lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

İfsak’tan Minibüste Fotoğraf Sergis

İFSAK’tan Minibüslerde Fotoğraf Sergisi


(SIRKETHABERLERI.COM) - İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali, yepyeni bir sergi konseptiyle fotoğrafseverlerin karşısına çıkıyor. Fotomuhabiri Fatih Pınar’ın çektiği fotoğraflardan oluşan “Minibüs” konulu sergi, Kadıköy-Pendik minibüs hattında izleyicilerle buluşuyor. Minibüslerin arka camlarında bulunan fotoğraflar, her gün bu hatta seyahat eden yüzlerce yolcuya, doğal bir sergi mekanı olarak hizmet sunuyor.

İstanbul’un en çok yolcu taşıyan hatlarından biri olan Kadıköy-Pendik minibüs hattındaki toplam 12 araçta izlenebilen sergi, minibüs esnafının ve her gün minibüs kullanarak ulaşımını sağlayan yolcuların yaşamlarından kesitler sunuyor. İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası tarafından da desteklenen ve fotoğrafı doğrudan halka ulaştırmak amacını taşıyan “Minibüs” projesi, 31 Ekim’e kadar izlenebilecek.

Fatih Pınar, “Minibüs projesinin ortaya çıkışını şu şekilde anlatıyor: “NTVMSNBC haber portalı için foto-röportajlar üretmem gereken bir dönemde bindiğim Beşiktaş-Sarıyer minibüsünün aksesuvar bolluğu ve dağılımı dikkatimi çekti. Babam ve iki ağabeyim de minibüs şoförü olduklarından, çocukluğum ve ilk gençliğim Magirus minibüslerinde muavinlik yaparak geçti. Şoförlüğü Magirus minibüsle korsan dolmuşçuluk yaparak, hayatı ise minibüs şoförlerinin gece alemlerine katılarak öğrendim. Fotomuhabirliğine evrilen hayatım, İstanbul’un sosyal yaşamını belgeleyen foto-röportajlar ürettiğim bir dönemde yeniden minibüs şoförleriyle son durakta kesişti ve ‘Minibüs’ projesi doğdu.”

Diğer Sergiler

İFSAK Fotoğraf Bienali kapsamında İstanbul halkının hizmetine sunulan diğer sergi projeleri arasında, Kadıköy Kargart’taki çalışmalar, Ahmet Yıldırım vapurundaki “Şehir Hayali, Hayali Şehir” sergisi, İstiklal Caddesi’ndeki “Fanus” sergisi, İSO Odakule Sanat Galerisi’ndeki Çocukların Gözüyle…” sergisi, Taksim Sanat Galerisi’ndeki sergi, Darphane-i Amire’deki Gueorgui Pinkhassov, Michal Macku, Sandy King ve Keith Gerling’in çalışmaları, yine Darphane-i Amire binalarında Altan Bal’ın “O (şu, bu, o, öteki, beriki, sonraki) Ana Adanmış” isimli projesi ile David Bate, Mitra Tabrizian, Bianca Kadic, Anna Sherwin, Zadoc Nava ve Marc Doman’ın işlerinden oluşan sergi yer alıyor.

Tarih: 4 Ekim 2006, 12:00 - İp: 81.***.**0.48