Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D70 Error
bugün iki kez deklanşöre dokundum, üçüncüyü basarken ekranda "Err" belirdi. kartı, bataryayı kontrol ettim, format attım durum değişmedi.
sorun hakkında yardımcı olabilir misiniz.
selamlar, saygılar...
Birde lensi çıkarıp, kontaklarını kuru bir bezle temizleyip tekrar takın. Hala sorun varsa, bir servise göstermek gerekebilir.
ustam çok teşekkür ederim ilgi ve yardımınız için.
denedim olmadı.
biz taşralılar servise nasıl ulaşır bakalım. pazartesi 19 mayıs gösterilerinde çekim yapmam gerekiyordu, aldı büyük sıkıntı.
selamlar, saygılar...
merhaba birde lens üzerindeki diyafram tekerini kontrol edin
f22 de olmasi sarttir saygilarimla
Merhaba, err problemini ben de d80 için dün yaşadım. birkaç poz fotoğraf çektikten sonra başka fotoğraf çekemedim. err mesajı yanıp sönmeye başladı. denklanşöre bastığımda perde açılıp kapanıyor ama fotoğraf çekilmiyor. menüler çalışıyor. karta ulaşıp çektiğim fotoğrafları izleyebiliyorum ama çekim yapmıyor. 5-10 dakika arada bir denllanşöre basıp kontrok ediyordum sadece 3 kez düzeldi ve fotoğraf çekebildim. tekrar err mesajı yanmaya başladı. Bu konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler.
daha fazla biligisi olan var mı ?
D 70 makinelerde err hatası kurma motoru arızasından meydana gelir.
burayı tıklayın
gerçi satıcı firma burada bu motoru lens motoru olarak adlandırmışsa da bu motorun lens ile bir alakası yoktur.
Motorun görevi siz deklanşörü düşürdüğünüzde makinenin perdesini tekrar kurarak makinenizi bir sonraki çekime hazır hale getirmek içindir.
Nikon D 80 lerde ise err arızası makinenin üretim hatasından kaynaklanan (pozisyoner hatası) nedenden dolayıdır ve tamiri de son derece basit olup parça değişimi gerektirmez.
Burkay Bey d70 de err hatası verdi yaptırdım şuan da fotoğraflar ışık az olarak çıkıyor nedeni neden kaynaklıdır tamirden önce hiç bir şey yoktu ???
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Nikon Af-s Nıkkor 24-70mm F/2. 8g Ed Lens Hakkında İstişare
20 Oca. 2021, 15:21 byhudai
07520 Oca. 2021, 15:22
byhudai -
-
-
-
Nikon D7100 \ Sigma 17-70 Mm Af Sorunu
30 May. 2020, 10:23 yakup86
037630 May. 2020, 10:23
yakup86 -
-
-
Nikon Manuel de Otomatik de Odaklamıyor
15 Oca. 2020, 20:05 mehmetkurtull
087715 Oca. 2020, 20:06
mehmetkurtull -
Error 01 Hatası Tamire Yolladım Hala Aynı
27 Eki. 2019, 21:32 ballim18
048727 Eki. 2019, 21:32
ballim18 -