mrgreen
mrgreen (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Lensten Gelen Ses

merhaba arkadaslar .yardiminiza ihtiyacim var .fotograf cekmek icin sony dslr a300 model olan camerami acmak istedigimde sanirim lensten disli siyirmasi gibi bir takirti gelmeye basladi auto focus yapmiyor sorunum ne kadar buyuk bana bir aciklarmisiniz tesekkurler.

Tarih: 2 Mart 2010, 18:47 - İp: 86.***.**6.235
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Elinizdeki lens klasik Minolta/Sony screw drive tip olmalı. (yani SAM veya SSM değil)

Lensi çıkarın, gövdede lens yuvasında saat 5 istikametinde tornavida ucu gibi bir şey göreceksiniz, işte o gövdedeki AF motorunun hareketini lens mekanizmasına ileten milin başıdır. Sağlam olup olmadığına bakın. Yandan bakarsanız tornavida ucu gibi küt değil, hafifçe bombeli olduğunu göreceksiniz, normali budur.

Aynı şekilde, lensin arkasında, gövdedeki AF motor miline denk gelen yerde bir delik içinde vida başı gibi bağlantı noktası göreceksiniz. Aşınıp aşınmadığını kontrol edin. Lensin fokus halkasını çevirdiğinizde hızlıca dönmesi lazım, bir takılma olmadan.

Bu iki noktada bir aşınma tespit ederseniz bilinki AF bağlantı noktası sıyırıyordur.

Olası sebeplere geçmeden önce klasik soruyu sorayım : AF modundayken fokus halkasını zorladınız mı ? Cevap "evet"se, olası sonuçlarını zaten biliyorsunuz

Fokus halkasını çevirdiğnizde vida başı hareket etmiyorsa veya sıkışma yapıyorsa sorun lenstedir. Plastik kit lense, tamir tamir masrafına değmeyebilir, hem ayrıca içindeki plastik dişlilere birşey olduysa zaten istense de tamir edilmeyebilir. Kaliteli bir lens ise, iyi bir usta kısa sürede tamir edecektir, kaygılanmayın.

Diğer durumlarda şüpheli makina. Ses geldiğine göre AF motoru sağlam. Mili içeri dışarı hareket ettiren selenoidde sorun olabilir, mekanizmada sıkışma olabilir. AF kontak noktasındaki sıyırmanın esas sebebi bu olabilir.


#antika' tarafından 03.03.2010 00:04:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Mart 2010, 23:56 - İp: 88.***.**9.16
  • 1