saricheyan
saricheyan (üye)
İstanbul / Amatör

Ölü Pixel

arkadaşlar ölü pixel ne demek?

cevplar için şimdiden teşekkürlerrr

Tarih: 21 Ocak 2008, 03:48 - İp: 88.***.**8.239
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Piyasadaki dijital fotoğraf makinelerinin çoğu, uzun süreli perde hızlarında, parlak renkli kötü pikseller üretirler. Özellikle gece çekimleri, bu kötü piksellerden çok etkilenirler.

Üç çeşit kötü piksel vardır:

Apışıp kalmış piksel (Stuck pixel): Bu piksel her zaman maksimum gücünde çalışır. Bu nedenle, kırmızı, mavi veya yeşil renkte görünür. Bu tür bir piksel, çekim ayarları ne olursa olsun her fotoğrafta aynı yerde görünecektir.

Ölü piksel: (Dead pixel): Adından da anlaşılabileceği gibi bu tür bir piksel, ölmüştür ve siyah renkte görünür, haliyle, siyah üzerinde görünmez. Bu tür bir piksel, çekim ayarları ne olursa olsun her fotoğrafta aynı yerde görünecektir.

Sıcak piksel (Hot pixel): Bu tür bir piksel, uzun süreli pozlamalarda daima maksimum gücünde çalışan pikseldir. Beyaz, kırmızı, yeşil veya mavi renkte olabilir. Pozlama süresi uzadıkça sayıları artar ve her pozda farklı yerlerde olabilirler. Parlak fotoğraflarda belli olmazlar.

Kötü pikseller, genellikle RAW formatında çekim yapıldığında problem olurlar. JPEG formatındaki çekimlerde, bu kötü pikseller, özellikle uzun süreli çekimlerden sonra (1 saniye ve daha uzun) JPEG için yapılan sıkıştırma işlemi sırasında, makinenin yazılımı tarafından otomatik olarak yok edilirler.

 

Tarih: 21 Ocak 2008, 11:01 - İp: 212.***.**5.84
saricheyan
saricheyan (üye)
İstanbul / Amatör

ilginiz için çook teşekkür ederim

 

Tarih: 21 Ocak 2008, 18:30 - İp: 88.***.**8.239
  • 1