mustafa-71
mustafa-71 (üye)
Hatay / Stüdyo Fotoğrafçısı

Büyük Şehirde Syüdyo

selam arkadaşlar ben küçük bir ilçede fotoğraf stüdyosu çalıştırmaktayım buraya göre kazancımda iyi ama artık mutlu deyilim bulunduğum ilde fotoğrafçılık ayaklar altında 16 vsk+10x15+maskot 3 ytl.gibi bir sürü çirkinlikler beni bunalttı şöyle istanbul dışında sıfırdan bir stüdyo açmak istesem çalışırmı dersiniz dükkan kira ev kira çoluk çocuk yaşayabilirmiyiz 1 iş yeri nekadar kazanıyor beni aydınltırsanız çok memnun olurum herkese sevgilerimle

Tarih: 25 Temmuz 2007, 18:57 - İp: 88.***.**1.243
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sayın Abicim HakLısın Hemen Hemen Heryede Bu İş BöyLe.. Sen Çekimine İşçiLiğine Güvendikden Sonra Başka Yerde DeğiL Her Yerde Seçici MüşteriLerinLe Ayakta Durursun.. Başka Bir Şehre Gidip Yeniden Düzen Kurman Seni Epeybi Sıkar.. Ama BEn İşimde İyiyim Başka Bir Şehirde Kendimi Gösteririm Diyorsan Onun Kararını Bizim Vermemiz YanLış OLur.
SaygıLarımLa.

 

Tarih: 26 Temmuz 2007, 12:18 - İp: 88.***.**2.103
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Sipsak Abinin Dedikleri Çok Doğru, Fotoğrafçılık Öyle Bir Hal Aldıki! Eline Makine Alan Fotoğrafçı oluyor! Ne Işık Bilgisi Var Ne Bişi! Adam Tek Işık Çekio Vesikayı 12 tane + 10x15 verio 3-5 milyona, istanbulda büyük oynamazsan iş yapman zor şahsen biz seçili müşterilerimiz olmasa ayakta durmamız zor. vesika olsun amatör olsun bize para kazandırmıo burda, düğün çekimleri dış çekimler reklam çekimleri falan olmasa bizim ayakta durmamız zor.çektiğimiz her nişan, nikah fotoğrafı içinde bize gelmekte. Eğer Kaliteli Çalışırsan İşini İyi Yaparsan 1-2 Yıl İçinde Oturtursun Diye Düşünmekteyim. Babamın Dediğine Göre Eski İşler Artık Hiçbir Zaman Olmıcakmış. 1 iş yeri ne kadar kazandırıyor demişsin ortalama olarak 300-500 kazandırması lazım ki tatminkar olsun.
saygılar...

 

Tarih: 26 Temmuz 2007, 14:53 - İp: 85.***.**0.231
mustafa-71
mustafa-71 (üye)
Hatay / Stüdyo Fotoğrafçısı

valla arkadaşlar çok doğru konuşmuşunuz ama dedimya küçük bir ilçede vatandaş kalite bakmıyo ucuz olosun 15 km. yol gidiyoo valla ve babanızın dediği gibi tabiki eskisi gibi olmaz hemde imkansız ben bilirim çünkü siyah beyaz çalışma zamanlarını ama dediğim gibi gerçekten bunaldım gelen falan yerde şu kadar sizde neden böyle insanda iş zevki bırakmıyolar bana hak verin lütfen selamlar

 

Tarih: 26 Temmuz 2007, 17:40 - İp: 88.***.**5.161
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

bulundugunuz yeri arasınız.şu zamanda artık eski fotografcılık bitti..saglam birikimin olması lazım ayakta biraz ayakta kalabilmen için..başarılar..

 

Tarih: 26 Temmuz 2007, 18:35 - İp: 88.***.**1.213
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

abi sende doru sölemişsinde onları bizde yaşıyoruz. bizim cadde üzerinde 25 adet fotorğafçı var 3 km üzerinde. adamlar gezio 12 vesika ne kadar diyor 15 ytl dediğimde Neden Sorusuna Ne Cevap Vermem Gerektiğini Şaşırıyorum. Sonra Ne iş Yapasın GElio Ne Bişi! Sana Hak Veriyoruz. Ancak Şöyle Bi Fikir Verebelirim Çekim Vizyonunu Değiştirmeni Öneririm Gerçi Hangi Şehirdesin Bilmiyorum Ama Dış Çekim Yapabilirsin Sadece Düğün Dış Çekimleri Tatminkar Sonuçlar Çıkarır. Ajans Tarzında Çalışıp Studio Olmadan V.I.P Çekimler Falan yaparsın! 1 Kaç Otel Olan biryerde Otel Ayarlayıp Çalışabilirsin. Ama Studio Dersen Ya Çok İyi Yatırım Yapıp Müşteriye Minnet Etmeden Neden Pahalı Dediğinde Bizim Kalitemiz Bu Diyip Geçeceksin... Yada Laboratuar Olup Sadece Fotoğrafçılara İş Basacaksın Aklıma Gelen Alternatifler Bunlar Abi...
Saygılar Selamlar...

 

Tarih: 26 Temmuz 2007, 20:09 - İp: 88.***.**5.197
myc
myc (üye)
İçel / Stüdyo Fotoğrafçısı

Merhaba arkadaşlar teknolojinin gelişmesine bağlı olarak bazı meslekler zaman içerisinde kaybolacaklar.
Düne kadar kalaycılar var idi semerciler var idi terziler var idi şimdi bu esnaflar varsada çok az.
Yarın bir gün bu forumlara yazan birisi bir zamanlar fotoğrafçılar vardı diye yazması bu gidişata göre hiç uzak değil.Bu yazıyı okuyan sevgili hepsi bir birinden değerli meslaktaşlarım.
Zaman rekabet zamanı değil zaman geçim sağlama dönemi unutmayınızki bizlerin ekmeği aşı geleceği fotoğraftan çıkıyor bizler sanatkarız kazandığımız kazançla vergimizi oda aidatımızı kısaca 20 ye yakın vergi ödeyerek bu ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.En alt tabakadan en üst tabakaya kadar hizmet veren bir mesleğe sahibiz.
Allah rızası için bu rekabet ortamlarından vazgeçin her geçen gün hızla biraz daha gerileyen işler bitmeden para kazanmaya bakın.Yoksa bugün devletine vergi ödeyen bizler yarı o devletden yardım alacak durumlara geleceğiz.
Yazım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.saygılarımla.

 

Tarih: 27 Temmuz 2007, 10:17 - İp: 88.***.**2.171
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

myc gönlüne eline saglık ama bunların önüne gecilemez.imkansız..

 

Tarih: 27 Temmuz 2007, 19:40 - İp: 88.***.**3.244
  • 1