mukemmel
mukemmel (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kaliteli Eleman Mı?

Kaliteli eleman konusunu görünce dayanamadım

bir çok fotoğrafcı eleman arıyor demi, ya kardeşim eğri otur doğru konuş derler siz iyi eleman aramıyorsunuz , siz keriz arıyorsunuz. iyi eleman çokkkkkk peki para veren patron kim?
turkiyede fiayatı artmayan tek şey fotoğraf, 1 yılda elektriğe petrole doğalgaza %60 hubabata %200 zam yapıldı . bu durumda elbette fotoğraf fiaytlarıda artmalı çünkü giderler arttı, pekii arttı mı? 5 yıl önce kaça çekiyordun 1 poz fotoğrafı şimdi kaça çekiyorsun, 5 yıl önce ödediğin kira kaçtı şimdi kaç para. bu şartlarda fotoğrafcı ayakta kalamaz, öyleyse nasıl kalıyor diyeceksiniz, çünkü fotoğrafcılar emek hırsızı ya çalıştırdıkları insanın emeğini çalıyor yada kendi emeğini. eleman arayan ilanlara bakarım devamlı bir yıldır adam hergun eleman arıyorum diye ilan vermiş, "isminide verebilirim 3-5 tane sadece ilanlarından biliyorum) . biliyor musunuz 1 yıl önce verdiği maaş ne ise bugunde aynı maaşı vermek istiyor. bu yazdığıma karşı çıkanlar olacaktır. Ben emek hırsızı değilim diyeceklerdir.. bunu demeden önce yazdıklarıma yalan deyin öce, bu ülkede bu zamlar olmadı deyin, yada bu zamlar oldu bizde yansıttık fiaytlarımıza , ve çalışanımıza deyin. bir yerde %60 zam varken %5 zam yaptım diyecek uyanık çıkmaz herhalde.

son söz, eleman falan deyip durmayın, ilan vereceğiniz zamanda elaman lazım diye vermeyin, KERİZ ARIYORUZ DEYİN!!!!!!!!!!!!!!

Tarih: 6 Ekim 2008, 22:34 - İp: 88.***.**7.56
barbarosfoto
barbarosfoto (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam kardeş eline diline sağlık
ama inan sana çalışandan başkası hak vermez yaklaşık 2 aydır boşta geziyorum
çeşitli işyerleri ile görüşüyorum eski çıktığım yer geri çağırdı beni ama çıktığımda 750+ yemek alıyodum şimdi kaç para veriyor 600 işler kötü işine gelirse diyor
yani ben 43 yaşındayım ve baskı ustasuyım tabi stüdyo digital onlar zaten var onların zaten yapıyorum ama emeğe karşılık yok ne yapalım iş bulursak gideceğiz
görüşmek dileğiyle

 

Tarih: 16 Şubat 2009, 22:08 - İp: 88.***.**7.250
fotobulut
fotobulut (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

gercekten sonuna kadar katılıyorum iş çok para desen sabitlenmiş bi krş yıkarısı yok yıllarımızı veriyoruz maddi durumumuz olmadığından mekan sahibi olamıyoruz sağolsun üstadlarımızın Bir kısmı hastayı yatağında hesabı sahip cıkıyo bize .

 

Tarih: 21 Temmuz 2010, 01:22 - İp: 78.***.**9.125
acidburn
acidburn (üye)
Manisa / Amatör

Remi doğru sölemiş malesef manisada ki studyoların Çoğu 10TL- Küsur ücret veriyor...

Bundan 1sene Önce Günlük 13TL Ücret alıyodum yaptığım iş neymi Photoshop rötuş vs ara sıra malzemeler geliyo sihirli kupalar vs hammallık bile yaptırıyorlardı...Sonra Askerlik geldi bıraktık...

 

Tarih: 15 Eylül 2010, 21:02 - İp: 94.***.**3.7
doublekick
doublekick (üye)
Ağrı / Stüdyo Fotoğrafçısı

mukemmel sen bunları söylüyorsun ama sözüm meclisten dışarı bu işinde çok pici var biliyor musun?
Evlerinde Kapı pencere olmayan babaları dilenen 3 kardeşi aldık meslek öğrettik besledik yedirdik giydirdik, Kısacası adam ettik.

Daha sonra şak bi hainlik hemen karşıya bi dükkan sonrada ne dediler biliyor musun?

Biz bunları batıracaz . Şimdi Kendileri dünyanın borcunda Altından nasıl kalkarlar altındamı kalırlar bilemiyorum bu gidişle öyle olur.

Bu patron gelsinde böyle hain adamlara bir daha zam yapsın niye? o eleman güçlensinde karşısına bı tane dıye acsın diyemi?

Yoksa zenaat artık piç mi oldu ayaklar altına düştüde senin gibiler boyacılarla bir tutuyor bizi .

 

Tarih: 24 Eylül 2010, 18:08 - İp: 88.***.**2.19
birsahil
birsahil (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

herkesin fikirlerine katılıyorum ÇÜNKÜ PARANIN DEĞERİ YOK...ÇALIŞAN İNSANİ DÜŞÜNÜN 1000 TL MAAŞ ALDIĞINI DÜŞÜNÜN 400 KİRA EN AZ ÇOCUKLARDA OKULA GİDİYORSA AYRI ELEKTRİK SU ODA AYRI BİR DERT İŞVERENE GELELİM SİGORTA KİRA MALZEME ....HEP AYRI BİR DERT YANİ ANLAYACAĞINIZ EKONOMİ İYİ DEĞİL YANİ HER İKİ TARAFTA HAKLI ...MA İŞVEREN BİRAZ DAHA CÖMERT OLMALI...

 

Tarih: 26 Eylül 2010, 11:01 - İp: 85.***.**1.245
fotomehmet56
fotomehmet56 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kesinlikle katılıyorum.Senelerdir vsk fiyatları aynı hatta değişik kampanyalarla rekabete giriliyor.Birçok fotoğrafçı yanındaki elemanın hakkını vermiyor

 

Tarih: 20 Temmuz 2011, 04:03 - İp: 94.***.**9.103
byphotoshop
byphotoshop (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

bunu bizim eski patrona sormak gerekirr serhat abii duy duyy :D

 

Tarih: 2 Ağustos 2011, 16:34 - İp: 88.***.**0.130
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Her iki konuya, şu dakikayakadar cevap yazmadım.. Ancak bu konunun seneler sonra güncellendiğini gördüğüm için, diğer konuyu işaret etmeden edemeyeceğim.. İlgili link:..

http://forum.netfotograf.com/studyo_foto.asp?msg_id=17454

Bir forum üyesi, bir konu açıyorsa, doğru davranış; o konu başlığı altında cevap yazmaktır.. Burada ayrı bir konu açılarak diğer tarafa atıfta bulunulması, başta diğer konuyu açana, sonrada o konuya cevap yazanlara saygısızlık olur..

Eğer bu cevap yazdığım konuyu açan cevap verecekse, lütfen buraya yazsın..
(siteyi son ziyaret tarihi, bu başlığın taşıdığı tarihten iki gün sonrası.. ne rastlantıdır, benim işyerimi kapattığım ve başka bir sektörde işbaşı yaptığım tarih.)





#mete007' tarafından 15.08.2011 15:08:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ağustos 2011, 15:06 - İp: 94.***.**6.196