ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Firefox Sorunu

Arkadaslar windows 7 kullanipda firefox mozilla ile sorunu olanlar varmi acaba merak ettim.Fazla yuklenildiginde yani barlara favorileri falan cok eklediginde agirmi geliyor nedir hem firefox sorun cikariyor hemde tum bilgisayari kilitliyor.Sonra donusumude buyuk zahmetler veriyor.Boyle bir olayi yasayaniniz varmi acaba?Dunden beri kafam agridi.

Tarih: 6 Ağustos 2011, 07:46 - İp: 221.***.**3.132
senolyilmaz
senolyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Ben netbook da win7 kullanıyorum bu tür sorun yaşamıyorum, tahmin ediyorumki bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir yada indirdiğiniz veya yüklediğiniz proğramlarında etkisi olabilir, isterseniz firefox u tamamen kaldırıp tekrar yükleyin gene sorun devam ederse bilgisayarınıza sistemi tekrar yüklemeyi deneyin yada google nin chrome nu deneyin

 

Tarih: 6 Ağustos 2011, 17:55 - İp: 81.***.**9.251
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

daha önce akrabamın dizüstüsüne firefox kurmuştum. onda windows 7 starter yüklüydü. sanki xpye kurarmış gibi çok rahat kurmuştum. ara ara ilçeden manisaya geliyor bakıyorum hala mozilla firefox kullanıyor. Yani ne programla nede eklentileriyle bir sorunu yok.

benim aklıma 3 seçenek geliyor.

1- virüs bulaşmış olabilir. mozillayı komple kaldırın sonra elle tekrar kurun. ücretsiz avg antivirüs programını kurun komple bilgisayarı tarattırın temizleyin.

2- siz 64 bit kullanıyor olabilirsiniz. benim xp yüklü bilgisayar ve akabamın vindows 7 starter yüklü bilgisayarları 32 bit idi.

3- eğer video codeclerinde bir sorun var ise çökmelere neden olabilir. şunları güncelleyin yok ise yükleyin;
- flashplayer
- codecpaketi full
- divx
- quicktime

en son olarak ta mozillayı güncellemenizi öneriyorum. başkada bir şey aklıma gelmiyor.

mozilladan farklı olarak, OPERA, SAFARİ, CROME gibi tarayıcılarda var sorun düzelinceye kadar onlardan birisini kullanabilirsiniz.

 

Tarih: 6 Ağustos 2011, 18:06 - İp: 78.***.**0.165
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

son olarak bir şey daha aklıma geldi. mozilla firefoxa sonradan eklenebilen eklentiler olur bunlara ADD ONS denir. eğer yüklediğiniz bir eklenti sorunluysa mozilla firefoxu çökertebilir yada stabil çalışmasına engel olabilir.

Yüklü enlentileri kontrol edin

ARAÇLAR>EKLENTİLER

burada tanımadığınız yada sorun çıkartabilir dediğiz eklentileri kaldırarak yada teker teker deneme yaparak sorunlu eklentiyi bulabilirsiniz. sorunlu eklentiyi bulduktan sonra kaldırın sorun büyük ihtimalle düzelir.

 

Tarih: 6 Ağustos 2011, 18:09 - İp: 78.***.**0.165
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sagolun arkadaslar cevaplariniz icin.BEnim sorunum yukaridakilerden hepsi olabilir ancak soylenenlerin hepsini yapmama ragmen,hani bazen olurya birseyler cakisir ve uyumsuzlasir,o gibi bir sorunu yasadigimi zannediyorum.64 bit benimki ve bazen uyumsuzluk sorunlari ile cok karsilasiyorum.Ozellikle Microsoft Firefox a karsi pek iyimser degil ve onun kurbanida olabilirim.2 tane Laptop var bende ve digerinde XP var ve hic boyle sorunlarim olmadi benimde ve halada yok ancak bu yeni W7 ve 64 bitlisi ya cok secici uyum konusunda yada bazi cakismalar mevcut.Bilemiyorum ne kadar virus taramalarim,updateler falan yerinde olsada biseyler ters gidebiliyor bazen ve bulana kadarda terler akiyor seyimizden.Bazen bir hafiza kartini takmam bile kilitliyordu mesela bilgisayaki dayanamadim attim formaati.Gunduz basladim tekrar updateler,yeni surumler sunlar bunlar derken gece 1 de buraya yaziyorum ,yazabiliyorum...Burdaki konuyu oteki pc den acmistim mesela ki simdikiside sorunlu olan...Hayir formatlama falan kolay is de,bu updateler falan adamin 1 gununu aliyor/Simdi aklimiz basimiza geldi artik geri donusum noktalarini guncel tutucam ve herhangi bir sorunda geriye.Ben oyle bir irzina gecmistimki bu fonksiyonlarida calistiramamistim ki cok can yakan bir durum...

En cok uzuldugumde acdsee pro4 ve Adobe cs5 falan bunlarida yeniden edinmeye calisacagiz.Zarar 1000 dolar var yani...

#ozansan' tarafından 06.08.2011 19:24:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ağustos 2011, 19:18 - İp: 221.***.**3.132
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yüklemeler ve updateler en nefret ettiğim şeydir zaten çok zaman alırlar.

 

Tarih: 7 Ağustos 2011, 21:27 - İp: 95.***.**5.78
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bugun itibari ile Sony lap-top umu cope atmis bulunuyorum.Atmadimda bi daha girmez eve.HDD si ariza yapti ve calistirmanin imkani yok.Benim sorunlarimin en ana nedenide buymus anlasildgi uzere.Sony ye telefon actik cikardiklari masraf hic abartmiuyorum 1000tl ye tekabul ediyor...Yuh demisim o an hanim kizdi ilgili ile konusurken...Hey allahim yarabbim...Turkiyeye gelince yaptiririz artikin insallah yapabilirler....Yeni HDD ve programlari falan nasil bulacaklar bilemiyorum.Recovery cd falanda yok ortalik karisik...Biz makina saglam diye onu yapmayida ihmal ettik kafama...Gittim 800 liraya Acer aldim acil ihtiyac.i5 islemci 500gb ve 4gb memori falan yeter.Ekran zaten buyuk ekrana bagliyorum pc ekrani kapali oluyor...Bi daha sony almam.Makinalarini elestiriyordum bide pc lerine geldi sira.

 

Tarih: 13 Ağustos 2011, 18:01 - İp: 221.***.**3.132
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

geçmiş olsun hocam. benim çöpe attığım harddisk sayısısı 5-6 oldu son bir kaç yıl içinde. ben bunu pcnin çok açık kalmasına ve bilgisayarı kapatma tuşundan değilde fişten çekilmesine ve reset atılmasına bağlıyorum. çünkü ben böyle çok yapmıştım. sık sık harddisk değiştirmiştim. en sonkii geçen ay içinde aldım. bakalım bu ne kadar gidecek.

sonyleri ve dizüstüleri bilmem. tek bildiğim şey servisi manisada olan bir markanın dizüstüsünü almaktır ve sorun çıkarında "al kardeşim yap şunu" demektir. o yüzden casper, acer türü dizüstüleri akrabalarıma ve çevreme tavsiye ederim. içimden gelmesede yarın dizüstü alacak olsam yine acer casper türü alırım. sırf bu neden den dolayı.


benim eski ortak dizüstüyü sökmüştü içini görmem nasip olmuştu. sadece sabit disk ise siz kendiniz değiştirebilirsiniz sanırım. verileri giden sabit diski usbden sabit disk olarak tanıtabilirseniz içindekileri kurtarabilirsiniz.

standart bir pc sabit diski olsa anasını bile ağlatırdık ama iş dizüstü olunca imkanlar sınırlı oluyor. geçmiş olsun

#remi5861' tarafından 13.08.2011 19:19:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ağustos 2011, 19:19 - İp: 88.***.**4.215
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Dun gece actimm icini ve ulastim hard diske yani cok zor degildi.Hitachinin bir modeli.Yaklasik 150 lira .Aldiktan sonra bakalim artik yeni windows 7 ile deneriz sanirim calistiracak.Benim basima bu olay ilk defa geldigi icin cok tecrube sahibi degilim ancak kurulum ypmisligim coktur.Olmazsa Turkiyede benim bilgisayar muhendisi odtulu arkadaslar var artik baksinlar caresine...

 

Tarih: 14 Ağustos 2011, 08:37 - İp: 221.***.**3.132
  • 1