akifmuhtar
akifmuhtar (üye)
Ankara / Amatör

Canon Servisleri Güvenli Mi?

Merhaba,

Benim bir adet Canon Pro 1 makinam var, yaklaşık 18,000 çekimden sonra makina bir gün kendiliğinden çekim yapmayı durdurdu. Makinanın tüm mekanizmaları çalışırken ekrana görüntü gelmiyordu. Bunun üzerine makinamı Ankara Erkayalar servisine götürdüm, bana problemin shutter arızası nedeni ile olduğunu ve tüm lens sisteminin değişmesi gerektiğini bildirdiler. Önerilen tamir bedeli yaklaşık 250 Euro idir. Ben de bu öneriyi kabul etmedim ve makinamı geri alacağımı söyledim.

Bir gün sonra beni telefon ile arayarak, makinede bir modifikasyon yaptıklarını ve makinanın 28-50 mm arası zoom yaparak çalışır hale geldiğini, ancak daha yüksek zoom yapamayacağımı ilettiler. Makian halen 28-50 mm arası zoomda çalışıyor ancak yüksek zoom'a geçildiğinde LENS hatası vererek kilitleniyor.

Bende makınamı Ankara'da TSE belgeli bir tamir atelyösi olan Burukay'a götürdüm, burada yapılan inceleme sonunda bana makinada shutter sisteminde bir kablo arızası olduğu, ancak Canon Erkayalar tarafında yapılan modifikasyon nedeniyle lens değişimi dışında bir yöntem ile onarımın mümkün görünmediği söylendi. Bunun üzerine Canon Erkayalar teknik servisi ile görüşerek benim onayım olmadan makina üzerinde nasıl kalıcı bir modifikasyon yaptıklarını sorduğumda bana " biz size iyilik yaptık, makinanızı çalışır hale getirdik, bunun karşılığında bir ücret de almadık, istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz dediler.

Şimdi ben şu soruları size sormak istiyorum;

1- Canon Pro1 kameralarda "shutter arızası" olduğunda tüm lens sisteminin değişmesi mi gerekmektedir?

2- Canon yetkili servislerinin kendilerine bıarakılan makinalar üzerinde sahibinin onayını almadan kalıcı modifikasyon yapmaya hakkı var mıdır?

3- Şayet yetkili Canon servislerine güvenemeyeceksek makinalarımız arızalandığında bunları nereye götürmemizi tavsiye edersiniz?

4- Yukarıda anlattığım koşullar karşısında siz olsanız bir sonraki makinanızı da Canon'dan alır mısınız?

5- Bu olayı rapor etmek üzere Canon Japonya 'nın müşteri hizmetleri biriminin e-mail adresini bilen var ise bana gönderebilirmisiniz?

Saygılarımla,

Akif Muhtar Ozturk

Tarih: 4 Mayıs 2008, 23:18 - İp: 78.***.**3.53
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

Erkayalar güvenli değildir.

Hakkınızı , Tüketici heyetinde aramanızı öneririm.

Bir dostum Erkayalardan aldı,pişman oldu.Makinanın fiyatından daha fazla fiyat çıkardılar.

Canon ; Erkayaların Distribütörlüğünü bence iptal edip elinden almalı. Canon'un itibarını yerlere alıyorlar





#Wolwerine2' tarafından 05.05.2008 02:06:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mayıs 2008, 02:00 - İp: 88.***.**7.205
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Akif bey merhaba,
Aramıza hoş geldiniz..Umarım fotoğraf galerisinde de fotoğraflarınızı görme şansımız olur...

Daha önce benzer sorunları yaşayan site üyelerimiz Erkayalar servis yoneticileri ile irtibat kurarak sorunlarına çözüm buldular.Siz de benzer prosedürlerden birini uygulayabilirsiniz.

burayı tıklayın


burayı tıklayın

Bizim servisi ziyaret edebilirsiniz :

Burukay Fotograf Makinesi ve Videokamera Onarımevi
Necatibey Caddesi Kerem Han No:21 Kat:1 Kızılay-Ankara
Telefon : 0312 232 10 77


#burkay' tarafından 23.12.2010 09:34:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mayıs 2008, 10:51 - İp: 88.***.**6.143
nakedlunch
nakedlunch (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Erkayalar'ın garantili olduğu halde ve kullanıcı hatası olmadığı halde insanlardan faiş fiyatlar talep ettiğini herkesin bilmesi gerek ve ne yazıkki bu durum Canon markasından uzak durmayı gerektiriyor. Ben durumu Japonyadaki genel merkeze kadar yazdım. İki kere kameramdaki basit ve kesinlikle benden kaynaklanmayan bir arıza için kameranın yaklaşık fiyatı kadar para ödedim. (Bir keresinde 300 daha sonrasında yaklaşık 700tl) Tüm çabalarıma rağmen haklıyken haksız konuma düştüm ve bende bir Erkayalar mağduru oldum. Canon alacaklara tafsiyem yurt dışından getirtmeleri, keza garantisi hiçbir işe yaramıyor, ve bir arıza durumunda Erkayalar'dan uzak durmalarıdır.

Saygılar

 

Tarih: 16 Aralık 2010, 22:47 - İp: 95.***.**3.239
  • 1