faruktunca
faruktunca (üye)
Zonguldak / Amatör

Prof. Mehmet Bayhan, Kefsad’ Ta

17 – 18 Kasım 2007 (Cumartesi – Pazar) günleri, Prof. Mehmet BAYHAN, KEFSAD (Kdz.Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği) üyelerine ve fotoğraf dostlarına iki gün sürecek bir seminer verecektir.

Prof. Mehmet BAYHAN Türkiye’nin fotoğraf dalında ilk Profesör ünvanlı öğretim üyesidir. Prof. Mehmet BAYHAN 1940 yılında Malatya’da doğdu. I.D Güzel Sanatlar Akademisi Y. Mimarlık Bölümü’nü bitiren Bayhan, Fotoğraf Anasanat Dalı’nda Sanatta yeterlilik unvanını aldı. Prof. Mehmet BAYHAN Türkiye’ de ilk fotoğraf bölümünün kurucularından, ilk tam gün elemanı ve Fotoğraf Anasanat Dalı’nda ilk profesördür. Meslek Yüksek Okulları’nda ilk fotoğraf programının kurucusu olan Bayhan YTU Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin de kurucu dekanıdır. Prof. Mehmet BAYHAN’ın birçok ulusal ve uluslararası çalışma, ödül ve unvanı bulunmaktadır ve kendisine Japonya, Bulgaristan, Avusturya ve Romanya’ dan onur üyelikleri verilmiştir. Fransa "Chevalier de l’Ordre des Palmes Academiques" nişanı sahibidir.

Katılımcılar, 17 Kasım 2007 (Cumartesi) günü, saat 13:00’ da KEFSAD Dernek Merkezimizde, derneğin bünyesinde oluşturulan Prof. Mehmet BAYHAN Kitaplığı’nın açılışından sonra saat 14:00’ da seminere katılacaklardır.

Bu seminer KEFSAD tarafından gerçekleştirilen eğitim amaçlı en önemli etkinlik olarak görülmektedir.

Kdz. Ereğli fotoğraf dostları ve KEFSAD olarak, Prof. Mehmet BAYHAN’nın aramızda bulunmasından kıvanç duyacağız.


KEFSAD YÖNETİM KURULU



#FarukTunca' tarafından 13.11.2007 10:55:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Kasım 2007, 10:54 - İp: 212.***.**0.24