok çok teşekkür ederim. senin dediğin gibi direk pc ye atıp ondan sonra işlemek en mantıklısı ... yine sıkıntıya düştüğüm zaman seni rahatsız ederim tabii sıkmadıysam bana özel mesajdan telini yollarsan sevinirim. Hayırlı hafta sonları dilerim sağlıklar tekrar teşekkürler..

 

Tarih: 19 Ocak 2013, 16:53 - İp: 78.***.**5.234
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sayın hocam sıkıntı çıkarsa yazın buralara ben size vaktim olduğunca cevap veririm. amaç herkes yararlansın

 

Tarih: 19 Ocak 2013, 17:08 - İp: 88.***.**4.201