khamsioglu
khamsioglu (üye)
İstanbul / Amatör

Sahibinden. Com’da Yaşadığım Sorun

Merhaba...

Sizinle sahibinden.com üzerinden yaptığım alışverişte bir satıcıyla yaşadığım sorunu paylaşmak istedim ki aynı hataya düşmeyin. Sahibinden.com'un kendi yönlendirmesiyle sikayetvar.com'dan yazdığım şikayeti burada da paylaşıyorum:

"Sahibinden.com üzerinden Güvenlik Elektronik Ticaret (GET) işlemi ile fotoğraf makineme lens aldım. Kargolama için satıcı "Ali Kemal Kara" ile iletişime geçtiğimde kendisi bana GET ile daha önce yaptığı işlemde sorun yaşadığını, dolayısıyla ürünü bana kargolamayacağını söyledi. Sahibinden.com müşteri ilişkilerinden öğrendiğim üzere iptal işleminin sadece satıcı inisiyatifinde olduğunu ve paramı bir hafta beklemeden alabilmek için bu hakkını kullanmasını istedim. Ancak satıcı bana bunu yaparsa profiline olumsuz puan olarak yansıyacağını, haliyle beni bekletmeyi tercih edeceğini belirtti. Sahibinden.com ile yaptığım görüşmede iptal hakkını kullanırsa olumsuz yansıyacak olumsuz yorumu kaldırtabileceğimi belirtsem de konuşmayı sonlandırdı. Ne yazık ki satıcı Sahibinden.com'un satış protokolündeki bir açığı art niyetli olarak kendi lehine kullanıyor."

BUNUN DEVAMINDA ALİ KEMAL KARA DENEN SATICI TARAFINDAN ARANDIM, KONUŞMANIN WHATSAPP'TA YAZILI KALMASINI İSTEDİĞİMDEN AÇMAYINDA SESLİ MESAJ YOLLADI. ÖZETLE "İŞİNE GELİRSE, NE HALİN VARSA GÖR" DEDİ. UZAK DURUN DERİM.

Tarih: 1 Temmuz 2017, 11:50 - İp: 85.***.**3.77
the_photgrpher
the_photgrpher (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ufak bir anlaşmazlık işte sonuçta paranızıda alacaksınız. İnternet üzerinden pazaryeri tarzı ilk defa alışveriş yapıyorsunuz galiba.

 

Tarih: 1 Temmuz 2017, 12:20 - İp: 194.***.**0.6
khamsioglu
khamsioglu (üye)
İstanbul / Amatör

Hiç abartısız yurt içi ve yurt dışı hiç yoksa yüze yakın alışveriş yapmışımdır. Galiba tam okumamışsınız. GET alışveriş bu yani kredi kartı ile sahibinden.com üzerinden. Ayrıca Salı günü yapacağım çekim için elimdeki parayı kullandığım için önümüzdeki Cuma'ya kadar paramı kullanamayacağım. Ve satıcı parayı sırf olumsuz puan almamak için bloke ediyor.

 

Tarih: 1 Temmuz 2017, 12:25 - İp: 85.***.**3.77
the_photgrpher
the_photgrpher (üye)
Yurtdışı / Amatör

Aynı şey geçen hafta eBayde benim başıma geldi açık arttırmada 2200 TL ye tekabül eden bir paraya shutteri 23 binde olan sıfır gibi Nikon D3s gövde kazandım. Satıcı Iingiliz herneyse.. ben kazanır kazanmaz parayı hemen ödedim birde satıcıya eBayde alışveriş yaptığı 700 e yakın kişi değerlendirme yazmış ve reyting oranı % 100 pozitif. Ben tabi bunu görünce D3s ile ilgili hayaller kurmaya başladım ertesi gün eBayden mesaj gelince aha dedim ürünü kargoladı diye bi açtım mesajı adam iptal etmiş ve benim param hala paypal havuzunda bloke altında ve bu gibi başıma gelen belki beşinci olay. İşin en kötü yanı yaşanan hayal kırıklığı yoksa para bloke olsada birkaç gün hesaba geri yatıyor. Neyse bu satıcı bana bide mesaj atmış tam makineyi paketleyip size göndereceğim derken elimden düştü otomatik netleme sistemi bozuldu diye ) bide oözür felan diliyor kötü yorum yazmayayım diye. Affetmedim tabi yeşil renkli yorumlarının arasına kırmızı bir tane ekledim reytingi % 97, 4 e düştü. Herneyse hocam geçmiş olsun başka bir ürün bakın artık kendinize

#the_photgrpher' tarafından 01.07.2017 14:08:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Temmuz 2017, 13:54 - İp: 194.***.**0.6
khamsioglu
khamsioglu (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim... Zaten buradaki sorun satıcı iptal etmiyor böylece para en az 10 gün bloke kalacakmış. Dahası bu nedenle ben olumsuz yorum da yapamıyorum. Çünkü işlem gerçekleşmemiş oluyormuş.

 

Tarih: 1 Temmuz 2017, 17:26 - İp: 85.***.**3.77
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


sahibinden gibi siteler kendini çok övse de, sistemlerinde çok açık-eksik var..

iki sene önce verdiğim ilana gelen takas teklifini hatırlıyorum; iki-üç cevaptan sonra karşımdaki beni yasakladı.. ilginçtir yaşanan yazışmayı kenara kaydettim.. alkollü araç kullanmaktan ötürü yediği iki cezayı, verdiği plaka ve internet bankacılığı aracılığıyla öğrenip sorduğumda, sanki dolandırıcı benmişim gibi yasaklı kişi oldum..

ilanlarıma "elden teslim" yazdığımda, "-hem fiyatı yüksek yazmışsın, hem de elden teslim diyorsun." mesajları geliyor.. çocukça diyalogların çok döndüğü yerdir, alışveriş mesajları...


 

Tarih: 2 Temmuz 2017, 17:26 - İp: 95.***.**7.18
  • 1