elyas28
elyas28 (üye)
Giresun / Stüdyo Fotoğrafçısı

Düğün Çekimleri Hangi Kamera Önerirsiniz

merhaba arkadaslar öncelikle herkese slmlar .bi düğün salonunda cekim yapmak için önerebileceğiniz kamera hangisidir.? fiyat fark etmez o kadarda ama sıkıntı yapmayacak mümkünse iyi netice verecek bi kamera hangisi olabilir sizce bi yardımcı olursanız cok ma cok sevinirim

Tarih: 4 Aralık 2010, 16:26 - İp: 78.***.**1.49
ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

digital düşünürsen sony hd-1000 al derim 3.750 garantili,spot 2.700 gibi bulursun,analog dersen.panasonic m3000 veya ms4,m9000(vhs format)

 

Tarih: 4 Aralık 2010, 20:34 - İp: 88.***.**4.198
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sony hd-1000 de analogdur. kasete kaydeder. diğerleride öyle.

benim tavsiyem şu olacak; alacağın makina omuz kullanıma -tam olmasa bile en azından omuzda da kullanılabilen ama ASLA KASETE KAYIT YAPMAYAN bir kamsera al.

şu sıralar dslr ler video çekmeye başladı. kısa filmciler yada elinde kamerası olanlar bu alana yönelmeye başladı. dolayısıyla kamera denilen kaba aletler elde kalmaya başladı. artık bu makinaların satışı yavaş yavaş düştü. fiyatları ucuzladı yani.

ister ikinci el al ister sıfır al ama asla sadece ucuz diye kasetli kamera alma. çünkü çok dehşet riskli. canonun sonyin ve panasonicin karta yazan modelleri var. 3-5 bintl paran varsa rahatça satın alırsın çünkü artık bu makineler demode oldu. neden çünkü hedef kitlesini oluşturan reklam,medya, kısa filmci vs ler video çekebilen dslrlere kaydı da ondan. bu yönden zamanlama açısından şanslısın.

 

Tarih: 5 Aralık 2010, 03:56 - İp: 88.***.**3.12
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

eğer çekim yaptığın yer salon ise omusda kullanmak kaba kaçıyor ise şu tipte olan makinelera bakabilirsin. çünkü öyle yerlerde omuz kameraları kaba kaçıyor ayrıca mekan dar ve kalabalık olduğu için kullanışsız oluyor. bu sebeple eğer salon modern ise ve sadece salonda kullanacaksanız kaliteli bişeyler alın derim. alttaki görsellere bakarsanız neden bahsettiğimi anlarsınız. bu makineler vizör kısımları arkada olmazsa -yan tarafta olursa omuzda kullanılıoyor gibide olur. tıpkı alttaki görselde ortada yer alan makine gibi. lcdsi yanda olanlar iyi oluyor ama makina gövdesi küçük olduğu için göünü yorar ve bataryayı çabuk bitirir. bu sebeple yanda yer alan vizör olması iyi bir seçim olacaktır.



alacağınız makinada özellikle kasete kayıt yapmamasını yapıyorsada kasetten başka hafıza kartına da kayıt yapabiliyor olması özelliğini arayın.

bütçeniz kısıtlı ise kasete kayıt yapan sony hvr hd 1000 alınır. yada daha ucuza panasonic md 10000 alınır. tamamen sizin bütçenizle kalite beklentinizle ilgili.

not: bende sony hvr hd 1000 özelliklerini şurada yazmıştım oradan bakabilirsiniz. bu kamera sabit sidkede kaydedebiliyormuş fakat sabitdiski makina ile gelmiyor ve çok pahalı. bu yüzden bu aleti önermedim. kötü olduğundan değil. sadece kasete kayıt yapıyor oluşunu beğenmemiştim. çünkü kaset=risk demek

http://forum.netfotograf.com/video_camera.asp?msg_id=45442

#remi5861' tarafından 05.12.2010 04:13:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Aralık 2010, 04:12 - İp: 88.***.**3.12
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

benim savunduğum makinalar türünde daha düne kadar avkom firması kampanya yapmıştı. fakat oradaki ürün sony idi. alınabilir dersen bak ama kampanya bitti. insanları bilgilendirmek adına bana gönderilen bülten/kampanya maili veriyorum. tamamen bilgilendirme amaçlı. site ynetimi reklam yapıyorsan derse silebilir itirtazım yok

http://img844.imageshack.us/img844/8972/99539230.png

ilerleyen zamanlarda çeşitli firmalarca buna benzer kampanyaların artacağına inanıyorum. çünkü piyasaya hdslr yani hd video çekebilen dslrler girdi.

#remi5861' tarafından 05.12.2010 04:20:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Aralık 2010, 04:18 - İp: 88.***.**3.12
elyas28
elyas28 (üye)
Giresun / Stüdyo Fotoğrafçısı

tesekkür ederim arkadaslar bilgilendirmeniz için çok sağolun.

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 18:31 - İp: 78.***.**4.225
birsahil
birsahil (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

remi haklısın ama şimdi bu zamanda 10000 tl bulmak okadar kolay değil ben yıllar önce (15 sene önce) kasetin biteceğini hayal ediyordum demekki hayalle yaşamak ta iyi bir fikir bence bu makina çırağan sarayı, yada hilton, conrad gibi hotellerdeki fotoğrafçılar alabilir biz ise şimdilik hd 1000 sonyle idare ediceğiz ilerde ucuzlarsasony hxr alırız inşallah

 

Tarih: 22 Ocak 2011, 01:56 - İp: 85.***.**5.110
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

@birsahil
bende sony kullanırım. fakat forumda tavsiye verirken olaya bilimsel yaklamşamaya çalışırız. tamam bizler belki şuan için bu pro kameraları alamayız fakat bu foruma istanbuldan girende var karstan girende var. adamın maddi durumu iyi ise ve işine ciddi yatırım yapmak istiyorsa buradaki gibi öneriler onlar için nimet sayılır.

dünyayı sanki bizim etrafımızda dönüyor görmektense birazcık global düşünebilmeliyiz. bu foruma türkiyeden ve dünyanın her yerinden girilebiliyor. sadece sony yada panasonic 3500 önerirsek bize gülebilirler.

onun için basitinden prosuna hepsini dilimiz döndüğünce önermeye çalışıyoruz.

 

Tarih: 24 Ocak 2011, 00:07 - İp: 78.***.**5.129
whed
whed (üye)
Tekirdağ / Amatör

kaset=risk diyorsunuz da, çekimleri dijital ortamda saklamak ta riskli değilmi? Düğünü çektiniz, DVD yaptınız veya başka bir ortamda müşteriye verdiniz diyelim. Gelipte sizden DVD çalışmıyor, yada filmi silmişim derse ne yaparız.

Gerçi kasetleri de müşteriye verdiniz diyelim, onu da kaybederse yapacak birşey yok ama sanki daha garanti bir yol gibi duruyor.

Kendim yedeklemek istesem TB lar boyutundaki disklere çok güvenemiyorum.

Bende yeni bir kamera almak üzereyim ve mc2000 ile hd1000 arasında gidip geliyorum.

mc2000 alacakken satıcı kafamı karıştırdı iyice, kaset diyor başka birşey demiyor.

Siz olsanız ne yapardınız?

 

Tarih: 13 Haziran 2011, 16:36 - İp: 95.***.**2.62
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bir teknoloji dergisibnde görmüştüm, en uzun ömürlü saklama/depolama materyali batmış. yani şu bizim bildiğimiz kasetler.

bu kasetlerin kendi korkma kabı var, ayrıca koruyucu kapalı kutu şeklinde bir koruması daha var. eğer uygun saklama koşullarında saklanırsa şu an için piyasada bu kasetlerden daha uzun ömürlü olanı yok gibi. uygun saklama koşullarında tahminin 20 yıldan fazla bozulmadan kalabilir.

KAFA OLAYI
kasetli kameralarda belli bir çekimden sonra kafa bakımı yapılmalı. sık sık olmasa bile kafa temzileme kaseti kullanılmalı. yılda bir yada iki yıldabir kafa değiştirilebilir. değiştirilmezse bakımı ihmal edilirse görüntülerde çizik vs gibi sorun yaratır. bunun önüne gçmek hem titiz çalışma, hemde maliyetli bakımlardır. dikkat edilmezse kasete kayıt yapan kamera tehlikeli bile denilebilir.

MALİYET OLAYI
kamera + kaset + cd/dvd alınıyor. her çekimde kaset+cd/dvd veriliyor buda maliyetten yiyor. kasetsiz kamerada bu yok.

Sonuç
kasetli kamera aslında daha fazla riskli. ayrıca kastsiz kameraya göre daha az karlı. ama müşteri açısından en faydalı olanı bu. çünkü cd/dvd çizilebilir yada okumaz. ama kaset hiçbir zaman böyle bir sıkıntı yapmaz ve ham veri. oysa cd/dvd sıkıştırılmış görüntüdür. eğer bulunduğnuz yerde kamera olayı ucuz ise kasetsiz kamera kullanın. yaptığınız iş iyi gelir getiriyorsa kasetli kullanın. müşteriye verirken zaten yedek almadığınızı söylüyorsunuz. (benim tanıdığım hiç kimse yedek almıyor)

aslında birde şu var. kasetli kameraya kayıt şu fiyat, kasetsiz kameraya kayıt şu fiyat deyip tercihi insanlara bırakmalı. sonradan neden böyle oldu demesinler hiç olmazsa.

insanlar belki 30 yıl dayanan bir şey istemiyor olabilir. sadece kamera çağırıp kolu komşuya bak kamera getirttim diye hava atmak istiyor da olabilir. o zaman karta kaydeden kamera ile ucuza çekmek mantıklı gibi geliyor bana :-)

ayrıca, karta çekseniz bile bu görüntüleri kasetede yazabilirsiniz. bunun için kasete kayıt yapabilen bir alete ihtiyacınız olacak. mesela bir avuç içi kamera gibi.

 

Tarih: 13 Haziran 2011, 17:54 - İp: 78.***.**0.12
whed
whed (üye)
Tekirdağ / Amatör

Merhabalar,

HD1000 kullanıyorsunuz sanırım. kasetleri aktarmak için hangi avuç içi kamerayı kullanıyorsunuz acaba?

Aslında MC2000 alıp isteyen müşterilere kasete çekerek vermek daha mantıklı geliyor ama halen karar veremedim.

Geniş açı lensiydi vs uğraşması da var HD 1000 de. Videoları işlerken aynı şekilde MC2000 daha pratik.

Siz olsanız şimdi hangisini alırdınız

 

Tarih: 14 Haziran 2011, 10:06 - İp: 95.***.**2.62