istemi1
istemi1 (üye)
Muş / Amatör

Dx 6490 Sorunları

merhaba bir dx 6490 alddim ancak makınada bir iki sey benim ifillendirdi birincisi makınanın lcd ekranı akşamları siyah beyaz oluyor bu sorunu başka yaşyan var mı birde Makiana PASM modunda M moduna getirdiğimde pozlam değerinde ayarlama yapamıyorum. Kullanma kılavuzunda ayarı yapılabilir deniyor ancak ben hala bunu başarabilmiş değilim.
yanıtlarınızı ve önerileriniz bekliyorum......

Tarih: 23 Nisan 2005, 01:57 - İp: yok
melicyesil
melicyesil (üye)
İstanbul / Amatör

aynı durum bizlerdede var. m modunda ayar ise yapılıyor. fakat makine pekte hoş değil

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 10:52 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili istemi1 "akşamları ekran siyah beyaz oluyor" dediğin şey aslında çok önemli bir özellik. Şöyleki;
bu tip slr benzeri makinaların vizörü optik değil elektronik olduğu için düşük ve zayıf ışıkta vizör kullanılamaz hale gelebiliyor. İşte böyle az ışıklı durumlarda Kodak vizörden görüntü alınması için görüntüyü BOOST ediyor yani güçlendiriyor, ancak bunu görüntüyü (sanırım kontrastı arttırmak için) siyah-beyaza çevirerek yapabiliyor. Yani bu bir sorun değil, aksine + bir özellik. Bende hem dx6490 hem de panasonic fz20 var. Kodakla neredeyse karanlık denebilecek ortamlarda vizörü kullanabilirken panasonicle ortalama oda ışığında bile vizörü kullanmakta zorlanıyorum.
Diğer soruna gelince;
M modunda pozlama değeriyle oynayamazsın. Çünkü: diğer modlarda, örneğin A (diyafram öncelikli) modunda, pozlama değerine müdahale ederken, aslında sınırlar dahilinde S (enstantene ) değerini değiştirirsin .Aynı şekilde de S modunda çekerken de pozlama değeri ile oynarken yine sınırlar dahilinde A değerini değiştirirsin. Oysa M (manuel) modda her iki ayar da ( A ve S değerleri) zaten emrine amadedir, dolayısıyla pozlama değerinin bir anlamı kalmaz.
Saygılarımla...

#droral' tarafından 12.07.2005 23:47:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 23:38 - İp: yok
  • 1