ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

Dugun Cekimleri Yapanlar?

dugun cekimi yapan arkadaslara bir sorum olcak karta yada hdd ye kayit yapan kameralarda hic problem yasayan oldumu, veri kaybolmasi v,s bide goruntu kalitesinde kayip oluyoru lutfen bilgilendirin cunku sony HXR-MC2000E bu kamerayi alicagim egersorun olursa hd1000e mini dv ye kayit edeni alacagim yadaikinci el FX1 alacagim acaip kararsizm yardim lutfen birkere alip en iyisini degilde isimi gorenini almak isterim.

Tarih: 31 Ocak 2012, 17:42 - İp: 87.***.**9.48
akhisar
akhisar (üye)
Almanya / Firma

mademki kaliteli is yapacaksin sana bu konuda yardimci olayim cekimlerini ful hd 1080p olarak yapmalisin sonra bahsettigin kamerayi alacak olursan minumum isik ayarina larak otomatic cekim modunda kullanacaksin salonda cekim yaparke sahne kenarlarina iki adet sabit isik kullan bu isiklar ayaklariyla birlikde tanesi 50e vivarinda olup 500w isik üretir b isiklari insaat malzemeleri satan magzalardan temin ede bilirsin ben isiklara yillarca cok para verdim hepsi cöpe gitti yillardir bu sistem hem ucuz hem cok kullanisli .sonra full hd cekimyaptigin videolari dvd yaparken
dvd.16:9 ses 5.1 olarak maksimal 1.5 saat yani 90 dakikayi gecmeyecek bu sekilde kaliteyi yakalrsin

 

Tarih: 22 Şubat 2012, 15:43 - İp: 78.***.**9.247
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

bilgilerin icin tesekkurler bi yerde kafam takildi bu kayit isinde bir cekim 4 yada 5 saat suruyor onu dvd lere nasil parcalayacagim?

 

Tarih: 22 Şubat 2012, 19:32 - İp: 87.***.**9.48
akhisar
akhisar (üye)
Almanya / Firma

sevgili kardesim sen daha hic dügün videosu cekip maontajlayip müsteriye vermedinmi ? videoyu nasil dvd ye aktaracagini soruyorsun ? merak ettim disardan bu kameracilar cook kazaniyor bende kazanayim diyemi yapmak istiyorsun benim sana tafsiyem önce bu isle ilgili kisilerin yaninda biraz calis ve derin tecrübeler kazan . cünki dügün isi gercekten cook zor avrupada yapilan dügünler türkiyedeki dizilerden hem cekimi hemde montaji daha uzun sürüyor türkiyede bir dügün iki üc saat sürüyor burada bes yada sekiz saat sürüyor sonra cok kaliteli is istiyorlar almanya nrw bölgesinde ortalama cift kamera video cekimi 250 ile 350 e arasidir
bilincsiz dügün salonu isletmecileri ve bilincsiz salon müsterileri yüzünden sektör can cekisiyor para icin yapiyorsan davul yada zurna cal aldigin bahsisler inan kameracidan daha iyi kazandirir

 

Tarih: 22 Şubat 2012, 19:51 - İp: 78.***.**9.247
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

6 yildir dugun cekimi yapiyorum 4 kamerayla ayni anda cekim yapip mix yapip hdd ye kayit yapiyoruz ama montajini hic yapmadim ondan sordum.

 

Tarih: 22 Şubat 2012, 20:16 - İp: 87.***.**9.48
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Düğün çekimleri için ideal bir kamera arıyorsanız şu an en iyisi Panasonic AG-HMC81 dir. www.kapro.com.tr de fiyatı da çok uygun. tavsiye ederim.

 

Tarih: 27 Şubat 2012, 17:44 - İp: 46.***.**5.241
kameramann-de
kameramann-de (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

Merhaba Ruhname kardes ben Sony Hxr Mc 200 E kamerasini gecen sene aldim ic mekanlarda isik aydinlatmasi iyi ise cekimler güzel cikiyor daha önceki senelerde calisdigim arkadasla canon Xl 1 ve 2 lerle kasete cekim yapiyorduk suan kendi isimi yapiyorum gecen hafta onun salonuna gittim cekime isik az geldiginden rüküs yasadim eve geldim görüntüleri görünce kamerayi satayim baska kamera alayim dedim tepe isigi olarakda Led 69 kafa isigi vardi ama kurtarmadi ortamidaki isiklarida karartilar zaten pasta,dans ve pop oyun havalarinda isiklar sönük durumda tepede spot renkli sahne isiklari var simdi halagon kafa lambalarina bakiyorum diger cekim yapan bir arkadas daha var ondada JVC sütüdyo kameralari var ondaki görüntüler biraz daha iyi mc 2000´e göre tabiki.
Acaba diger kameralardada örnek Canon XF300 suan ilk sirada testlerde bunlar gece cekimlerinde nasildir acaba ?

Ruhname dvd calismalarini sony vegas yada pinaccleyi kullanabilirsin.
Zaten kamera kayita baslayip stop yaptiginda ikinci cekimi yeni bölküm olarak kayita geciyor yani part part yapiyor full hd cekim yaparsan dvd ye aktaracagim dersen full hd den dvdv ye cok zaman kaydedersin 720,1080 cek onuda montajlayip dvd ye aktarirsin diger coverter ceiviri programlariyla denemeni tavsiye etmem iyi sonuc alamazsin internetde pinaccle ve diger programlarin adini yaz hepisi karsina cikacaktir zaten.

Kolay gelsin.
NOT: Kamera kafa lamba tavsiyeleriniz nedir ?



 

Tarih: 15 Nisan 2012, 19:58 - İp: 84.***.**1.129
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

selam nikoncu yazin icin tesekkur ederim. sony mc2000e dis cekimde mukemmel otesi ama ayni sey ic ckim icin denemez ama yinede kaliteli tepe isigi olarak ismini bilmiyorumda 160 led lambasi olan kamera isigi aldim gecen hafta cekim yaptim acaip isimi gordu isik problemini onunla halletim ikitanedefilitresi var sari ve beyaz eger ortam isigi sari ise sariyitakiyombeyaz ise beyazi, isik seviyesini ayarliyom sonuna kadar acamiyom zaten cok isik veriyo furuma gore alcaltip cogaltabiliyorsun, montaj programi olarak pinnacle kullaniyorum studio 15. Pinnacle ile ilgili bir sorum olacak eger biliyosan cevaplarmisin mesela ben full hd cekim yapiyorrum avchd bunu pinnacle ile isliyorum montaj yapiyorum kayit yaparken dvdye ceviriyorum fazla kalite kaybi olmuyor. ama film dosyasi buyuk oldugu icin 3 yada 4 dvdye sigiyor, sorum su pinnaclede kayit yaparken dvdye yazdirirken butun filmi dvdlere bolemedim film 1 dvdye sigacak yere kadar geliyor orda uruyor dvdye kayit yapiyor devami icin kayit olan yeri siliyorum kaldigi yerden devam ediyorum. ben bir seferde hepsini dvdlere sirayla kayit yapmasini istiyorum bunu yapamadim bi turlu

 

Tarih: 16 Nisan 2012, 21:44 - İp: 87.***.**9.48
kameramann-de
kameramann-de (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

Rica ederim ne demek kardes.

Pinaccle ile görüntüleri dvd kalitesine büyüklügüne(4.7 - 2,40 dk) göre 1-2 saatligi bölmeni efekler dvd menüleri yapamani tavsiye ederim güzel birsey cikarmis olursun ben öyle yapiyorum gerci tüm görüntüleri bir anda aktarma olayi ayriyeten dvd yakicin olursa o yapar ama direk pinacclede denemedim sahsen.
Birde her görüntüyü dvd ye aktaracagim diye bosa dvd harmama nasil mi dersen görüntüleri önce pc´ne aktar sonra kaliteyi izle sonra yakma islemine gec.

Not: Setting ayarlarini yapmayi unutma( Kayit ayarlarini beste kalite olarak).

Birde kameraya aldigin Led isikdan aldim ama 70 Led 2-3 metreyi anca gösterdi ya bizdede isiklar kapaltiliyor sadece tepede disco isiklari efekli onlarda görüntüyü ne kadar etkiler artik düsün lamba olarak halagon 300 waltliklara bakiyorum suan tekerlek ayarligi aldim bugünn geldi 36 Euroya ebaydan ama bes para etmez 100 fazla ver saglamini al diye bosuna dememisler neyse konuyu fazla dagitmiyayim kolay gelsin.


 

Tarih: 20 Nisan 2012, 01:16 - İp: 84.***.**2.233
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

benim aldigim led lambada 160 led var baya big isik yapiyor mini gorur diye dusunuyorum linkini veiroyurmismini al ebaydan arat bulursun cok guzrl nir isik acma kismaayari vr iki tane filtresi var sari ve beyaz ortam isigina gore istedigini takiyorsun

http://ledoplicht.nl/gadgets-en-fun/led-cameralamp-160-leds-800-lumen-dimbaar

 

Tarih: 20 Nisan 2012, 18:40 - İp: 87.***.**9.48
kameramann-de
kameramann-de (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

Hmm nasil bu lamba yüzlerde beyazlik patlama yapmiyormu ? gerci filtre var kac metreye kadar isik veriyor mc 2000 ler icin
LED Videoleuchte BL-900´ü tavsiyeetmisler ama oda 5 metreye kadar isik veriyor diyor acaba aramizda halagon 300 volt kullanan varmi ?

Bende Led ile verim alamadim demisdim gerci 70 Led benim lamba.
Mixer kullaniyormusun varmimelinde yoksa tek kamera ilemi calisiyorsun ?

 

Tarih: 21 Nisan 2012, 14:50 - İp: 84.***.**6.113