yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Internet Ortamından Dijital Baskı..

Corum'lu bir hemsehrim dijital fotoların karta basılması hizmetlerinin pahalılığından söz etmiş. Gerçekten de öyle.. Yerden göğe kadar hakkı var. Biz film parasından yırttığımız için sevinirken kat kat fazlasını karta baskıda ödemek zorunda kalıyoruz. Bilen bir arkadaşımız açıklarsa çok sevineceğim. Dijital baskının, negatif film baskısından artı olarak ne gibi fazla maliyeti vardır bir fotoğrafçıya acaba? Kimyasallarla şakır şukur film banyo etmeye de uğraşılmıyor. Bırakın artı maliyeti, daha az maliyet ve daha az işgücü kaybı var. Peki neden bu aşırı-fahiş fiyatlar. 1.5 - 2 yıl kadar önce www.fotobas.com ilk defa bu hizmati internet ortamında online vermeye başladığında 10x15 bir baskının fiyatını 150.000 TL olarak belirlemişti. Şimdi 355.00 TL'ye çıkartmış. Nedir yani bu? Keriz parası mı ödiyoruz yoksa. Fotobas.com'dan başka bu hizmetleri online olarak veren başka sitelerin adresini biliyorsanız lütfen buraya yazarak bizlerle paylaşın.
Saygılar

Tarih: 27 Ağustos 2004, 14:03 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ülkemizde dijital baskı alabileceğimiz çoğu labaratuvar dijital medyadan baskı fiyatını filmden baskı fiyatından daha fazla tutarken şunu düşünüyor "nasıl olsa vatandaşın eli mahkum, semtimde dijital minilab sadece bende var, e piyasada yüksek zaten, vb..." tabi bu yanlış bir mantık bencede ama birde olayın gözardı ettiğimiz bir tarafı var. Amortisman kelimesini biliyorsunuzdur sanırım. Yani kullandığınız aletin eskime payı. Yapılan işlerde bu eskime payı maliyetin üzerine ilave edilir. Örneğin Canon eos 300d marka bir dijital slr makine aldınız. Fiyatı 1300€. Bu makineye Canon 40.000 shutter ömür biçmiş. yani siz deklanşöre bastığınızda fotografı elde etmeniz bedava gibi gözüksede aslında aşağı yukarı 70.000TL niz gidiyor. Aynı şey baskı makineleri için de geçerli ve bildiğiniz gibi dijital minilablar analoglardan çok daha pahalı. Bu yüzden amortismanlarıda daha yüksek. Bununda fiyata yansıması yüksek oluyor tabi. Ancak piyasada bu yüksek amortisman sadece dijital medya baskılarına yansıyor. Bunun nedeni de analog minilabların piyasada hala çoğunlukta olması yani rekabet. Ama dijital baskı için aynı şey sözkonusu değil. Aslında filmden baskı almak minilabı daha çok eskitsede (film scannerda taranıyor) amortisman dijitale yansıyor.

 

Tarih: 30 Ağustos 2004, 04:08 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Birde fotografçıların filmle uğraşmalarından bahsetmişsiniz. Evet dijitalde filmle uğraşılmıyor. Ama filmle uğraşmak fotografçı için banyo noktasında bir dezavantaj sayılmaz çünkü banyonun ücreti baskıdan ayrı olarak zaten alınıyor. Yani fotografçı filmle bedavaya uğraşmıyor. Birde deyinmeyi unuttuğum bir yönü daha var olayın. Fotografçılar açısından bakıldığında filmden yapılan baskının daha ucuz olması bir avantajdır. çünkü dijital medyadan baskı almanın çok yolu var. Bir ozalitçiden a4 e baskı almak fotografçıda 20x30 baskı almaktan daha cazip ve ucuz gelebiliyor insanlara. Ama fotograf filme çekilirse dönüp dolaşıp geleceği yer fotografçı. Yine film satmayı da dijitalin pahalı olmasının nedenlerinden sayabiliriz. Baskı pahalılığını düşünerek insanların fotograf çekiminde filmi tercih etmesi fotografçının işine gelir her zaman.
Bunlar benim görüşlerim.
Saygılarımla...

#eos' tarafından 30.08.2004 04:18:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Ağustos 2004, 04:16 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Peki arkadaşlar dia nın karta baskısı niye bu kadar pahalı?Tamam yıkaması pahalı çünkü kimyasalı farklı.Ama baskı ne alaka?İstanbulda anadolu yakasında 1milyona basıyorlar.Bir keresinde arkadaşlarım fotoğrafllarını çekmemi istediler ve yakalşık 30 kare hatıra fotoğrafı oldu.Ben de gittim sirkecide 500bin liradan bastırttım.
Bir fotoğrafçıya sordum bir nedeni yok piyasada fiyat bu dedi.Bir açıklama yapamadı.

 

Tarih: 20 Eylül 2004, 15:01 - İp: yok
usta
usta (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam arkadaşlar
fotoğrafçılık sanatının yanında birde ticari boyutu vardır. buna personel makine techizat elektirik fotoğraf kartı maliyetlerini kart banyo maliyetlerini eklmek gerekmektedir. onlıne baskı çok da yapılması zor birşey değildir. biz ınternetten bize gönderilen fotoğrafların baskılarını yapıyoruz. 10x15 baskı fiyatımı 350.000.- türklirasıfır.
sevgiyle kalın

 

Tarih: 20 Eylül 2004, 16:35 - İp: yok
aylanc
aylanc (üye)
İzmir / Meraklı

www.fotoport.com
ben denedim çok kaliteli ve seviyeli bir şirket.

 

Tarih: 20 Eylül 2004, 17:34 - İp: yok
csnqva
csnqva (üye)
İstanbul / Firma

Merhabalar sevgili yusdem;

Öncelikle firmamız da türkiyenin her yerine baskı imkanı sunacak teşhisat ve sistem mevcuttur.Farkımız ise şubelerimize gelmenizle online baskı yaptırmanız arasında hiç bir fark odememek.Bu baskılara her ebat dahil 10x15 den metrelik baskılara kadar.Siz yollayın baskısını yapıp size geri gönderelim.Önmli olan Müşterimizin memnuniyeti.

Cd 10x15 = 27,5 ytl (275 bin)
75x100 = 17 ytl (17 milyon)

Size Bize Ulaşmanızdaki Hassasiyetinizden Dolayı Teşekkür Eder , Aynı Kulvarda Beraber Koşmayı , Arz Ederim.....

ŞEN COLOR YÖNETİM

Saygılarımızla...

Web : www.sencolor.net

mail adresi 1 : [email protected]
mail adresi 2 : [email protected]


Hat 1 # (0216) 391_4379
Hat 2 # (0216) 334_5173
FAX # (0216) 334_5173

#csnqva' tarafyndan 14.12.2005 13:47:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 13:46 - İp: 85.***.**7.53
csnqva
csnqva (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili analog ;

Dia ile normal negatif baskı arasında başlı başına bir fark var bu farkı gozle görmek mümkün ama teknik olarak normal negatifden biraz daha uğraşlı biraz daha zahmet isteyen bir iş farkı şu genelde seri olarak laboratuarlar ın makina ve techisatı negatif baskıya adapte edilmiştir dia baskı için ise tarayıcı beyini (scan) ayrı bir aparat kullanılması gerekir. bu demektır ki butun negatif baskıalrı kenara koyup dia ya başlamak. Sizce fark nasıl ? Ve dia lar negatif gibi aynı gün verilmez ki şuda var bazı baskı mini-lab ları scan ı değiştirdikden sonra restart ister seri baskıda bu vakit kaybını dusuneck olmak farklı bişi...

Saygılarımla..
Şen CoLor Dijital Baskı Merkezi

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 13:59 - İp: 85.***.**7.53
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

www.hipfoto.com

Denemedim ama çok iddialılar.

 

Tarih: 14 Aralık 2005, 17:25 - İp: 82.***.**4.10
by_kosta
by_kosta (üye)
Edirne / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sevgili meslektaşım dijital baskıların pahalılığı benimde kafamı kurcalamıştı fakat sonradan aklıma şöyle bir şey geldi analog bir minilab yeni fiyatı yaklaşık 70,000 euro fakat dijital bir minilabın fiyatıysa neredeyse bunun iki katı dolayısıyla bu çok normal ayrıca dia baskılardan söz edilmiş frontier 550 de film baskısını aynı taşıyıcıda basıyor kurudak kuruya çıkışı en fazla 10 dk fakat 36 lık bir dia film bastığınızda taşıyıcıyı çıkarıp manuel taşıyıcıyla tek tek basmanız gerekiyor yaklaşık 30 dk sizce emeğin karşılığı çokmu bence değil artık baskılarımızın bukadar serileştiği bir ortamda hiçte değil çünki insanlar beklemeyi sevmiyor herkeze saygılar işlerinizde bol müşteriler dilerim.

 

Tarih: 31 Ağustos 2007, 10:22 - İp: 78.***.**0.226
markus
markus (üye)
İstanbul / Firma

MERHABALAR ADETLİ BASKI YAPTIRIYORSANIZ FİYATTA GEREKEN İNDİRİMİ YAPARIM SİZE TAYFUN ÇİÇEKÇİ

 

Tarih: 8 Eylül 2007, 09:52 - İp: 88.***.**2.43