sibel70
sibel70 (üye)
İstanbul / Amatör

Konika İle Usb Transfer Sorunu

Merhaba,

Konika Minolta DimageZ1 marka şirket cihazı var. Çekilen fotografları tranfer etmek isteyince, PC (win2000)cihazı removable disk olarak görüyor ve tranfer ediyor (evde ediyor) ama şirkette removable disk kullanımı kısıtlanmış, bu nedenle çalışmıyor. İçinde setupdan başka modda transfer de yok, atladığım bir nokta mı var acaba?
Benzer şekilde HP 635 kamera ile resim aktarımı hem evde hem şirkette çalışıyor, çünkü HP cihazın setup'ında USB için Disk drive ve Digital camera seçenekleri var, Digital camera'ya alınca işyerinde aktarım (yazılımıda kurulu olduğu için) gerçekleşiyor. Benim merakım şu, bu aktarım seçeneği çeşitliliği standart bir olay değilmi? Yada sorun setup ile ilgili değilde cihazlar içinde ki sd kartlarla falan mı ilgili?

Tarih: 7 Mart 2006, 09:45 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Bildiğim kadarıyla iki türlü aktarım olabiliyor. PTP (Photo Transfer Protocol) ve Mass Storage. Mass Storage, makinenin harici bir disk olarak görülmesini sağlıyor, fotoğrafları kendiniz istediğiniz yere aktarabiliyorsunuz. PTP ile bu mümkün olmamakla birlikte, dijital makine ile gelen yazılım tarafından aktarım işlemi yapılıyor. Çoğu dijital makinede, PTP mi, Mass Storage mı olarak kullanılacağı konusunda seçim şansınız olabiliyor, PTP seçildiğinde, makinenin kendi yazılımını kurmak ve kullanmak gerekiyor.

HP deki Disk drive seçeneğini, Mass Storage, Digital camera seçeneğini ise PTP olarak düşünebilirsiniz. Mantık aynı, terimler farklı.


#ocaklilar' tarafyndan 07.03.2006 10:57:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Mart 2006, 10:41 - İp: 85.***.**5.234
sibel70
sibel70 (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında çok güzel anlatmışsınız, kafamda toparlayıp dile getiremediğim şekilde. Yalnız bazı makinalarda bu dediğiniz PTP seçeneği yada buna benzer başka isimde aktarım seçeneği çıkmıyor, bu durumda digital fotograf makinalardaki default aktarım Mass Storage'dır diye kabul edip Konika yada atıyorum Nikon marka aktarım yapamadığım marka/modellerin aktarım için başka trik var mı diye internetüzerinden yada ana firması ile derinlemesine araştırmaya girmek saçma olacak diye mi düşünmeliyim?
Teşekkürler

 

Tarih: 7 Mart 2006, 14:53 - İp: 213.***.**4.130
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

İki protokolden birini seçme şansı olmayan makineler, sizin de vurgulamış olduğunuz gibi, özel bir aktarım yazılımı olmayan makinelerdir ve bilgisayarınız da zaten USB portuna bağlanmış bir makineyi harici disk olarak göreceğinden aktarımı (çok zor bir iş olmasa da) siz yapmak zorunda kalırsınız. Tabi ki şirketinizdeki removable disk kullanımının kısıtlanması ayrı bir zorluk teşkil etmekte.

PTP kullanan makine yazılımlarının bazı kolaylıkları vardır. Örneğin, makineyi bağlar bağlamaz aktarım işlemi otomatik başlar ve yine başından belirttiğiniz bir klasöre kopyalanırlar ve bu kopyalama sırasında aynı isimde fotoğraflar varsa (örneğin kartı her formatladıktan sonra fotoğraflarınız 0001 den başlıyorsa) isimlerin değiştirilmesi gibi.

Yine de ben, her ikisi arasında seçme şansım olduğu halde, Mass Storage'ı tercih ediyorum. Küçük bir kart okuyucu sayesinde, aktarım öncesinde ve sırasında makineyi bilgisayara bağlamak yerine, kartını çıkarıp kart okuyucuya takmak hem daha kolayıma geliyor hem de bu işlemler sırasında makinenin pilini gereksiz yere kullanmamış olmak açısından faydalı diye düşünüyorum. Fotoğrafları ara bir yere kopyaladıktan sonra işime yaramayanların silinmesinden sonra kalanların gerçek yerlerine koyulabilmesi açısından da bir serbestlik sağlıyor.

Son sorduğunuza kesin bir cevap veremiyorum. Yani bilgisayara bağlanan makine ne olursa olsun PTP kullanıyorsa fotoğrafları otomatik transfer edebilen üçüncü parti bir yazılım varmıdır PC lerde? Herhalde bunu sormak istediniz. Macintosh kullandığım için benim bilgisayarımda bu tür bir yazılım var ama PC tarafını bilemiyorum.

 

Tarih: 7 Mart 2006, 15:28 - İp: 85.***.**5.234
sibel70
sibel70 (üye)
İstanbul / Amatör

Yok aslında sorum tam tersi isi, camerada PTP türü bir aktarım yok zorunlu mass storage aktarım seçeneği varsa ve şirket PC sinde removable disk kullanılamadığından acaba camera yazılım updateleri falan yüklenerek PTP aktarım yaptırılma gibi olaylar var mıdır demek istemiştim ama bu yola gitmek de pek mantıklı gelmedi sonra.
Paylaşımınız için teşekkürler...

 

Tarih: 10 Mart 2006, 13:22 - İp: 213.***.**4.130
  • 1