esracarolina
esracarolina (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Mağaza Garantisi İyi Mi? Kötü Mü?

merhaba

oldukça pahalı bir ekipman alacağım canon 5d mark 2, canon 24-70 kit lensi,canon 430 flash. Bu üçü içinde iyi bir miktar odeyeceğim için hayyamda fiyat araştırması yaptım. canon avrıpa garantisi verende oldu, kendi mağaza garantisini verende oldu. ve mağaza garantisi veren yerin fiyatı diğerlerine göre 700 tl daha duşuk oldugu için beni cezbediyor ama bir yandan da mağaza garantisi ne demek ? beni korkutuyor. acaba çin malı satıyor olabilirlermi?? aslında hayyamda adı bilinen buyuk bir yer burası ama yinede fikri olan var mı? danışmak istedim.

Tarih: 22 Nisan 2012, 17:15 - İp: 78.***.**7.12
nbd
nbd (üye)
Çanakkale / Amatör

bence hayyam esnafının verdiği dükkan garantisine güvenip alınabilir sonuçta bu makinelere nem toz darbe olmadığı sürece büyük problemler yaratmamakta zaten buu tarz bir kullanıcı hatası sonucu olusan arızalardada firma garantisi olsa dahi garanti dışı sayılıyor.bunun dışındaki sorunlarında hayyam esnafı tarafından çözülebilir diye düşünüyorm sonuçta türkiyede fotoğrafçılığın kalbi olarak bilinmekte hayyam pasajı dolayısıyla böylebir nam salmış esnafın kendine leke sürdürceğini sanmıyorum.

 

Tarih: 22 Nisan 2012, 18:35 - İp: 78.***.**2.241
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

mağaza garantisi hikaye...

 

Tarih: 22 Nisan 2012, 19:31 - İp: 78.***.**4.241
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


İthalatçı garantisine hiç güvenmiyorum..

Alacağınız ekipmanın sağlamlığı tartışılmaz.. eğer arızalı çıkarsa değişim şartı koyarak alın.. hayyamda olumlu yanıt alacağınızı biliyorum.. ancak faturalı alırsanız; sizi bir ay makinesiz bırakır, ardından değişim değil, tamir biçiminde bir çözümle karşı karşıya bırakılırsınız.. (bence)

ışığınız bol olsun...



 

Tarih: 22 Nisan 2012, 21:41 - İp: 94.***.**5.12
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

2 gün önce yazdıklarınız :

" merhaba, canon 450D kullanıyorum kit lensi 18-55 dışında birde canon 50mm 1.8 var. düğün fotoğrafcılıgı ile ilgileniyorum ve şuan amatörce öğrenmeye calısıyorum. yakın zamanda makinamı değiştirecek butcem malesef yok, bu iş için makinamla uyumlu hangi lensi alabilirim ? daha evvel önerenler tamron 17-50 yada sigma 17-70 f2.8 dediler. birde canon 430 flash alacağım . bilgisi olanların fikrine çok ihtiyacım var teşekkürler "

Makina değiştirecek bütçem yok demişsiniz

" bir sorum daha var, canon 24-70 f/2.8L objektifi Canon 450D ile kullanamayacağım söylendi daha dogrusu bu lensin full frame makinada performans verebildiği söylendi. şayet boyle değilse alabilirim ..."

Kusura bakmayın ama daha lenslerin neye uyup uymayacağındasınız; kaldı ki bütçeniz de yok - kalkmış size 10,000 TL'ye patlayacak profesyonel ekipmanları düşünüyorsunuz . Herşey hallolmuş da garanti problemi kalmış, onu bize soruyorsunuz.

İnsanların vaktini almayın derim ...

 

Tarih: 22 Nisan 2012, 23:54 - İp: 96.***.**5.17
esracarolina
esracarolina (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

sayın paperman, burada sadece sorularımı yazıyorum ayrıntıları hayat hikayesi gibi uzun uzun yazmama ve okuyucularında neden niçini bilmesine gerek yoktur hatta hiç kimse buna vakitte ayırmak istemez sanırım. bu nedenle her iki sorumuda yan yana getirip kendinizce bir yorum yapmışsınız ancak dediğim gibi detayı bilmediğiniz için manasız bir sonuca varmışsınız. soruma bir yanıtınız var ise seve seve dinlemek isterim aksi taktirde bilmediğiniz bir ayrıtnı için rica ederim suçlayıcı nitelikte yazılar yazmayın. syg

 

Tarih: 26 Nisan 2012, 10:56 - İp: 78.***.**2.158
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

"avrupa yada mağaza garantisi.."
kabaca hesapladım, 13.yılım hayyam pasajından sıklıkla alışveriş yapıyorum. her alışverişte sizi memnun eden esnafı tercih etmeyi öğreniyorsunuz.. garanti kelimesine güvenmiyorum.. yerli, avrupa, magaza.. yerli için söylenecek pek birşey yok.. her problem kullanıcı hatasına yönlendiriliyor. avrupa, arıza yaptı, nasıl göndereceksiniz, PTT ile ise, geri geldiğinde gümrük işlemleri ile karşılacağınızı düşünüyorum. Mağaza garantisi, bu konuda söylenecek pek birşey yok..

kameranızı alırken, her yönü ile test ederek alırsanız, birkaç gün için de size birebir değişim için söz veriyorlarsa, bence alınabilir..

dlsr'ler kolaylıkla problem çıkaran cihazlar değiller..

 

Tarih: 26 Nisan 2012, 14:24 - İp: 95.***.**2.98
  • 1