emre5825
emre5825 (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Fujıfılm S1000fd'nin Bitmeyen Sorunları

Hepsiburada.com aracılığıyla arkadaşlarımın tavsiyesi ile FUJIFILM FINEPIX S1000FD model fotoğraf makinası aldım; fakat makinayı açar açmaz arızalı olduğunu farkettim(Ekranda kilitlenmeler oluyordu) ve değişim talebi ile geri yolladım ve makina 20 haziran'dan beri Fuji servisindeydi ve bana hiç geri dönüş olmadı. Neyse neredeyse bir ay sonra fotoğraf makinası bugün geldi birde ne göreyim yenisi geleceğine tamir edip göndermişler ve ne yazık ki tamir edilen bu makine de arızalı fotoğrafların hepsinde düz sarı bir çizgi çıkıyor. Şimdi ben ne yapayım verdiğim paralara mı yanayım fujinin ilgisizliğine mi? Fuji'nin internet sitesinde yetkili servisi arıyorum cevap veren yok, maillere cevap veren yok. İkinci arıza çıktı ve ben bu makinanın parasını halen ödüyorum. Fujifilm beni hayal kırıklığına uğrattı.

Tarih: 16 Temmuz 2009, 23:33 - İp: 88.***.**1.59
sleyla
sleyla (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın positif,

Konu başlığını dün gördüm ve okudum cevap yazacak vaktim olmadı, bugün yazabiliyorum. Emre beyle aynı/ benzer bir sorunu da geçen yıl bir arkadaşım yaşadı. Fuji servisine ulaşmakta büyük sorun yaşadı, ulaşıp makinesini gönderdikten sonra da bilgi almakta büyük sorun yaşadı, bekleme/ gecikme süresinden bahsetmiyorum bile. Dün sizin yazdıklarınızı okuyunca bunun sebebini anlamış oldum. Teknik serviste çalışan teknisyenlerin sürekli telefona cevap vermekten çalışamaz hale geldikleri bu nedenle telefonlara bakmak konusunu ağırdan aldıkları mealinde birşeyler yazmıştınız (şu anda yazdıklarınızda bu bilgiyi göremiyorum, sanırım dün veya bugün yazdıklarınızı revize etmişsiniz). Teknisyen arkadaşlara hak vermemek mümkün değil, ama fuji servisinde neden bu tür işlere bakacak, müşteri-teknik elaman bilgi akışını sağlayacak bir sekreter/asistan/yardımcı istihdam edilmez ben bunu anlayamadım? Türkiye genelinde 700 000 satış hacmine ulaşmış bir büyük firma teknik servisinin işleyişini bu hacme uygun şekilde organize etmelidir bence... Üstelik hedefiniz de 2 000 000'a ulaşmak iken bu ihtiyaç daha hayati bir hale gelecektir.

Yazdıklarınızda bir nokta daha vardı ki bu da beni oldukça şaşırttı (bunu da bugün yazdıklarınızda göremiyorum) , teknisyenlerinizin önceliği garantili makinelere verdiklerini yazmıştınız, garanti dışı arızası olan (gerçi bunu biz kullanıcılar tespit edemeyiz ama) veya garantisi dolmuş makinelerimiziı teknik servise göndermemizin hiçbir manası yok bu durumda...

Saygılar

#sleyla' tarafından 22.07.2009 10:22:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 10:19 - İp: 212.***.**2.194
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sn. Sleyla,
700.000 adet olan Fuji hacmi değil, pazar büyüklüğüdür. (Aynı şekilde 2 milyon)
Sorun yaşayan bir arkadaşınızdan bahsediyorsunuz? Tarih ve Makine nedir?
Aynı şekilde bana isim verebilirseniz yorum yapabiliriz. Bekleme/gecikme süresi servisimizde diğer markalara nazaran ortalamasında daha kısa olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
Gecikmeler ne yazıkki tüketici tarafından çoğunlukla kaynaklanmakta, çünkü evrak eksikliği çoğunlukla söz konusu oluyor.
Bu konuda zaten tüketici hakları belli ve kanun bize maksimum 30 gün süre vermekte... Bizim giriş/çıkış ortalamamız sadece 3 gündür !!! ( Bu süre AB ortalamasının üstünde - 7 gün )
Diğer sorularınızı biraz Murat beyin (Burukay) sorularına benzetiyorum nedense
Personel konusunda herhangi bir şekilde sorun yaşarsanız bunu ltf. bana mail olarak doğrudan atın. Filmat bünyesinde toplam 80 kişiye yakın personel çalışmakta - Müşteri/Bayi - Teknisyen/Satış bilgi akışını sağlayan bizde 8 kişi çalışmakta???
Bu tür ilişkilere diğer markalardan daha çok önem veriyoruz - Organize ticaret tarafında tamamen elektronik ortamda takip ve kontrol işlemleri yürütülüyor ve sistem çok iyi çalışmakta...
Başka sorunuz varsa bana yazabilirsiniz.
Syg.

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 11:42 - İp: 88.***.**7.26
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Bu arada asıl bu topicin "sahibi" olan Emre beyin sorunu en iyi şekilde çözüldü gibi.

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 11:46 - İp: 88.***.**7.26
sleyla
sleyla (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın positif,

Sizin yazdıklarınızdan hareket ederek, servisinizdeki uygulamalarda bana (bir müşteri) ters gelen şeyleri yazdım. Bunları siz anlattınız, ben kendiliğimden birşey uydurmuş değlim. Gecikmenin sebebi evrak eksikliği, müşterinin hatası, müşterinin anlamazlığı vs gibi sebepler olabilir, müşteri her zaman haksızdır bildiğiniz/bildiğimiz gibi

Ha şu konuda haklısınız arkadaşından duyduklarınla niye yazıyorsun. Peki o zaman kendi başıma gelmesini bekleyip öyle yazayım... Ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim; anlattıklarınız sayesinde teknik servislere güvenimi tamamen kaybetmiş bulunuyorum, fotoğraf makinem bozulunca çöpe atmayı tercih ederim herhalde...

Saygılar...

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 12:05 - İp: 212.***.**2.194
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

??!!

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 12:12 - İp: 88.***.**7.26
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sayın sleyla,
Fotoğraf makineniz bozulunca hiç çekinmeden bizim servisimize gelebilirsiniz.

Burukay olarak servisimize tercih eden fotoğraf severlere müşteri olarak değil misafir olarak hizmet vermekteyiz.

Zaten bu nedenle firmamızın ismi Burukay Onarım EVİ dir.

Servisimizde sizi ağırlayacak , sizinle yakından ilgilenecek yeteri kadar personelimiz mevcuttur.

Bizi makineniz bozulmadan da ziyaret edebilirsiniz .Fotoğraf sever olmanız bizim için yeterlidir.



Not:
Sayın sleyla bizim bu yazışmalarımız lütfen sizi yanlış yönlendirmesin.Buradaki yazışmalar Mustafa bey'le benim aramdaki bir konudur.
Mustafa bey özünde iyi bir kimsedir.Bu sitede bir çok kimseye bizzat yardımcı olmuştur.

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 12:24 - İp: 94.***.**7.243
sleyla
sleyla (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın burkay,

Ben kiminle kimin arasında ne problem olduğunu bilemem. Konu başlığına 'burkay ile positif arasındaki problem' denilmemiş. Kimin özünde iyi veya kötü olduğunu da bilemem, kaldı ki kimsenin özü beni ilgilendirmez..

Kendimi bir fotoğraf sever olarak niteleyemem, sadece bir fotoğraf makinesi sahibiyim, yani sadece bir müşteriyim.. Konu başlığı ilgimi çektiği için, yazılan bazı şeyler ortalama zekaya sahip bir insan olarak bana yanlış geldiği için birkaç satır yazma gereği hissettim.

Bu tür platformların faydalı olduğuna, kim olursa olsun (müşteri-satıcı/ müşteri- teknik servis) herkesin kendi payına birşeyler öğrenebileceğine, benim de bir müşteri olarak bazı şeyleri söyleme, bazı önerilerde bulunma hakkım olduğuna inanıyorum. Müşteri olarak kendimizi korumak haksızlığa uğradığımızda mahkeme kapılarına koşmaktan ibaret değildir bence....

Emre bey'in probleminin çözülmesine mani olacak bir durum yarattıysam/yaratıldıysa kendi adıma da özür dilerim kendisinden.

teklifiniz için teşekkürler....

saygılar

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 13:06 - İp: 212.***.**2.194
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Emre beyin sorunuda yukarda belirttiğim gibi çözülmek üzere zaten...

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 13:27 - İp: 88.***.**7.26
sleyla
sleyla (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın positif ,

Bu tür forumların, bu tür konuların faydasını emre bey gördü, sanırım sizin yardımlarınız ve gayretinizle oldu.. Umarım siz de faydasını görürsünüz ve problemleriniz en kısa zamanda çözülür.. Bu da biz müşterilerin/tüketicilerin yardım ve gayretleriyle olacaktır..

Kolaylıklar dilerim


 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 13:49 - İp: 212.***.**2.194
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sayın sleyla,

şu cümlenizi çok takdir ettim "benim de bir müşteri olarak bazı şeyleri söyleme, bazı önerilerde bulunma hakkım olduğuna inanıyorum. Müşteri olarak kendimizi korumak haksızlığa uğradığımızda mahkeme kapılarına koşmaktan ibaret değildir bence.... "

ben de bu platformda bir teknik servis sahibi olarak bazı önerilerde bulunma hakkımı kullanıyorum (her ne kadar mustafa bey bana ambargo koymaya çalışsada! )
Buradaki tek amaç bilgi ve birikim paylaşmaktır.
Hüsn'ü niyet çerçevesinde bu paylaşımlar her zaman yerini bulur.
Zaten sayın hoşbakan da SİZİN ÖNERİLERİNİZİ benim görüşlerime yakın bulmuş ve hayrete düşmüştür.Demekki aklın yolu bir...

Emre beyin sorununun çözülmek üzere olmasından dolayı mutlu oldum.Dilerim bu sorun her iki tarafı da memnun edecek şekilde çözülür.

Keşke şu "akdeniz kimliğimizden " kurtulabilsekte sorunları ACE reklamındaki "Ayşe Teyze " tarzı ile değil kurumsal firma kimliği ile çözebilsek.




#burkay' tarafından 22.07.2009 14:34:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Temmuz 2009, 14:32 - İp: 94.***.**7.243