ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

Bilgisayar,da Vcd,dvd Kayıt Proğramı

kamerayı bilgisayara usb den baglıyorum ulead video stüdyo 10 kullanıyorum. sizlere sorum var arkadaşlar. bilgisyara kaydetmeden görüntüyü birebir 1x hızında direk dvdrom aracı ile vcd ,ye vye dvd ,ye yazdırabilecegim böyle bir proğram varmı yardımlarınızı bekliyorum. vhs,hi8,ve mini dv kasetlerden aktarma yapacagım . saygılarımla

Tarih: 4 Ekim 2009, 13:10 - İp: 88.***.**1.244
prodersler
prodersler (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

kayıt işlemini fazla yapacaksan sana önerim bir capture kartı al ve bilgisayarına link kablosu ile bağla usb ile kayıt çok zor ayrıca berbet oluyor kalan kısmını ulead la halledebilirsin

 

Tarih: 4 Ekim 2009, 17:04 - İp: 78.***.**7.202
zesel
zesel (üye)
İstanbul / Amatör


Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 5 Ekim 2009, 00:28 - İp: 88.***.**5.118
-olympos-
-olympos- (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sana tavsiyem bilgisayarla filan uğraşmadan al bir -vestel - kayıt cihazı birebir direkt kayıt yap hemde oldukça kaliteli 300 modeli ucuz DV girişli olsun yeter. Çok güzel bir özelliğide var ben çok pahalı başka markalarda göremedim kayıt yapacağın müşteri kasetleri biliyorsun araları bozuk olur görüntüyü olmadığı veya bozuk olduğu bölümlerde cihaz kendisi duraklatıyor düzgün görüntü geldimi kayıda devam ediyor kendisi otomatik montaj çok rahat zaman kaybın yok. Ben ikicisini aldım birinci eskidi yeniledim bu arada 3 tane meşhur markalardan denedim hemde pahalı beni tatmin etmedi döndüm vestele. Kolay gelsin.

 

Tarih: 5 Ekim 2009, 02:02 - İp: 62.***.**1.5
ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

teşekkürler.vestel dvd kaydedici aldım .arkadaşlar bir sorum daha var capture kart ile pc ye baglantıyı yaptıktan sonra ,aynı dvd kaydedici gibi görüntüyü bilgisyara atmadan ulead veya başka bir proğramla direk birebir dvd romda yazdırbilirmiyiz .saygılarımla.

 

Tarih: 5 Ekim 2009, 14:55 - İp: 88.***.**9.14
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

1394 card + uleada görüntüyü al
editle. sıkıştırılmamış format aviyi seç renderla.
neroda dvd video yarat seçeneği seçiliyken Videonuzu neroya sürükleyip bırakın. size boyutunu düşüreyimmi diye sorcaktır.
işte burada nero videoyu dvdye sığdırmak için videonuzun kalitesini düşürecektir. Ve kendi codecleriyle videonun gerek boyundan gerek ses kalitesinden gerek görüntü kalitesinden düşürecektir. ve videoyu dvdye yazacaktır.


kaç kez renderlamış olduk? sayalım.

1-capture ile aldık ve uleaddan render aldık.
2-bunu nero dvdye sığdırmak için boyutunu düşürdü.
3-formatını .dat yada .vob formatına çevirdi.

gördüğünüz gibi 3 kez rendera girmiş oldu. Halbuki video işinde mantık şudur. en kaliteli codec ile en az renderla işi bitirmektir.
O zaman işin içine edius yada avid gibi profesyonel çözümler giriyor.
yada neroda yazdırmayıp direk uleadın cdye yazdır seçeneğini seçerseniz elde edebileceğiniz en az renderla bu işin üstesinden gelmiş olacaksınız.

diğer alternatifler:
snazzi gibi capture yaparken cdlere bölen yada dvdye bölen capture programları almanız. ama bu yöntemde en az renderla dvdye yazdırma seçeneğine terstir.

 

Tarih: 5 Ekim 2009, 18:50 - İp: 81.***.**4.130
ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

remi5861 cok teşekür ederim saygılarımla.

 

Tarih: 5 Ekim 2009, 22:11 - İp: 88.***.**5.38
  • 1