yasin_demir55
yasin_demir55 (üye)
Samsun / Amatör

Md 10000 Zaman Sayacı(yd)

selam arkadaşlar.panasonic md 10000 ile çekimlere gidiyorum.geçen hafta sonu çekim yaparken kaseti normal çekmeye başladım ve ekrandaki süre ilerlemeye başladı.ancak bir süre sonra pause yapıp tekrar rec yaptığımda zaman sayacı kaldığı yerden değilde tekrar baştan saymaya başladı.birkaç kez pause rec yaptım yine aynı oldu ancak son denememde nasılsa düzeldi.arada bu şekilde yapıyor.aynı kameradan arkadaştada var oda yapıyordu.bunun sebebini bilen varsa çok sevinirim.
not:aktarım yapmak için geri sardırırkende aynı şekilde bölüm bölüm sarıyor.

Tarih: 20 Temmuz 2010, 09:28 - İp: 88.***.**2.239
volume6
volume6 (üye)
Ankara / Amatör

Aynı sorunu bende yaşadım umarım senin kameran görüntü çekmiştir .Çünkü benim ki kasede hiç kayıt yapmadan zaman sayacı normal bir şekilde devam etti ve takı görüntüleri güme gitti .Bilmiyorum müsteriye nasıl ihaz edeceğim bu durumu. Bu durumu danışdığım tamirci kasedin tam oturmadı zaman bunun olabileceğini söyledi ve makinanın hata vermediğini söyledi.6 senedir md10000 kullan biri olarak ilk defa başıma böyle bişey geldi.Artıık bu seneden sonra yeni bir makinaya gececim çünkü bu makianalrın derdi hiç bitmeycek .Nerde o eski analoglar nerde bu çakma makinlar....

 

Tarih: 6 Temmuz 2011, 22:00 - İp: 85.***.**4.184
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

dijital olan herşey mutlaka arıza veriyor. yarınbigün kartlı alacaksınız ondada hata verecek. inşallah hatalar anında farkedilir ve kullanıcıya söylenir.

gittiğimiz festivalde müzikçinin aletlerinden birisi arıza vermişti. müzik susmuştu. yani demek istediğim şu, bütün alet ve makineler hata verir. mutlaka önlemini almak gerek. riskten kaçılmıyorsa bile en az indirmeli. 500-600e hd kameralar var. yedek olark alınabilir. ayrıca hata olma ihtimalinin varlığı müşteriye önceden söylenmeli.

benim tanıığım bu işi yapan tüm kameramanlar en az bir kez bu tip arızalarla karşılaşıyorlar. bir tanıdığım düğünü komple sessiz çekmiş. ben 10 dakika sessiz çekmişim. neden? neden basit ufak bir hata.

birisinin mikrofonu sonradan bozulmuş benimkiside kablosu çıkmış. herkes birbirinden saklar ama piyasanın içinde olanlar kim nerde ne hatası yapmış mutlaka duyar. o yüzden sıkmayın canınızı. oluşabşilecek sıkıntılara önlem olarak temkinli davranın. mutlaka yedek kamerayla çalışın. özelliklede en önemli anlarda.

 

Tarih: 7 Temmuz 2011, 19:17 - İp: 88.***.**6.173
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

birde şöyle bir durum var. piyasada rekabet edeyim derken fiyatlar aşağıya çekiliyor. dolayısıyla 10 numara kaliteli kamera yerine eh idare eder tarzı kameralar kullanılıyor. hatta buda yetmiyor yurtdışından getiriliyor kameralar. daha ucuza gelsin diye. sonra o kamera hata veriyor. ortada kalınıyor. halbuki garantli servisli ve bakımlı kamera alınsa hatta yedek kamera ile çalışılsa hiç bu şekilde mağdur olunmayacak.
fiyatları düşürmek iyidir ve kolaydır ama böyle dezavantajlarıda vardır. o yüzden işyeri akıllı davranmalı. çünkü sorumluluk işyerindedir.

 

Tarih: 7 Temmuz 2011, 19:26 - İp: 88.***.**6.173
volume6
volume6 (üye)
Ankara / Amatör

Evet burada yazılan yorumlara katılıyorum ama aynı zamanda bi elektronik teknikeri olarak elektronikte bunun gibi ne arızalarla karşılaşıyoruz . Doğrudur yedek kamera ile çalışalım , cihazımız servis bakımlı olsun zaten öyle yapıyoorum ama işte işimiz yaşanan bir anı ölümsüzleştirme olduğu için yedek de olsa en iyisi de olsa olacak oluyor ve o anda bitiyor önemli olan bunun sık tekrarlanmaması tabiikide.
Hata olma olası müşteriye söylenmeli denmiş zaten müşteri ile yapılan sözleşmede bu durum ile ilgili bir madde zaten var.
Neyse olan oldu artık umarım hiö kimsenin başına böyle sıkıntılar gelmez diyecem ama elektronik bu ne yapacağı belli olmaz.
Herkese kazsız belasız hayırlı kazançlar dilerim

 

Tarih: 13 Temmuz 2011, 00:04 - İp: 88.***.**5.36
  • 1