levent_foto
levent_foto (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Stüdyo Renkleri Hakkında

Kolay gelsin arkadaşlar. 1990dan beri stüdyo fotoğrafçısının yanında çalışıyorum. Artık dükkan açma vakti geldi, kısaca konuya gireyim.

şu zaman zarfında öğrenemediğim tekşey vesikalıkta değil gelin pozlarında

STÜDYO DUVARLARI YEŞİL FON OLSA NE OLUR. bu güne kadar hep gri fonda işlem yaptık yeşili deneme şansım olmadı. Bilgi sahibi olanlardan cevap bekliyorum kolay gelsin...

Tarih: 30 Haziran 2014, 09:48 - İp: 78.***.**2.214
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

''şu zaman zarfında öğrenemediğim tekşey vesikalıkta değil gelin pozlarında''

Günümüz fotoğrafçılığında artık işler sadece vesikalık veya normal baskı ile yürümüyor özellikle sünnet ve düğün albümleri revaçta,bu bağlamda sadece vesikalık ya da normal baskı işi ile ayakta durmanız çok zor.24 senede neden gelin-damat albüm çekimi yapmadınız ya da öğrenemediniz şaşırdım doğrusu?

Arka fon meselesine gelince normal vesikalık çekimlerde genelde arka fon gri yada beyaz oluyor ve dekupe işlemi yapılmadan sadece rötuş yapılıp o şekilde baskı yapılıyor.
Yeşil yada mavi renk ise özellikle sinema çekimlerinde kullanılan bir fon rengidir,sebebide insan tenine en uzak renkler yeşil ve mavi renklerdir ve montajlama tekniğinde çok rahat kesme ve ekleme yapılmaktadır.
Çekeceğiniz fotoğraflarda yeşil ve mavi renklerde dekupe işlemi gri ya da beyaz fona göre çok daha kolay olacaktır.Ama vesikalık çekimlerde yeşil yada koyu mavi arka plan pek hoş durmayacaktır.

 

Tarih: 30 Haziran 2014, 22:44 - İp: 91.***.**4.100
levent_foto
levent_foto (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arkadaşım hem sorumu anlamamışsın, hemde ego tatmin eder gibi laf sokmuşsun. benim bu kadar zamanda hiç gelin ve sünnet pozu çekmemem mümkünmü sence sfkbay

O zaman net sorayım. yeşil fonda gelin çekimi yapıp
'photo key' kullanan arkadaşları kastediyorum. bu dediğim şeyi bilmiyorsan cevap verme. ama deneyen varsa cevap bekliyorum. çünkü istanbul ve izmirin belli yerlerinde sistem buna dönüyor.
Photo key studio bir background temizleme programıdır ve adobe ile uyum sağlamaktadır.

 

Tarih: 1 Temmuz 2014, 01:11 - İp: 176.***.**9.240
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Soru şeklinizden yanlış anlaşılmalar çıkabiliyor.Laf sokma gibi derdim de yok

Photo key programını 2 sene önce stüdyo sahibi arkadaşımın yanında hem görme hem de öğrenme amaçlı kullanma şansım oldu.Özel bir üniversitenin mezuniyetinin kepli vesikalık ve boy fotoğraflarını yeşil fonda çekip bu programlada kesme işlemini yapmıştı.PS da 2-3 dakikada yapılan işlemi 10-15 sn gibi bir sürede ve çok temiz olarak işliyor.

 

Tarih: 1 Temmuz 2014, 13:16 - İp: 176.***.**5.77
levent_foto
levent_foto (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Çok teşekkür ederim bu bilgi için saygilar. Gerçekten işime yaradı.

 

Tarih: 1 Temmuz 2014, 18:02 - İp: 78.***.**2.214
  • 1