xsekox
xsekox (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon P100 Fotoğraf Çekme Çekmeme Sorunu

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Nikon p100 makinem var fakat resim çekerken hafif bastırınca focuslama sesi geliyor tam bastırınca resim çekmiyor.Bazen açtığımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum sürekli resim çekiyor.Bazende çokca basmama rağmen resim çekmiyor.
Firmware versiyonun 1.0 dan 1.2 ye yükselttim fakat hala aynı sorunu yaşıyorum.Donanımsal bir sorun mudur tam bilmiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Alet yurtdışından alınma garantisi yurtdışında bu yüzden garanti olayı biraz sıkıntı olacak

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 2 Mayıs 2011, 19:15 - İp: 85.***.**9.74
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Netleme yapmadan çekim yapılmasın seçeneği aktif olabilir, bu durumda netleme yapamadığı durumlarda çekmez. Benimki sadece bir tahmin, kullanma kılavuzuna bir göz atın.

 

Tarih: 2 Mayıs 2011, 19:57 - İp: 188.***.**6.69
xsekox
xsekox (üye)
İstanbul / Amatör

Hocam teşekkürler yorumun için.Menüde af yardımcısını kapattım.Fakat yavaşca basınca bir ses geliyor yeşil ekran ortada çıkıyor sert basınca çekiyor.Bunun olmaması gerekmiyor mu acaba kapatınca.Şimdilik çekiyor arada bazen bekliyor ama.Birde sağda bir uçak resmi var sürekli.Ne olduğunu hala çözemedim.Kullanma klavuzu ingilizce anladığım kadarı ile baktımda çözemedim.

 

Tarih: 2 Mayıs 2011, 20:34 - İp: 85.***.**9.74
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Hangi çekim modunu kullamıyorsunuz veya bu durum özellikle belirli bir çekim modunda mı oluyor? Bir de o uçak resmi, kullanma kılavuzunun kaçıncı sayfasında gösterilmiş yazabilir misiniz?

 

Tarih: 2 Mayıs 2011, 21:14 - İp: 188.***.**6.69
xsekox
xsekox (üye)
İstanbul / Amatör

Uçak resmi konum belirmediğimden oluyormuş.İstanbulu seçince düzeldi.

 

Tarih: 2 Mayıs 2011, 22:35 - İp: 85.***.**9.74
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Saat tarih ayarini ucakda seyahatteyime falan almissiniz yani cikardigim kadari ile...
Konudaki olay aslinda hocaninda belirttigi sekilde fokus olayinin gercklesmesi ve gerceklesmemesi ile ilgili.

Makinalar bazen aradigi contrast oranlarini bulamaz ve fokuslama yapamazlar(kompak makinalar icin tabiki bu conrast olayi) ve siz denklansore bassanizda cekimi ya yapamazsiniz yada fluu bir goruntu ortaya cikacaktir...

makina ceksin veya cekmesin sizin ilk yapacaginiz olay fokuslamayi makinaya yaptiracak sekilde cekmenizdir.Eger makna fokuslamayi yapti ise tam bastiginizda cekim yapmamasi gibi bir durum soz konusu olamaz,olmamali.Eger oluyo ise ya bir bozukluk var,yada Videomu cekiyorsunuz acaba diye sorayim mi?

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 09:18 - İp: 61.***.**5.2
  • 1