ejderim75
ejderim75 (üye)
Tokat / Doğa Fotoğrafçısı

Video Format Hakkında

selamlar bir sorum olcak amma geçenlerde bir gazateden hayvanlar belgeseli aldım vcd formatında ama sanki dvd kalitesi gibi kalitesi var bende bazı video görüntülerini vcd formatında yapıyorum aynı kaliteyi yakalayamıyorum sorum şu'ki vcd formatında nasıl oluyorda böyle kaliteyi yakalıyorlar

Tarih: 11 Mayıs 2011, 08:29 - İp: 65.***.**4.72
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

donanım kalitesi
o görüntüler profesyonellerce ve profesyone ekipmanlarla çekilir. baktığınızda ağzınızın suyu akar resmen. okadar iyidir görüntüler. çünkü milyarlık donanımlarla çekilmişlerdir.

kurgu kalitesi
çeken kamera ne kadar pro olursa olsun yönetmen ve kameraman ışığı gölgeyi düşünür. senaryoyu kurgular. buda sürükleyici olur. keyif verir. çayı plastik bardak yerine cam bardakla içmeye benzetebiliriz bunu.

yazılım kalitesi
kameralarla uyumlu yazılımlar test edilerek alınır ve görüntüler en az render alınacak seviyede titizlikle işlenir. cdye yazılır. böylece minimum kayıpla en ham görüntüye ulaşılır.

tüm bu aşamalr yapılırken maximum verim hangi ayarda alınır diye testler yapılır konunun uzmanlarınca. maximum kaliteye ulaşıldığında da test yapılır. ve artık sonunda vcdye sığacak en kaliteli görüntüye ulaşılmıştır. hatta ve hatta bu cdlerin vcdlerde takılma yapıp yapmadığı bile test edilir.

-------------------------------------
biz nasıl yaparız?

donanım kalitesi
eldeki herhangi bir kamera bu iş için uygundur. cep telefonu yada compactlardakşi video çeken modeller. hadi iyi niyetli olalım, sony pro ile çekilmiş olsun. ya lensleri? kaç kişi kamerada lens kullanır? ışık kullanır?

kurgu kalitesi
hangimiz kaç kez düşündü çekeceği şeyi? gittim çektim ve geldim demedik mi çoğu zaman. ee kurgu nerde? yazılımda mı? tamam yazılımda kurgu olur ama hikayemiz yok hikayemiz olsa hikayeye uygun çekim yok. iyi görüntüleri alacak saatlerde evde uyuruz mışıl mışıl.. güneşin tepede olduğu zaman çekeriz görüntüleri.

yazılım kalitesi
krekleyebildiğimiz her yazılım olur deriz. yada moviemaker tabi canım ne gereği var kaliteli yazılımları kullanmaya? aa oda ne movie maker mov uzantılı dosyalşarı işleyemiyor. hemen convertleyelim aviye.. gitti caanıım kalite..

aviyide tekrar avi yaparız boyutunu kare sayısını bitratesini ss kalitesini kontrol etmeden.. sonra ver gazı neroya. neroda 322x.. bişey yapsın. yapsın ki video takılmasın. her vcdde çalıştırsın.

tüm bu yamuk yumuk işlerden sonra bizim videomuz hala çalışıyorsa buna sevinmeliyiz aslında.
bu bir mucize çünkü ama kaliteli video değil.

 

Tarih: 11 Mayıs 2011, 09:30 - İp: 88.***.**2.228
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yani yapacağımız şeyi pro olarak yapacaksak yada yapıyor isek sadece vcdye nasıl yazırırlırı düşünmemeliyiz. bu işlerde başarılı olmak taa en başından sonuna kadar - her aşamasında- dikkatli ve düzgün gitmekle olur.

 

Tarih: 11 Mayıs 2011, 09:32 - İp: 88.***.**2.228
ejderim75
ejderim75 (üye)
Tokat / Doğa Fotoğrafçısı

selamlar remi5861 usta senin öncelikle bilgine hayranım ve yardımın için teşekkür ederim anldığım kadarıyla istediğim görüntüyü yakalaya bilmem için şu anki işimi bırakıp sinema işine girmem gerek oda imkansız

 

Tarih: 13 Mayıs 2011, 15:36 - İp: 78.***.**3.29
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

estafurullah. sadece aradaki farkları belirttim. kendinize güvendikten sonra yapılabilir yinede. kaliteyi uzaklarda aramayın demişler

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 08:02 - İp: 78.***.**2.131
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sadece video kalitesi bakımından onlarla baş edilir fakat "siyahı gösteren beyazdır" misali, orada kaliteye hayran hayran baktıran o görüntülerin(cdnin) kaliteli olmasına neden olan şey aslında başarılar bütünüdür.

başarılı ekipman
başarılı çekim
başarılı koşullarda çekim
başarılı senaryo
başarılı video
başarılı kurgu
başarılı cd tasarımı
başarısız hiçbir şeyin olmamasıdır.

örneğin 5dmk2 ile çeksen görüntüleri onların çektiklerini geçersin. ama sadece video kalitesi yada bokeh/imaj kalitesi yönünden. fakat diğer koşullar olmadan 10 üzerinden 1 alan öğrenci gibi kalırsın.


başarı 10 üzerinden 10 alabilmektir. (başarı=kalite)

kalitenin aslında tam anlamı müşteri memnuniyetidir. aldığın ürünün ambalajından etkilenmiş bile olabilirsin

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 08:12 - İp: 78.***.**2.131
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

buraya kadar felsefeye katlananların şu yazıyıda okumasını öneririm.

ürünün tanımı değişti>>>

bitti

 

Tarih: 14 Mayıs 2011, 08:13 - İp: 78.***.**2.131
  • 1