anilalkan
anilalkan (üye)
Düzce / Amatör

Kodak Müşteri Hizmetleri

Bir önceki mesajımdaki sorunla ilgili bilgi almak üzere Kodak sitesinde teknik servis konusunda yetkili firma olarak gösterilen datapro nun cağrı merkezini aradım. Telefona cıkan görevli sorunumu dinledikten sonra bana 00800 le başlayan bir numara verdi. Tabi şaşırdım numara yurtdışı idi. Ne hikmettir die aradığımda "yes this is kodak" seklinde bir görevliyle karsılastım. Cat pat ingilizceyle Türkiyeden aradığımı buradaki teknik servis şirketince bu no.nun bana verildiğini anlattım. Benden irtibat no aldılar ve türkce bilen birinin beni arayacağını söyediler Böyle bir müşteri hizmetleri anlayışıyla ilk defa karsılasıyorum..Bunu kendilerine iletmek icin datapro yu tekrar defalarca aramama rağmen operatörü aşamadım. sürekli bağlantı koptu. Bu rezaleti paylaşmak istedim..

Tarih: 10 Kasım 2008, 14:55 - İp: 88.***.**0.191
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

eyvallah dost

 

Tarih: 10 Kasım 2008, 17:28 - İp: 88.***.**4.186
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

ilginç doğrusu...
kodak hiç değişmeyecek anlaşılan..
Buradan Ella Behmuaras Hanıma selam söyleyelim ilgilensin konuyla...
Şimdi soruna gelince : fotoğraf makineleri beyaz rengi bilmezler.O nedenle makinenin menüsünde auto white balanc ayar seçeneği vardır eyaz renk değişik ışık kaynaklarında (güneş /bulutlu hava ,floresan ışık, sarı ışık vs.) bahsettiğin durumda fotoğrafların ya sarıya yada maviye çalar bir renkte çıkıyorsa o zaman beyaz dengesini (auto white balanc) otomatiğe al.
ikinci olasılık ise güneş ışınlarında bizim fotoğraflarımızda olmasını istemediğimiz Ultra viyole ışınlarda vardır sen açık arazide fotoğraf çektiğinde güneş ışığında bulunan bu hüzmelerde fotoğrafına yansır.büyük (slr ) makinelerde bunun için uv filtreleri vardır ancak kompakt makinelerde yoktur bu nedele fotoğraflarında mor a çalar renkte izler görebilirsin bunun çözümü servisin makinene yeniden program yüklemesi dir.
Ama anladığım kadarı ile işin zor hadi bakalım kolay gelsin sonucu bizimle paylaş lütfen

 

Tarih: 11 Kasım 2008, 06:40 - İp: 88.***.**0.240
kmles
kmles (üye)
Eskişehir / Meraklı

Evet size katılıyorum,siz yine konuşma fırsatı bulmuşsunuz ben aradığımda hep dıt dıt sesi çıkıp kapanıyo ve derdimi kimseye anlatamıyorum size anlatayım
Makinanın ayar modlarının iki tanesi bir biriyle karışıyor diye garantiye gönderdim kullanıcı hatası diyolar tamir parası 210TL istiyorlar makinanın sıfır fiyatı 500 TL
Suç bende modları niye kulanıyorum ki süs oldugunu bilsem elimi sürmezdim

 

Tarih: 6 Kasım 2009, 21:01 - İp: 88.***.**7.235
  • 1