opyans
opyans (üye)
Tekirdağ / Firma

Fotoğraf Baskı İçin Gönderme!

Merhaba arkadaşlar bizler fotoğrafları baskı için msn üzerinden gönderip alıyorduk şimdi msn kapanarak skype geçileceğini duydum müşterilerden ziyade en başta bizler zorluk çekeceğimiz aşikar. Fotoğraf göndermek için kullanılabilecek bir program biliyormusunuz aynı msnde olduğu gibi dosyalar direk bize gelecek veya biz yukliycez müşterinin kafası karışmadan?

Tarih: 16 Şubat 2013, 19:22 - İp: 31.***.**0.234
opyans
opyans (üye)
Tekirdağ / Firma

Hiç cevap yokmu?
Bazı firmalar web sayfaları üzerinden bu işi hallediyorlar sanırım bazılarıda ftp diye bir şey kullanıyor açıkçası ben baktım ben bile anlamadım hangi dosya nereye gidiyor karşı taraf nasıl alıcak karmaşık geldi...

Bu konuda bana fikir veya yardım edebilecek biri olursa çok sevinirim.
Saygılarımla.

 

Tarih: 17 Şubat 2013, 06:03 - İp: 31.***.**0.234
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

yöntem-1
doğrudan kendi bilgisayarınızı sunucuya çevirip ftp ile dosya alabilirsiniz.
veya
web sitesi hizmetleri veren hosting firmaları aracılığıyla..

iki yöntem paralıdır, anlaşılması zordur, güvenliği vs si vardır.
--------------
yöntem-2
öte msnnin bir çok alternatifi vardır. mesela açık kaynak veya ücretsiz alternatiflerde bulunur;
örneğin A-MSN -- www.amsn-project.ne

-------------

kendi web sitenizi açıp, buradan ftp ile göndericilere şifre vererek almak biraz daha basit ve porestijli olur. önemli olan benim işim görülsün diyorsanız a-msn gibi msn alternatiflerine yönelebilirsiniz. nede olsa alışkanlıklar kolay değişmiyor.


bişey sorucam, skype ile msn birleştirildi artık. tıpkı msn gibi karşıya fotoğraf vs gönderilemiyor mu???? o programı kurcalamadım ama gönderilebiliyor olması lazım..

 

Tarih: 17 Şubat 2013, 07:19 - İp: 46.***.**3.80
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

skype tıpkı msn gibi çalışıyormuş ya.

http://www.skype.com/tr/features/#sharing

ve

http://www.skype.com/tr/features/

 

Tarih: 17 Şubat 2013, 07:29 - İp: 46.***.**3.80
opyans
opyans (üye)
Tekirdağ / Firma

arkadaşlar PTS sistem diye internet üzerinden hizmet veren bir programa rastladım nedir ne değildir bilen varmı yada daha önce kullanmış arkadaşlar varmı aranızda. demo olarak bir adresleri var ama demo versiyon olduğu için 2MB boyutunda dosya transferine izin veriyor program satın alındığı takdirde 400Mb dosya boyutunu destekliyormuş. Ben girip inceledim güzel bir şeye benziyor ama tecrübe etmiş arkadaşlar var ise yorumlarını dinlemek isterim. demo adresi http://demo.ptssistem.net

 

Tarih: 18 Şubat 2013, 01:13 - İp: 31.***.**0.234
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kasmaya gerek yok. 2 gb boyuta kadar tek dosyayı gönderebileceğiniz arayüz:

www.wetransfer.com

 

Tarih: 20 Şubat 2013, 16:32 - İp: 46.***.**3.230
opyans
opyans (üye)
Tekirdağ / Firma

Evet o siteyi biliyorum msnden alamadığımız büyük boyutlu dosyaları o site üzerinden aldığım oluyor.

Fakat biz hem dosya almak hemde müşterilerimizle iletişim kurabileceğimiz bir şey arıyorduk pts sistem için arkadaşlarla iletişime geçtik bize bir demo verdiler denemeler yaptık herhangi bir sorun görünmüyor. Aslına bakarsanız tamda istediğimiz şey bütün müşteri listesine tek bir yerden ulaşılabiliyor olması güzel. 8-10 yıldır bu sistemin var olduğunu hatta çok uzun yıllardır bu sistemi kullanan fotoğrafçıların olduğunu söylediler referans için bir kaç firma verdiler firmaları internette aratıp sayfalarına girdim gerçekten dedikleri gibi kullanılıyormuş dedikleri kadar uzun süremidir bilemem ama doğrusunu söylemek gerekirse bizim gibi firmalar için yaptıkları program biçilmiş kaftan bir hafta deneme süresi verdiler dedikleri gibi sorun çıkmazsa kesinlikle almayı düşünüyorum. Merak eden arkadaşlar olabilir kendileride iletişime geçebilir ama şukadarını söyleyebilirim. Verdikleri panel harika hiç bir eğitim vs. almak gerekmiyor hatta bir kaç müşterimizle denedik hiç bir şey sormadılar bile girip tıkır tıkır dosyalarını attılar. dosyalar gelince firma ismiyle birlikte panele düşüyor ve uyarı veriyor. biz online olmasak bile dosyalar gelebiliyor özellikle yurt dışı çalışan firmalar kullanılabilir. Burda böyle anlatıyorum ama insanlar kendileri bilgi alsa daha iyi olur hiç kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Bu konuda eksiklik duyan arkadaşlar deneme istesinler bakmadan almayın derim. Sonuçta beğeni göreceli bir kavram ama sanırım biz aradığımız şeyi bulduk.

 

Tarih: 20 Şubat 2013, 22:02 - İp: 31.***.**3.102
  • 1