katmai
katmai (üye)
Antalya / Amatör

Fotoğraflarda Farklı Farklı Çıkmak

Bazen başkasına bazen de kendim kendi fotoğraflarımı çekiyorum,fakat aynı saçla bile hatta aynı yerde durmama rağmen sağa dönüp kendimi çekince farklı sola dönüp kendimi çekince farklı çıkıyorum,dolayısıyla bazen resmimi beğenirken bazen nefret ediyorum.
Bu tam olarak ışıktan mı kaynaklanıyor ya da neden kaynaklanıyor?
Peki gerçek görüntümün hangisi olduğunu nasıl anlıycam?
Bir de fotojenik terimi var,bunun anlamı tam olarak nedir?Fotojenik olanlar her fotoğrafta iyi mi çıkıyor?

Tarih: 24 Haziran 2005, 18:17 - İp: yok
katmai
katmai (üye)
Antalya / Amatör

Bir de mesela flaşsız resimlerde flaşlı resimlere göre daha iyi çıktığımı düşünüyorum,özellikle yakından flaşlı çekince flaş yüzümde patlayınca yüzüm tuhaf çıkıyor,renkler de öyle...Bu normal mi

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 18:23 - İp: yok
enderender
enderender (üye)
Kırklareli / Reklam Fotoğrafçısı

merhaba...anladığım kadarıyla kendinizi fotoğraf çekerken kompakt (yani ayar gerektirmeyen) bir makine kullanıyorsunuz.
yanılıyorsam düzeltin.genelde kendi fotoğrafınızı çekerken istenmeyen sonuçlar doğar. eğer arkanızda yoğun bir gün ışı varsa çektiğiniz fotoğraflarda başarısız sonuçlar alırsınız. iyi bir fotoğrafınız olmasını istiyorsanız, iyi çekim yapan bir arkadaşınızdan veya herhangi bir stüdyo fotoğrafçısından yardım isteyebilirsiniz.veya zaman ayarlı bir fotoğraf makinanız varsa doğal ışıkta(en iyi portre fotoğrafı bulutlu havalarda çekilir.) bir yapının üzerine koyarak kendinizin fotoğrafını çekmiş olursunuz.
fotojenik terimi, fotoğraf çekimlerinde %100 doğal olmayı başaran ve karşı cinse göre çekici olan insanlar için kullanılır.ve genellikle her fotoğrafta harika pozlar verirler. her türlü sorunu [email protected] adresinden bana ulaştırabilirsin.

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 20:01 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar, uzun zaman olmuş bu forumu açalı ve ne yazık ki ben şimdi gördüm. Sorunuzun cevabı çok basit... insan bedebinin sağ tarafı ile sol tarafı farklıdır. Yani sağınız solunuzdan daha yakışıklı ya da tam tersidir. hatta tüm vucudunuz böyledir. simetrik değildir. Aynaya bakarsanız bir omzunuzun diğerinden alçakta da olduğunu görürsünüz..Her insan böyledir ama dikkat etmediğiniz için farkına varmamışsınızdır. Ressamlar bu konuyu iyi bilirler.. Bir de özel elbiseler dikenler.
yani kusuru fotoğrafta aramayın. sevgiler.

#thalassa' tarafından 08.07.2005 18:58:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 18:56 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

sabahın o saatinde Portre fotoğrafı ile uğraşanları da yazmayı unutmuşum... Affola

 

Tarih: 10 Temmuz 2005, 19:08 - İp: yok
  • 1