zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

Yeniyim

Yeni olucna forumda nereye yazacagımı bilemedim. Amatör olmaya adayım. Digital fotorfa makinesi almayı düsünüyorum ama kafam iyice karıstı. Almısken iyi birsey de almak istiorum. 450 milyona kadar cıkabilyorum su an buda yeni baslayan biri icin yeterlidir umarım yoksa bekleyip daha iyi birsey alırım. Bildim bileli fotograf cekmek istedim simdi baslıyorum ama dogrusu gözüm korktu , fotograf teknikleriniyle ilgili bir kac sey okuyunca. Ankarada bunun egitimini veren bir yer biliyormusunuz ?

Tarih: 5 Mayıs 2005, 18:32 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba öncelikle hayırlı olsun,
Sana şu an için önerebileceğim en iyi makina(şimdilik)zentit olacaktır.

modellerini incelemeni tavsiye ederim.acemelik süresini atlatana kadar yani 2-3 ay kadar kullansan ve enstantene,diyafram vb.kavramları öğresen sana yeter.sonra ise sana önereceğim en iyi makina canonun eos serisinden bir mak.olacaktır.(3000v,3000n,300,300v vb.)ama zenit yada başka makina alacaksan kesinlikle manuel ayrları olsun(enstantene vs.vs.)

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 20:40 - İp: yok
allein
allein (üye)
Ankara / Amatör

slm zamankekem...ankarada fotograf egitimi veren en iyi yer afsad!bildiğim kadarıyla baslangıc seviyesi eylül yada ekim aylarında baslıyor ve her seviyeyi bitirdiginde sertifika veriyorlar...yanlıs hatırlamıyorsam ücret 90ytl idi ..sana bahsettiğim gibi bir grup kurmaya calısıyoruz aramızda afsad ta kursa giden arklarda var...bizimle temasa gecersen birbirimizin bilgilerinden faydalana biliriz ayrıca bunu uygulamalı bi sekilde yapma imkanımız da olacak...makina konusunda zenit cok eski ama supper bi makine saglamını bulursan kacırma düşünmeden al...1.5ay önce maltepe pazarında n arkadasım 60ytl ye temiz bi zenit aldı ve hasta oldum neyse sana tavsiye ettiğim yere bi git makinalara bak,fiyat al piyasadaki fiyatlarını arastır sonra oradaki adamla konus sana yardımcı olacaktır cok bilgili biri(yanlıs anlama sakın benim orasıyla ilgili pek bi muhabbeti yok bana da hocam tasfiye etmişti makinaları cok temiz diye bende makina mı oradan aldım ve gayet memnunum sana gereken toleransı da gösterecektir)...bol fotograflı günler dileğimle...

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 22:17 - İp: yok
temas
temas (üye)
İstanbul / Amatör

çok eski sayılmam ama yeni başlayan biri için dijital iyi değil bence.manuel bir makine edinirsen daha rahat öğrenirsin ve daha çok eğlenirsin.ben sevmiyorum ama zenit başlamak için idealdir.bu tür makinaların atasıdır ama sadece öğrenene kadar.eğitim konusunu netten araştır istersen,ankarada kolaylıkla bir kurs bulabilirsin..ışığın bol olsun..

 

Tarih: 19 Mayıs 2005, 21:11 - İp: yok
  • 1