gullu
gullu (üye)
İstanbul / Amatör

Kodak Dx7630

Merhabalar,
Kodak DX7630 kullanıyorum. Ama özelliklerini tam olarak bilmiyorum.
Öncelikle öğrenmek istediğim çektiğim fotoğrafların çoğunda gözler kırmızı çıkıyor bunu nasıl önleyebilirim. Bununla ilgili bir ayar bulamadım.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Tarih: 13 Haziran 2005, 18:38 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba Gullu, kırmızı göz flaşlı çekimlerde mi oluyor yoksa flaşsız çekimlerde de var mı? Eğer bunu flaşlı çekimlerde yaşıyorsan flaşı kırmızı göz engellemeye ayarlaman gerekiyor. Bunun için makinanın üst kısmındaki 3 küçük düğmenin en sağındakine (yanında şimşek işareti olan), ekranda flaş işareti küçük göz resmi olana kadar bas ve çekimlerini öyle yap. Ancak yine de söylemeliyim ki bu tip kompakt makinaların hemen hepsinde kırmızı göz engelleme sistemi olmasına rağmen yine de kırmızı göz oluşabiliyor. Tam sonuç almak için Kodak'ın makinanla gelen yazılımını kullanmanı öneririm. Kullanımı gayet basit ve etkili bir program.
Saygılarımla...

 

Tarih: 14 Haziran 2005, 17:18 - İp: yok
thebuzz
thebuzz (üye)
Antalya / Amatör

Ben de kodak dx7630 kullanıyorum. Çektiğim fotoğraflarda kırmızı göz problemi pek yaşamıyorum. Karanlıkta flash patladığında çok nadiren yapıyor ama doğruyu söylemek gerekirse karanlıkta fotoğraf çekme daha iyi. Bir fotoğrafta flash varsa fotoğrafın özellliği gidiyor gibi geliyor bana.

 

Tarih: 20 Haziran 2005, 13:08 - İp: yok
  • 1