writer
writer (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Foto Cafe

Fotoğrafçıların yeni buluşma noktası...
Fotoğrafçıların ve fotoğrafseverlerin yeni buluşma noktası Fotocafe İstiklal Caddesi’nde açıldı
Fotocafe’nin açılışı birçok fotoğrafçının katılımı ile 15 Temmuz Pazar Günü saat 16.00’da yapıldı.
Açılışta ayrıca bir karma sergi ve dia gösterimi de yapıldı.
Amatör fotoğrafçılar ile ustaları bir araya getirmeyi amaçlayan Fotocafe amatör fotoğrafçılar için bir eğitim merkezi olmayı da hedefliyor.
Cafede fotoğrafçılar birer haftalık ücretsiz sergiler düzenleyebilecekleri gibi cafedeki sinvevizyonda da çektikleri fotoğrafları diğer fotoğrafçılar ile paylaşabilecekler.
Ayrıca düzenli olarak yapılacak seminerler ile amatör fotoğrafçılar farklı alanlarda uzmanlaşmış fotoğrafçılar ile tanışma ve deneyimlerini dinleme fırsatı bulacaklar.
Fotocafe’nin bir diğer hedefi de yaygın olarak kullanılan digital fotoğraf makinelerine ilişkin ücretsiz eğitim seminerleri düzenleyerek fotoğrafçıların kullandıkları makineleri daha iyi tanımalarını ve daha iyi fotoğraf çekebilmelerini sağlamaktır.
Cafenin açılışına tüm fotoğrafseverleri bekliyoruz...

Foto cafe
(İstiklal Cad.) Hüseyin ağa mah. balo sok. 24/A beyoğlu
iletişim:0532 609 2140

http://www.geocities.com/selcukkuru2/kroki2.JPG

Tarih: 20 Temmuz 2007, 16:54 - İp: 88.***.**5.126
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

biz gelemeyiz..kusura kalmayın...

 

Tarih: 20 Temmuz 2007, 23:29 - İp: 88.***.**6.224
writer
writer (üye)
Şanlıurfa / Amatör

http://www.fotocafe.biz/

 

Tarih: 22 Temmuz 2007, 23:14 - İp: 88.***.**9.100
poettime
poettime (üye)
Ankara / Amatör

güzel bir oluşum tebrik ederim arkadaşım

 

Tarih: 23 Temmuz 2007, 01:25 - İp: 88.***.**6.182
writer
writer (üye)
Şanlıurfa / Amatör

merhaba,
29.07.2007 pazar günü saat 16.00’da Fotoritim dergisinin hazırlamış olduğu ’’ KENTSEL YOKSULLUK’’ çalışmasının dia gösterisi,sunumu hazırlayanlarında katılımıyla cafemizde yapılacaktır.Aşağıda kısa özetini verdiğim çalışmanın dia gösteriminden sonra sunumu hazırlayanlarla soru- cevap ve söyleşi olacaktır.Gelebilecek herkesi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

http://www.fotocafe.biz/


KENTSEL YOKSULLUK

Yoksulluk 21.yüzyıl dünyasının en büyük sorunudur. Yoksulluk denildiğinde ilk olarak akla gelen varsıllığın karşıtı olan bir yoksun olma durumudur. Bauman’a göre yoksulluk “normal yaşam” olarak kabul edilen her şeyden mahrum bırakılma hali ve istenilen düzeyde bir yaşamı yaşayamamak demektir. Ya da bir başka deyişle hayatın sunması gerektiği düşünülenden ırakta olmaktır yoksulluk.

Ülkemizde yaşanmakta olan yoksulluğun temel nedeni dengesiz gelir dağılımı olup, bölgeler arasındaki gelir farklılıkları, sanayileşmenin plansız dağılımı ve hızlı nüfus artışı yoksulluğu artıran nedenlerdir. Özellikle istihdam yetersizliği, eğitimsiz nüfusun vasıflı işgücü ihtiyacını karşılayamaması ve kentlere göçün artması yoksulluğun derinleşmesinde etkili olmaktadır.

Kentlerin, medeniyetin, gelişmenin, refahın, kültürün ve sanatın kaynağı olması gerektiği düşünülmesine rağmen bir kentlerimizin en kalabalık bölümleri bu olumlu özelliklere sahip değildir. Kentin içinde yaşayanını yoksun bıraktığı kentsel yoksulluk; kent alanlarında insanların yeterli gelire sahip olamaması, temel hizmetlerden yararlanamaması, olumsuz yaşam ortamlarına sahip olması, yargı, eğitim, bilgi, yurttaşlık ve yönetime katılım gibi haklardan tam olarak faydalanamaması, şiddete maruz kalma ve güvenlik eksikliği gibi konularda sıkıntı çekmeleri anlamına gelmektedir. Bu kavram aynı zamanda kentsel mekandaki yoksulluğun, küreselleşmenin etkisiyle kentlerin belli bölgelerinde yoğunlaşması eğilimini de anlatmakta ve dolayısıyla kırsal yoksulluğa karşıt olarak bir kentli yoksulluğundan daha fazla bir anlam ifade etmektedir.
Ülkemizde, kentsel gelişme ve yapılaşma sağlıklı bir şekilde gerçekleşmezken ve temel altyapı sorunları bile tam anlamıyla çözülememişken, kentsel yoksulluğun meydana getirdiği parçalanmışlığın giderilmesi dar bir teknik bakışın ötesini hakeden bir sosyal planlama konusu olarak orta yerde durmaktadır. Temel altyapı sorunlarının aşılması ve kent yoksullarının kentle bütünleşmeleri için, her alanda karar verme sürecine katılmalarının sağlanması çözümün parçası olmak durumundadır. İnsanların meslekleri ne olursa olsun , nerden gelirse gelsinler ya da kim olurlarsa olsunlar her zaman kendilerine insanca koşullar sunan kentlerde yaşamaları talebi bir haktır.

Ayşegül KANBAK
Sınırsız Fotoğrafçılar Grubu

 

Tarih: 24 Temmuz 2007, 14:15 - İp: 88.***.**7.171
tugcecan
tugcecan (üye)
İstanbul / Meraklı

bu kafenn açılışı nezmn acaba?uzun zamndır nete girmiyorum belkide geçmiştir.ayrıca kafenn yerini açık adres şekli tarifte bulunurmusun.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 10:38 - İp: 88.***.**9.254
tugcecan
tugcecan (üye)
İstanbul / Meraklı

ok.tarihi yeni gördüm,kaçırmışım ama en yakın zamnda gelecem.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 11:03 - İp: 88.***.**9.254
  • 1