darkvision
darkvision (üye)
Ankara / Meraklı

Ogathech 6150

Selamlar,

Yurt dişina cikma planlari yaparken acele ile bir dijital fotograf makinasi almaya karar verdim ve büyük bir hata sonucu
OGATHECH 6150 fotograf makinasini aldim işin kötüsü yurdişinda kaldigim zaman içerisinde bir hafta on gün arasi
makinayi geri götürüp verme şansim olmadi öncelikle üzerinde 6 MP yazdiği için bunu doğru zannettim fakat bu interpolasyon yaparak çekebildiği şekliymiş.Anladiğim kadari ile üzerindeki menülerin çoğu sahte fine,süper fine ve normal ayarlari altinda çekilen resimler arasinda fark yok.
Fotograf çekme işinden çok anlamam ama jpeg ,giff veya tiff farkini ve resize etmeyi veya basit resim işleme tekniklerini biliyorum.

1.Acaba ben mi çekim yapamiyorum yoksa bu makina gerçekten bir enkaz mi bunu bilen arkadaşlara sormak istiyorum bu makinadan hiç bir şekilde verim almak mümkün değil mi?

2.Yediğim bu büyük kazik sonunda bu adamlari mahkemeye vermem ve sonuç almam mümkün mü.
3.Acaba bu makinayi çöpe atip yerine amator ama resim kalitesine onem veren birisine hangi makinayi önerirsiniz.


Lütfen tecrubelerinizi benimle paylaşiniz.

Tarih: 10 Mayıs 2005, 15:41 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Kazık yediğini düşünmüyorum zira nekader para o kadar köfte ......Ogatec makine ile dışarıda çok mükemmel fotolar çekebilirsin ancak ev ortemında çekemezsin.Bence makineden memnun değilsen kardeşine yeğenine vs.birine ver sen git kendine markası Hp,Kodak,Sony ve Olympus olamayan herhangi bir makine al...Şu sıralar Sanyonun makineleri çok ucuz bir araştır bakalım www.sanyo.com.tr

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 23:10 - İp: yok
darkvision
darkvision (üye)
Ankara / Meraklı

Cevabiniz için öncelikle teşekkür ediyorum ,

Sanyonun sitesine baktim fakat yukarda belirttiğim kriterler dahilinde siz hangi modeli önerirsiniz.

Neden HP ,Sony veya bahsettiğiniz diğer markalari almayin diyorsunuz

Ayrica içeri çekimlerinde ogatechi ayarlamak mümkün mü?

Makinayi tunalida bir magazadan aldiğim için 320 milyon para verdim (12 ay taksitle) zannediyorum bu paraya biraz ek yapip daha iyi birşeyler alabilirdim.


 

Tarih: 11 Mayıs 2005, 11:31 - İp: yok
ghostcihan
ghostcihan (üye)
Bursa / Meraklı

eğer flash ayarını doğru yaparsan ev içindede çok güzel fotoğraflar çeke bilirsin fakat çekim yaparken çok dikkat etmen ve elini kesinlikle hareket ettirmemen şart. ben şu anda aynı mekineyi kullanıyorum. ve gerçekten memnunum fiyatıne göre güzel çekimler yapıyor.
ev için makinede bulunan mod düğmesinden gece sahnesi kısmı var onu seçersen ve flash ı da bulun duğun ışığa ayarlarsan daha iyi olur fakat otomatiktede iyi sonuçlar veriyo. kullanma klavuzunu iyi oku makinadan memnun kalacaksın.

 

Tarih: 21 Mayıs 2005, 15:24 - İp: yok
  • 1