ardet
ardet (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Xp Nin Püf Noktaları

1.MSN Messenger’ı Kapatmak

Windows Messenger, Windows XP ile beraber masaüstünüze girdi. Program, ekranın sağ alt köşesinde görev çubuğuna yerleşiyor ve konuşma balonları yardımıyla devamlı olarak bir kullanıcı hesabı açmanızı istiyor. Ancak bu çok uzun sürmeyecek!

İPUCU:

Bu sohbet aracının tacizlerinden basit bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bunun için Başlat menüsündeki Tüm Programlar/ Windows Messenger komutunu çalıştırın. Bu sayede söz konusu sohbet istemcisi ekrana gelecektir. Ekrana gelen pencere üzerindeki hesap açma sorusuna olumsuz yanıt verin. Şimdi program ana penceresindeki Araçlar/Seçenekler komutunu çalıştırın ve Tercihler kartını aktif hale getirin. Genel başlığı altında bulunan ilk iki seçenekteki işaretleri kaldırın. Böylece Messenger’ın çalışmasını engelleyebilirsiniz. Ancak isterseniz Messenger’ı sisteminizden komple kaldırabilirsiniz. Bu aracı nasıl kaldıracağınızı ve istemediğiniz diğer Windows donatılarını da sabit diskinizden nasıl temizleyebileceğinizi 3. Maddedeki "İstenmeyen Windows XP Bileşenlerini Kaldırmak" ipucundan öğrenebilirsiniz.

2. Disk Temizleme’nin Kendi Kendine Çalışmasına Son

XP, disk temizleme sihirbazını kullanımınıza sunuyor. Ancak bu sihirbaz, oldukça zaman alan birleştirme aracını, genellikle kullanıcı açısından uygun olmayan zamanlarda çalıştırıyor. Artık bu sihirbaz sizin çalışmanızı etkileyemeyecek.

İPUCU:

Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırın ve Aç kutusuna "regedit" yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen penceredeki "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows \Cur rentVersion\Explorer\My
Computer\cleanuppath" anahtarı altında bulunan "(Varsayılan)" öğesine iki kere tıklayın. Dize Düzenle penceresindeki Değer Verisi satırında bulunan "%SystemRoot%\system32cleanmgr.exe /D %c" değerini silin. Yaptığınız değişikliği Tamam düğmesine tıklayarak onayladığınız andan itibaren program bir daha sizi rahatsız etmeyecektir.

3. İstenmeyen XP Bileşenlerini Kaldırmak

Windows XP’nin kullanışlı donatılara sahip olması güzel bir ayrıcalıktır. Ancak kullanıcının işletim sisteminin kurulumu esnasında hangilerinin yüklenmeyeceğine karar verebilmesi çok daha güzel olurdu.

İPUCU:

Kurulum esnasında standart olarak yüklenen araçları sonradan silme şansına sahipsiniz. Bunun için ilk olarak "C:\WINDOWS\INF" klasörünü açın. Şayet söz konusu klasörü gezgin penceresinde göremiyorsanız, Araçlar/Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın ve Görünüm kartı üzerinde bulunan "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini etkinleştirin. Bu klasör içerisinde bulunan "sysoc" dosyasını bir metin editörü yardımıyla açın ve her satırdaki "hide" sözcüğünü sildikten sonra dosyayı tekrar kaydedin. Daha sonra Başlat/Denetim Masası/Program Ekle/Kaldır penceresindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır düğmesine tıklayarak istediğiniz bileşenleri rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

4. Hata Bildirimini Engellemek

XP, bir program kilitlenecek olursa, NT’den tanıdığımız Dr. Watson hata raporcusunu otomatik olarak çalıştırır. Ancak bu araç önceki versiyonundan farklı olarak her seferinde hafızanın bir kopyasını da Microsoft’a göndermek istiyor.

İPUCU:

Başlat/Denetim Masası penceresinde, Performans ve Bakım bağlantısı altında bulunan Sistem üzerine tıklayın. Ekrana gelen pencere üzerinde bulunan Gelişmiş butonuna basarak en alt sağdaki Hata Bildirimi düğmesine tıklayın. Daha sonra "Hata bildirimini devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyin ve "Önemli hata oluştuğunda bana bildir" seçeneğindeki işareti kaldırın.

5. Düşük Sabit Disk Alanı Mesajını Engellemek

Sabit diskiniz üzerindeki boş alan oranı düşecek olursa, XP devamlı olarak diskinizi temizlemenizi isteyecektir.
İPUCU: Tabii ki bu isteği de engelleyebilirsiniz. Bunun için Kayıt Defteri Düzenleyicisini daha önce anlatıldığı şekilde çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Policies\Explorer" anahtarını aktif hale geti

Tarih: 6 Aralık 2007, 14:36 - İp: 88.***.**8.14
easy
easy (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

yorulmuşsundur yazarken azıcık otur dinlen.

teşekkür bilgiler için

 

Tarih: 6 Aralık 2007, 16:18 - İp: 85.***.**1.83
aek21
aek21 (üye)
Yurtdışı / Amatör

verdigin bilgiler icin tesekerler

 

Tarih: 6 Aralık 2007, 20:50 - İp: 87.***.**4.29
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

oku oku bitmedi kadeşim emegine araştırmana sağlık.

 

Tarih: 6 Aralık 2007, 21:19 - İp: 88.***.**6.139
kayseri
kayseri (üye)
Konya / Amatör

emeğinize teşekkürler.

 

Tarih: 9 Aralık 2007, 02:25 - İp: 85.***.**4.99
rasime
rasime (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

emeğine sağlık bişe sorsamm
ekşın nasıl yapılır acaba fotoşhopta

 

Tarih: 4 Şubat 2008, 17:50 - İp: 88.***.**9.170
ramazan
ramazan (üye)
İstanbul / Amatör

ARKADAŞIM YUKARIDA VERDİĞİNİZ BU ''XP NİN PÜF NOKTALARI''ADLI BİLGİLERİN TAMAMI ''BİLİŞİM RÜZGARI ''ADLI SİTENİN FORUMUNDAN ALINTIDIR!!!!! AMA SİZ
ALINTI OLDUĞUNU BELİRTMEYİP KENDİNİZE MAL ETMİŞSİNİZ BU NOKTADA HATA YAPIYORSUNUZ LÜTFEN (sizinde belirttiğiniz gibi....)EMEĞE SAYGIZILIK YAPMAYALIM

bilmiyorsanız:''hyperlink''denen bir şey var konu hakkındaki linki verirseniz yeterli olacaktır.


bu bilgiler bilişim rüzgarı forumda yayınlanmaktadır bu foruma bende üyeyim.
ayrıca belirteyim arkadaşlar bu bilgiler ile ilgili değişiklikler uzman ve üst düzey kullanıcılar için geçerlidir sıradan kullanıcılar için değildir zira bu arkadaşlar yazılım ve bigisayar mühendisidir bu bilgiler mühendislik bilgileridir tavsiyem sakın bulaşmayın.zira yazının sahibinide hiç tanımam!


GERÇEK KAYNAK SAHİBİNİN LİNKİNİ: veriyorum:ahmet küçüktığlı
http://forum.bilisimruzgari.com/index.php?topic=10442.0




#naval' tarafından 22.02.2008 16:48:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 07:21 - İp: 81.***.**5.64
snapshot
snapshot (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ellerine sağlık

 

Tarih: 13 Mart 2008, 10:57 - İp: 88.***.**2.160
  • 1