ofengin
ofengin (üye)
Ankara / Amatör

Sakın Panasonic Kamera Almayın

2004 Aralık ayında tam 1100 tl (1.100.000 lira) ödeyerek panasonic nv Gs11 Kamera aldım(şu anda en iyi minidv kameralar 300-400 lira civarında).Ben sadece çocuğumu arada sırada çekmek için kullandım kameramı.Bugüne kadar en fazla 30 kasetlik kayıt yapmışımdır.Geçen sene yani alındıktan 3 sene sonra sıklıkla kullanmadığım nadiren kullandığım cihazım kasedi kabul etmemeye,çekim yapmamaya başladı.Çeşitli sebeblerden dolayı tamire götürmeyi ihmal ettim.En son geçen ay Ankara Burukaya tamir için götürdüm.Bana tam 170 lira mekanizma değişim ücreti olacağını söylediler ve tamir edilemediğini ilettiler (Aslında100 liraya kadar tamir ettirme masrafını göze almıştım).Ben burada çok ilgili davranan yetkili servise kesinlikle bir eleştiride bulunmuyorum neticede onların yapabileceği bir şey yok.Tamir ettirmediğim kameramı paketleyip İstanbul ana bayiye gönderip uygun bir tarzdada iyi niyet mektubu döşeyip kamerayı istedikleri şekilde değerlendirmelerini söyleyeceğim (ciddiyim).En kötüsüde benimle beraber sony alan arkadaşım halen kamerasını kullanıyor ve hiç bir problem yaşamadı şu zamana kadar.
Uzun lafın kısası teknoloji olarak bu kadar ileri gördüğümüz PANASONİC markasına güvenipte sakın kamerasını almayın.Az kullansanız dahi mutlaka bozulacak ve yüksek ücretinden dolayı tamir ettiremeyeceksiniz.Yazdıklarımın hepsi gerçektir marka kötülemeye çalışan rakip eleman felan değilim.Daha detaylı bilgi için buyrun e-posta [email protected].

Tarih: 13 Haziran 2009, 13:44 - İp: 81.***.**0.139
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Geçmiş olsun diyorum.. Ancak bu şekilde başlık yazılmasını tasvip etmiyorum.. Çünkü 2.5 senedir panasonic'in mini dvd kamerasını kullanıyorum, tık demedi..

Merak ettim acaba kameranızı bir kimseye ödünç mü verdiniz.. Kaset alım mekanizması zorlanmış olabilirmi..

 

Tarih: 13 Haziran 2009, 15:34 - İp: 78.***.**7.251
ofengin
ofengin (üye)
Ankara / Amatör

Hayır kamerayı kimseye ödünç vermedim sadece ben ve eşim çok titiz bir şekilde kullandık.Başlık konusunda haklı olabilirsiniz ama benim çok başım ağrıdı başkasıda aynı hataya düşmesin istediğim için en sert başlığı kullanıp dikkate alınmasını istedim.

 

Tarih: 13 Haziran 2009, 16:33 - İp: 81.***.**0.139
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

normaldir böyle konular açılabilir.

ama diğer taraftan bizde PANASONİC i kullanırız.

 

Tarih: 13 Haziran 2009, 16:42 - İp: 88.***.**2.114
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Merhaba,
Evet sizi hatırladım..
iltifatınız için de teşekkür ederim.

Elektronik cihazların bir kaotik birde monoletik yanı vardır.Kaotik yanı yaklaşık %3 civarındadır.

Yani 100 tane kamerayı yanyana koyun ve hep beraber aynı anda çalıştırın 3 tanesinde farklılık 97 tanesinde de birbirinin aynı sonucunu alırsınız.

Bu istatiki bilgi ile hareket edersek. Siz kameranıza ne kadar gözünüz gibi baksanız zamanla az yada çok yıpranan parçalardan ötürü sorun yaşarsınız. Bu istatistiki bilgiler diğer markalar içinde geçerlidir. Ben size başka marka kamera alıp da "ne çabuk bozluldu bu meret .." diyenlerin telefonlarını verebilirim.

Parça fiyatının pahalılığı konusuna gelince: evet 170 lira az para değil yüksek sayılabilecek bir rakam.
Sanırım ben size öncelikle mekanizmayı revize (tamir ) yoluna gideceğiz eğer mekanizma tamirden sonra benim size 1 yıl garanti verebileceğim düzeyde başarılı olursa o zaman tamir maliyeti düşük olacaktır yoksa mekanizmanın tamamını değiştirmek 170 liraya mal oluyor demiştim.

Yedek parçalar aslında çok pahalı değil ancak üzerine gümrükleme ,vergi vs gibi masraf kalemleri bindiğinde tavan yapıyor.

İnanın bana olay panasonic yada sony yada bilmem ne markası sorunu değil ..
Çok sevmediğim bir inanışa göre bazı kimseler "benim elektronik eşyalardan yana bir şanssızlığım var " diye inanırlar ve ben de itiraf edeyim ki 32 senelik tamirci olarak bu doğru bir inanış

 

Tarih: 13 Haziran 2009, 18:45 - İp: 94.***.**7.243
ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

ofengin. size katılmıyorum.belki kullandıgıız sahte olabilir. kul yapısı bozulmayacak diye bişey yok. bozulabilir. sony.canon jvc.gibi markalardada hatalr bozulmalar cıkabiliyor.bance panasonıc iyi markadır.bende panasonıc vhs kamera kullanmıştım.cok memnun kaldım. şimdi ise 2 adet sony hi8.1 adet canon mini dv 1 adet sony mini dv.kameram var.düğün cekimleri içinde yakında panasonıc md10000 alacgım.birde md10000 kötü diyorlar ama gözümle gördüm arkadaş fotograf dükkanı var 2007 den beri kullanıyor daha tık bile demedi.ben şahsen panasonıc .sony. canon gibi kameraları gözü kapalı alırım yeterki orjınal JAPON olsun adamlar yapıyor kardeşim.saygılarımla

 

Tarih: 13 Haziran 2009, 19:06 - İp: 88.***.**6.143
kurgucu0644
kurgucu0644 (üye)
Malatya / Firma

NEDEN BU KADAR PANASONİC MARKASINA YÜKLENİLİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM (ofengin) KONU BAŞLIĞINIZI DEĞİŞMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM. SADECE KAMERALARDA MI BU SORUNLAR YAŞANIYOR SANKİ ELEKTRONİK CİHAZLARIN TÜMÜNDE GÖRÜLEBİLİR MURAT ABİNİN DEDİĞİ GİBİ ŞANS MESELESİ BU ŞANSSIZLIĞI PANASONİC GİBİ DEV MARKAYA MALEDİLMEMESİ KANATİNDEYİM, DİĞER MARLAKARADA AYNI ŞEYİ SÖYLERİM.BENİMDE PANASONİC MD 10000'İM VAR 1 SENEDİR KULLANIYORUM HATTA DÜN AKŞAM ÇEKİMDEYDİM. Kİ ODA DÜĞÜNLERDE HALAY ÇEKEN VS. GÖRMEDEN KAMERAYA ELİNİ ÇARPANMI DERSİNİZ KOLUNU ÇARPAN MI KAÇ DARBE ALDI HALA SAĞLAM UZATMAYAYIM KENDİ ŞANSSIZLIĞIMIZI MARKAYA YANSITMAYALIM SÜREKLİ KULLANILAN Bİ MAKİNE OLSAYDI YAZINIZA GÖRE KONUŞUYORUM O ZAMAN PARÇA YORGUNLUĞU DERDİM AMA ÇOK AZ HATTA HİÇ KULLANMADIĞINIZ ZAMAN BU ŞANSSIZLIK DEĞİLDE NE?????? SAYGILAR....

 

Tarih: 14 Haziran 2009, 14:44 - İp: 88.***.**3.113
  • 1