lort
lort (üye)
İstanbul / Amatör

Ccd Ile Cmos Arasindaki Fark?

ccd ve cmos sensorler arasındaki farkın ne oldugunu çekimdeki artı ve eksilkerini söyleyebilecek birisi varsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Tarih: 15 Ocak 2004, 14:54 - İp: yok
chip
chip (üye)
Samsun / Amatör

Selam

Gerçekten bende bir zamanlar çok takmıştım bu soruya.
Tüm arkadaşlrın yazdıklarında doğru olduğu kadar yanlış yorumlarda var.

Evet CCD daha yeni bir teknoloji. Halada geliştiriliyor. Bence en negatif yanı çalışırsen çok enerji harcaması. Bir arkadaş direk güneşe çevirip denklaşöre basarsan güneş altıgen çıkabiliyor diye yazmış. Bırakın digital makinayı hangi makina ve filmle filtre kullanmadan güneşin resmini çekebiliriz ki?

CMOS teknolojisi CCD ye göre daha eski ama bazı arkadaşların abarttığı kadar kötü bir teknoloji değil. Çok daha az enerji harcıyor ama bozulma olasılığı CCD ye göre daha yüksek. Fakat üzerinde yapılan çalışmalar CCD yi geliştirme çalışmalarından çok daha hızlı ilerliyor. Artık o seviyeye geldi ki ve kendini ispatladıkı fiyatı 4-5 bin doları bulan makinalar dahi bu teknolojiyi kullanıyorlar.
Örnek yeni çıkan 13.89 MP lik Kodak DCS Pro SLR/c

Benim makinam Nikon E5700. Geçen yaz Kıbrıs ta kullandım. Fotoğraf çekmek için uygun biryer değil aslında. Nemden dolayı sis tabakası var ve güneş neredeyse 90 derece dik geliyor. Sonuçlar tam istediğim gibi olmadı dolayısı ile. Ama akşam saat 18 den sonra çokca batan güneş resmi çektim sonuçlar bazılarında mükemmel bazılarında güneşin alt kısmada hareli çıktı. İsteyen olursa mail adreslerine yollayabilirim.

Bu sene yine Kıbrıs a gitmeyi planlıyorum ama bu sefer hazırlıklıyım. Circlar Polarizer, Neutral Density factor4 ve factor 8 ile UV filtremi aldım. Bakalım güneşin resmi bu sefer nasıl görünecek.

#Chip' tarafından 24.07.2004 13:57:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Temmuz 2004, 13:59 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

filmli bir makineyle çok güzel çekilir güneş, yaptım, yapıyorum pişman değilim gene yaparım

 

Tarih: 24 Temmuz 2004, 18:36 - İp: yok