kevcimen
kevcimen (üye)
Kocaeli / Amatör

Dslr Almak İçin Öneriniz?

Sayın Burukay,

Aslında fotoğraf ile amatör olarak ilgileniyorum. Bu merak taa 80'li yıllarda Çorumda yaşarken de vardı. Ama benim merakım fotoğraftan ziyade fotoğraf makineleri galiba. Sony f828 dijital makinem var, geçen hafta Canon 30V aldım. Tüm fotoğraf makinelerinin teknik özellikleri ile ilgileniyorum.

Sitelerde yazlıanlar ayrı, Fuji finepix s20 pro ve canon 300d desem hangisini önerirsiniz? Nikonları sevemedim nedense, Fuji finepixx s2'nin nikon gövde kullandığını ama, makinenin Nikon eşdeğerinden daha iyi sınuçlar verdiğini söylerler. Bu konudaki görüşlerinizi de almak isterim.

Ayrıca Çorum'a geldiğimde de tanışmak isterim.

Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 14 Mart 2005, 01:35 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

gerçekten hayret...
nikona tekrar ısrarla bakmanızı öneririm.şu anda fiyat/performans açısında en iyisi d70..

 

Tarih: 17 Mart 2005, 20:00 - İp: yok
zextrom
zextrom (üye)
İstanbul / Amatör

diğer arkadaşların görüşlerine katılıyorum bende bir nikon kullanıcısı olarak size önerdiğim d70 ama bana kalırsa ve paranızda yeterse d100, neden mi nikon? güzel bir soru. sebeplerini açıklayayım size; 1- öncelikle nikon un fokal çarpanı diğer makinlara göre oldukça küççük, bu nedemek mi elinize aldığız lens değerlerini bu çarpana göre çarpıyosunuz ve asıl lens değeri o oluyo 2- lens leri diğer markalara göre oldukça ucuz ve ensallerine göre de oldukça iyi performans veriyo (bence en iyisi) bu başlıca sebeplerden dolayı size en uygun olanı bence bu

 

Tarih: 14 Mart 2006, 18:17 - İp: 81.***.**1.255
  • 1