fotolojik
fotolojik (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Neden Renk Farklılığı ?

Arkadaşlar stüdyo çekimi yaparken özellikle siyah renk kıyafetlerde renk tonu değişerek bazen kahverengi oluyor,nadirende çene bölgesi sarı çıkabiliyor bu durumu yaşayan veya tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler

Tarih: 20 Mart 2007, 18:59 - İp: 88.***.**0.22
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Yok nikonun ben D100 ve kısmen de d70 modelinde yasadım bu sorunu .. Canonlar da bu sorun yok. Ama onlarda da farklı renk sorunları var.

Ama dert etmeye degmez. Bir çok artıları olan bir makina icin cok da kusur sayılmaz bu.

 

Tarih: 21 Mart 2007, 17:34 - İp: 88.***.**4.180
ustakim
ustakim (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

neden ışıklarınızı kontrol etmiyorsunuz. 10--15 kare çekimden sonra renk sapmaları olabilir .kumaşların iplik karışımları ışığı geri döndürürken asıl renkleri ortaya cıkar .biraz dikkat.Kolay gelsin

 

Tarih: 22 Mart 2007, 00:57 - İp: 85.***.**8.137
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Cononlarda böyle bir sorun yok.Nikon tamam netliği harika ama ayarları tam değilse kafasına vuruyor bunu kullanıcısının.Canonsa daha iyimser bu konuda.

 

Tarih: 22 Mart 2007, 09:21 - İp: 88.***.**4.139
adagume
adagume (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Slm... Bende bu sorunu yaşayanlardan biriyim... Fakaat bu sorun sadece Nikon'larda deil hemen hemen tüm dijitallerde bulunuyor... Sebebi de benim gözlemlerim ve deneylerim sonucu biraz WB ayarı birazda dijital teknolojinin yanılgısından kaynaklanıyor... Örnegin ben stdyoda bir arkadaşımı aynı ışık ayarları( paraflash ) altında çekiyorum sonuç mükemmel... HEmen ardından o makinayla vesikalık fonunun kendisini yani hiçbir kimse olmadan sadece perdeyi çekiyorum... Onun ardından tekrar aynı kişiyi çekiyorum ve ilk çektiğim kare ile son çektiğim kare arasında gözle görünür bir fark oluşuyor... bunu deneyebilirsiniz... BEn bu sornu çok yaşadımmmmm...

 

Tarih: 22 Mart 2007, 11:47 - İp: 85.***.**1.75
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bu farklılıgın temel nedeni. CUstom ayarlarındaki bazı ayarların auto da bırakılmasıdır. EN azında studyoda Auto contrast ve auto WB ayarlarını kullanmamalısınız.


ÇEkimlerdeki renk farlılııgının sebebi bu. Aynı zamanda arkadaşın da dediği gibi paraflşalarınınz istikrarlı değilse her çekimde değişik ışık şiddeti ve celvin sunabilir.

 

Tarih: 22 Mart 2007, 15:04 - İp: 88.***.**4.216
custo
custo (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sanırım tüm bahsettiğiniz sorunlar makinenizde
fotoğraflarınızı JPG modunda çekmenizden kaynaklanıyor.
Kayıtlarınızı RAW yaparsanız ve sonrasında RAW editöründe ince renk ve kontrast ayarlarınızı yaparsanız daha sorunsuz dosyalarla çalışabilirsiniz.

Adobe'nin şimdilerde piyasaya sürdüğü Light Room iyi bir raw editörü ve 1/100 oranında hem saturation, hem hue, hem de luminance değerlerine ayrı ayrı renk müdaheleleri yapılmasına olanak sağlıyor.

Bu tip sorunlarla karşılaşmamak için RAW çalışmanızı öneririm. Beyaz ayarı yapılması öncelikli konu tabi. Ancak çekimlerinizde bir tane de gri kart çekerek bu ayarı raw editörüne de yaptırabilirsiniz.

#custo' tarafından 23.03.2007 09:56:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mart 2007, 09:54 - İp: 85.***.**3.64
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

arkadaşım bu tür renk sapmaları makineden kaynaklandığı gibi paraflash sisteminden de kaynaklanabiliyor yani güne başlarken ilk çektiğiniz fotoğrafla sonrası bir birini tutmuyabilir.
Size tavsiyem öncelikle flaşlarınızın ölçümünü yapmanız yani belirli bir süre kullanılan flaşların kelvin değerlerinde önemli ölçüde azalmalar olabilir ayrıca kelvinin azalmasında eskiyen davlumbaz bezleri şemsiyeler flaş tüpünün üzerinde biriken tozlarda v.s v.s önemli bir etken.
Flaş ile ilgili düzenlemeleri yaptıktan sonra makinenizin ayarlarınıda kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Hayırlı işler SAYGILAR

 

Tarih: 29 Mart 2007, 18:21 - İp: 88.***.**7.203
fotolojik
fotolojik (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Peki arkadaşlar buna ne diyeceksiniz.Adam lacivert takım elbise giymiş ve yine lacivert kravat takmış.Elbiseler kahverengi kravat ise orjinal rengi yani lacivert çıkıyor ve bu olayı sabah ilk çekimde yaptı birdaha tekrarlamadı.
Budurumda en uygun tez sanırım Ustakim arkadaşımıza ait"kumaşların iplik karışımları ışığı geri döndürürken asıl renkleri ortaya cıkar" demişti sanırım doğru bir tahminde bulundu...

 

Tarih: 29 Mart 2007, 18:44 - İp: 88.***.**5.156
ustakim
ustakim (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

kumaş konusunu 105 kez deneyerek bu sonuca ulaştım.Alman atasözü : Ustayı yapan alıştırmadır.

 

Tarih: 30 Mart 2007, 22:57 - İp: 85.***.**5.123
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bazı Paraflash'Ların Ömrü 1 Sene Oluyor MaLesef Tabi Kumaşdanda Yapıyor
Ama Bu Olay seni Rahatsız Ediyorsa Arkadaşım(Abim-Kardeşim) Paraya Kıyıp Elincrohom Flaş ALmaLısın Ben KuLLanmadım Ama Neticesi Süper.
FiLaşLarın FarkLı İse Ondanda YapabiLir ÖzeLLikLe Stüdio'cuLar saç IşıkLarını Eski Negatif ÇekimLerde KuLLandığı FLaşLarı KuLLandığı İçin Aynı Sorunu Yaşıyor Bende Yaşıyorum :D

Photoshop'da kırmızı Alanı Seçim ctrl+u (hue)'den Red'i Seçip Saturation'u Düşürsen DengeLersin Buda Bi Taktik Yada (Selective Color)'dan DengeLeye BiLirsinde Vb..

 

Tarih: 22 Nisan 2007, 03:31 - İp: 85.***.**1.29